Deuren in de woonkamer (hal): soorten, materialen, kleur, uitvoering, vorm- en maatkeuze

De deuren naar de hal zijn een interieur visitekaartje dat de ruimte een bijzonder karakter en goede smaak geeft. Daarom moet speciale aandacht worden besteed aan het ontwerp, de hoogwaardige en praktische eigenschappen van de doeken.. 

Deuren in de woonkamer (hal): soorten, materialen, kleur, uitvoering, vorm- en maatkeuze

Kenmerken van de keuze van deuren

Een aantal aanbevelingen om te kiezen:

  • Houd bij het kiezen van een kleur voor een deurblad rekening met de toon van de muren, meubels of vloer of creëer contrasterende combinaties, bijvoorbeeld een lichte vloer en een donkere deur.
  • Bij het kopen van een model moet u letten op de grootte van de kamer, bijvoorbeeld voor een kleine hal in een appartement van het Chroesjtsjov-type, schommelopties die te veel ruimte in beslag nemen, zullen niet werken.
  • Het ontwerp van de doeken en de materialen waaruit ze zijn gemaakt, moeten overeenkomen en harmonieus passen in de algehele interieuroplossing van de hal.

Opties voor binnendeuren in het interieur

Er zijn verschillende interieurmodellen.

Dubbel (schommel)

Een vrij veel voorkomende en bekende optie met hoge prestatiekenmerken, een breed scala aan ontwerpontwerpen en een bijzonder plechtige uitstraling. Deze producten hebben echter een bepaald nadeel, omdat ze veel bruikbare ruimte innemen en niet rationeel gebruiken.. 

dubbele deuren in het interieur van de woonkamer

dubbele deuren in het interieur van de woonkamer

dubbele deuren in het interieur van de woonkamer

Op de foto is er een blauwe dubbele draaideur in de hoek in het interieur van de hal.

Schuifdeuren (compartimentdeuren)

Met deze modellen kunt u originaliteit toevoegen aan de hal en de schoonheid van het ontwerp benadrukken. Vanwege hun bruikbaarheid, functionaliteit en compactheid, kunnen ze niet alleen aanzienlijk ruimte besparen in een kleine woonkamer en de ruimte bij de deuropening gebruiken, maar kunnen ze ook dienen als scheidingswand voor een studio-appartement.

schuifdeuren in het interieur van de woonkamer

schuifdeuren in het interieur van de woonkamer

schuifdeuren in het interieur van de woonkamer

Vouwdeur

Verschilt in veel voordelen, sierlijk uiterlijk, gemak van beheer en een redelijk redelijke prijs. Dergelijke vouwstructuren worden als een relevante en traditionele oplossing beschouwd als u ruimte wilt besparen in een kleine ruimte..

accordeondeur in het interieur van de woonkamer

accordeondeur in het interieur van de woonkamer

enkel blad

Ze kunnen een opening links of rechts hebben, met of zonder drempel. Eenvleugelige anderhalve deur is een klassieke optie die perfect past in elk woonkamerinterieur.

eenvleugelige deur in het interieur van de woonkamer

eenvleugelige deur in het interieur van de woonkamer

Verborgen

Een dergelijk model heeft geen traditionele scharnieren en is een integraal onderdeel van de muur en is soms erg moeilijk op te merken. Een verborgen deurstructuur past gemakkelijk bij elke interieuroplossing en geeft de sfeer een zeker mysterie.

verborgen deur in het interieur van de woonkamer

De foto toont een eenbladige verborgen deur in het interieur van de hal in een moderne stijl.

Frans

Ze hebben een elegante, verfijnde en verfijnde uitstraling en vervuilen de kamer niet, en dankzij het grote aantal glazen lijken ze op Franse panoramische ramen en voegen ze lichtheid, lucht en gewichtloosheid toe aan de ruimte..

Openslaande deuren in het interieur van de woonkamer

scharnierend

Het schuifbed op rollen bevindt zich vanwege het railsysteem dicht bij de muur, waardoor het interieur van de woonkamer niet wordt belast en ruimte wordt bespaard. Deze mobiele oplossing maakt het ontwerp niet alleen veel origineler, maar ook veel comfortabeler en functioneler..

draaideur in het interieur van de woonkamer

Panelen

Het houten frame met panelen is van hoge kwaliteit, heeft een lange levensduur, uitstekende prestaties en een zeer solide uitstraling, waardoor het de sfeer blijkt te transformeren, waardoor het een speciale elegantie en hoge kosten krijgt.

paneeldeur in het interieur van de woonkamer

Op de foto is er een witte scharnierende paneeldeur in het interieur van de hal in Scandinavische stijl.

Deur materiaal:

Het deurblad voor de hal kan van bijna elk materiaal worden gemaakt, de meest voorkomende zijn de volgende:

  • Glas.
  • Houten.
  • Plastic.

kunststof deur in het interieur van de woonkamer

De foto toont het interieur van een moderne hal met een witte plastic deur versierd met een groene platband.

glazen deur in het interieur van de woonkamer

kunststof deur in het interieur van de woonkamer

Producten gemaakt van natuurlijk hout hebben een echt elite-uiterlijk en zien er altijd erg elegant en duur uit. Kunststof doeken hebben hoogwaardige en esthetische eigenschappen die op geen enkele manier onderdoen voor houten modellen. Glazen deuren geven de kamer niet alleen ultramoderniteit, maar maken hem ook helderder en luchtiger..

houten deur in het interieur van de woonkamer

houten deur in het interieur van de woonkamer

Kleur woonkamerdeur

Populaire tinten die toonaangevend blijven in de mode.

wengé

Bij het gebruik van deze kleur blijkt het speciale aristocratie, luxe en adel toe te voegen aan het ontwerp van de hal..

wengékleurige deuren in het interieur van de woonkamer

wengékleurige deuren in het interieur van de woonkamer

wengékleurige deuren in het interieur van de woonkamer

De foto toont een kleine woonkamer met een wengékleurige eenvleugelige houten deur.

wit

Sneeuwwitte doeken zijn in perfecte harmonie met de binnenruimte en vullen deze met ongelooflijke luchtigheid en lichtheid.

witte deuren in het interieur van de woonkamer

witte deuren in het interieur van de woonkamer

bruin

In staat om de woonkamer niet alleen wat scherpte, pikantheid en gratie te geven, maar ook om er een milieuvriendelijk en natuurlijk ontwerp in te vormen.

bruine deuren in het interieur van de woonkamer

bruine deuren in het interieur van de woonkamer

Beige

Producten in beige tinten zijn een uitstekende optie voor diegenen die niet de voorkeur geven aan radicale kleuren. Dit ontwerp is onopvallend, verfijnd en ongewoon verfijnd..

beige deuren in het interieur van de woonkamer

Op de foto het interieur van de woonkamer met een dubbele paneeldeur in een crème tint.

Grijs

De deurpanelen zijn grijs, alsof ze oplossen in het interieur en niet te veel aandacht trekken, terwijl ze alle voordelen van de woonkamer benadrukken. Bovendien zijn deze modellen in lichte kleuren, aanzienlijk verfrissen en vergroten ze de ruimte..

grijze deuren in het interieur van de woonkamer

zwart

Dergelijke deuren worden ongetwijfeld het centrale element van de hele hal en geven de ruimte karakter en exclusiviteit..

zwarte deuren in het interieur van de woonkamer

Deurvormen en maten

Naast de standaard deuropening zijn er veel ongebruikelijke oplossingen waarmee u de ruimte nog meer individualiteit en originaliteit kunt geven. Zo zal de gewelfde ronde vorm van de producten de inrichting van de woonkamer echt origineel en expressief maken. Voor een ruime hal zou een uitstekende oplossing een grote deur zijn die gemak, betrouwbaarheid en presentabiliteit belichaamt..

grote deuren in het interieur van de woonkamer

grote deuren in het interieur van de woonkamer

gebogen deuren in het interieur van de woonkamer

Op de foto is er een grote witte glazen boogdeur in het interieur van de hal.

Ideeën voor deurontwerp

Voor deze kamer kun je een interessant deurmodel ophalen met allerlei soorten decor en design toeters en bellen. Bijvoorbeeld doeken gedecoreerd met tekeningen, gedessineerde houtsnijwerk, aluminium en gesmede elementen, of ontwerpen met transparante, doorschijnende, gematteerde of glas in lood inzetstukken.

deuren met glas in lood in het interieur van de woonkamer

deuren met tekeningen in het interieur van de woonkamer

deuren met mat glas in het interieur van de woonkamer

Deuren met een ongewoon ontwerp in de vorm van geschilderde of airbrush-afbeeldingen, hebben een bijzonder mooie en elegante uitstraling, harmonieus gecombineerd met de omgeving, doeken versierd met reliëfpatroon zullen plechtigheid en hoge kosten aan het interieur toevoegen.

deuren met patronen in het interieur van de woonkamer

Foto van de zaal in verschillende stijlen

Deurmodellen in de woonkamer in populaire stijlrichtingen.

Modern

Voor deze stijl is het passend om strikte en zeer laconieke dove interieurproducten te gebruiken, zonder onnodige decoraties of glasstructuren met rechte lijnen.. 

deuren in het interieur van de woonkamer in een moderne stijl

deuren in het interieur van de woonkamer in een moderne stijl

Klassiek

Aristocratische, mooie, dure, maar tegelijkertijd zeer praktische een- of tweedeursmodellen in natuurlijke houttinten, deuren van waardevol massief hout of panelen met panelen met decoratieve fittingen in goud of zilver, zullen een uitstekende optie zijn voor een klassiek correct , proportioneel en gedempt strikt ontwerp;.

deuren in het interieur van de woonkamer in een klassieke stijl

De foto toont donkere houten glazen deuren in het interieur van de hal, gemaakt in een klassieke stijl..

High Tech

Geometrisch, open en met een goede ergonomie, futuristische stijl, kan worden gedecoreerd met glanzende of niet-flitsende matte producten van aluminium, plastic, metaal of glas met een minimalistisch design en een vleugje moderniteit.

deuren in het interieur van de woonkamer in hightech-stijl

Modern

De Art Nouveau-trend wordt gekenmerkt door houten deurstructuren met gesmede elementen of paneelmodellen met ondoorzichtige glazen inzetstukken versierd met patronen en ornamenten. Deuren moeten worden onderscheiden door speciale esthetiek en plasticiteit en golvende, vloeiende, gladde of afgeronde lijnen hebben.. 

deuren in het interieur van de woonkamer in moderne stijl

Provence

Provençaals design gaat uit van maximale eenvoud en natuurlijke perfectie. Interieur schommel, glijdende, vouwstructuren in delicate kleuren, versierd met gesmede details, vervaagde patronen of schilderijen, doeken met het effect van kunstmatige en natuurlijke veroudering of deuren met beglazing, passen organisch in het Franse interieur.

deuren in het interieur van de woonkamer in de stijl van de Provence

Op de foto een woonkamer in Provençaalse stijl met een lichte draaideur gecombineerd met glas.

Foto in de inkomhal

Het verfraaien van een doorloopwoonkamer met twee deuren of drie gangpaden die naar de keuken, kinderkamer of slaapkamer leiden, moet bijzonder serieus worden genomen om alle schoonheid van het ontwerp niet te bederven. Voor alle deuropeningen geven ze meestal de voorkeur aan hetzelfde ontwerp, dus het blijkt een meer integrale compositie in de kamer te creëren..

  • Als twee of meer doorgangen zich aan dezelfde muur bevinden, is het beter om verschuifbare of intrekbare modellen te gebruiken voor hun ontwerp, dat er compact uitziet en de ruimte niet rommelig maakt met een dergelijke lay-out..
  • Het is beter om schommelproducten te kiezen voor openingen op tegenoverliggende muren..
  • Als de deuren aan verschillende zijden van de muren van de woonkamer evenwijdig aan elkaar zijn, kunt u voor het gemak de voorwaardelijke zonering van de kamer toepassen, bijvoorbeeld in het midden van sommige meubels.
  • Door het grote aantal openingen is het voor een doorloophal beter verrijdbaar, compact of hoekmeubels aan te schaffen..

deuren in het interieur van de doorloop woonkamer

deuren in het interieur van de doorloop woonkamer

deuren in het interieur van de doorloop woonkamer

Op de foto het interieur van de doorgangshal in Scandinavische stijl met scharnierende witte deuren op verschillende muren.

Waar deuren moeten openen?

Bij het kiezen van de manier waarop de deuren moeten openen, zijn er geen strikte beperkingen. Er moet echter nog steeds rekening mee worden gehouden dat enkelbladige of dubbelbladige doeken in de open toestand de ruimte van de hal niet hinderen en niet belemmeren. Volgens de filosofie van Feng Shui wordt aangenomen dat het voor de deur naar de woonkamer beter is om te kiezen voor een opening naar de binnenkant van de kamer, links van de ingang.

deuren in het interieur van de woonkamer

fotogallerij

Deuren zijn een integraal onderdeel van het totale interieurbeeld van de hal, daarom moeten ze niet alleen de doordachte stijloplossing harmonieus aanvullen en ondersteunen, maar ook gemak, comfort en maximale functionaliteit in de kamer bieden..

Deuren in de woonkamer (hal): soorten, materialen, kleur, uitvoering, vormkeuze en maat-8 Deuren in de woonkamer (hal): soorten, materialen, kleur, uitvoering, vormkeuze en afmeting-7 Deuren in de woonkamer (hal): soorten, materialen, kleur, uitvoering, vormkeuze en maat-6 Deuren in de woonkamer (hal): soorten, materialen, kleur, uitvoering, vormkeuze en maat-5 Deuren in de woonkamer (hal): soorten, materialen, kleur, uitvoering, vormkeuze en maat-4 Deuren in de woonkamer (hal): soorten, materialen, kleur, uitvoering, vormkeuze en maat-3 Deuren in de woonkamer (hal): soorten, materialen, kleur, uitvoering, vormkeuze en maat-2 Deuren in de woonkamer (hal): soorten, materialen, kleur, uitvoering, vormkeuze en maat-1 Deuren in de woonkamer (hal): soorten, materialen, kleur, uitvoering, vormkeuze en maat-0