Bank met click-gag mechanisme

De click-gag sofa is een multifunctionele Franse uitvinding die tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven. Laten we eens kijken hoe de click-gag-bank zich ontvouwt en de opties voor modellen in het interieur bekijken.

Bank met click-gag mechanisme

Wat is clickgag??

Het mechanisme is uitgevonden op basis van een eenvoudig bekend boek. De Franse specialisten hebben zichzelf tot taak gesteld het ontwerp te verbeteren en het ontvouwingsproces te vereenvoudigen. Ik moet toegeven, ze hebben het heel goed gedaan..

De click-gag-bank dankt zijn naam aan het geluid dat wordt verkregen wanneer het mechanisme wordt getransformeerd van een stoel naar een bed..

geassembleerde klik-klak bank

De foto toont een voorbeeld van hoe het gemonteerde click-gag-mechanisme eruit ziet

Uiterlijk ziet een bank met een click-gag-mechanisme eruit als een eenvoudige constructeur van een zitting en een rugleuning. In feite heeft elk bankmodel van dit type echter 4 extra secties die fungeren als zijwanden en armleuningen. De meeste producten zijn voorzien van een ruime linnenbox.

De click-gag-mechanismen zijn drie- en viertraps. Tegelijkertijd verschilt het meubeldesign praktisch niet, maar het proces van transformatie naar een slaapplaats en rug zal enigszins verschillen..

gedemonteerde click-gag bank

Er zijn praktisch geen beperkingen voor de installatie van het click-gag-mechanisme in banken, daarom is er een groot modellengamma op de markt, die voornamelijk in grootte verschillen.

 • De kinderbank is de kleinst mogelijke. De breedte van de gemonteerde structuur is ~ 130 cm, en alleen de armleuningen zijn gedemonteerd. Een slaapplaats blijkt 180-200 cm bij 80-90 cm te zijn. Het is geschikt voor kinderen of alleenstaande gasten die overnachten.
 • De gemiddelde maat. Breedte opgevouwen – 120-140, niet gemonteerd: 140-160 x 190-200 cm Geschikt voor de dagelijkse slaap van een volwassene of tiener. Zal een tweepersoonsbed in kleine appartementen vervangen.
 • De grootste click-gag-bank zal concurreren met een standaard bed voor twee, de afmetingen van de rustplaats bedragen 180-200 * 210 cm.Het wordt vaak gebruikt in woonkamers van eenkamerappartementen en studio’s.

Soorten en hun kenmerken

Er is de grootste vraag naar directe modellen: ze zijn compact en functioneel. Rechte banken kunnen bestaan ​​uit een rugleuning en een zitting, of ze kunnen worden aangevuld met verstelbare hoofdsteunen en armleuningen. Als je op zoek bent naar het meest compacte model met een ruim slaapgedeelte, kies dan voor de tweede mechanismeoptie..

Opgevouwen armleuningen verkleinen de breedte van de bank en gedemonteerde armleuningen vergroten de lengte van het resulterende bed..

rechte klik gag bank

verstelbare click-gag bank

click-gag stoel

Hoekbanken bestaan ​​in de meeste gevallen uit 3 secties, terwijl de centrale (de hoek zelf) statisch is en de twee buitenste opklapbaar. Het grootste ongemak in dit geval wordt veroorzaakt door de hoekmodule. Omdat de stoel ernaast kan worden uitgeklapt en de achterkant van de hoek op zijn plaats blijft, is het misschien niet erg comfortabel om te slapen..

leren hoekbank

Voor-en nadelen

Een click-gag heeft een groot aantal voordelen:

 1. Winstgevendheid. De prijs bij een click-blot hangt meer af van de bekleding en vulstof dan van het transformatiesysteem zelf. Het standaardmodel kost niet meer dan een budget “boek”.
 2. Multifunctionaliteit. Terwijl de meeste banken slechts twee standen hebben, heeft de click-gag er 3. Aan het klassieke “zitten” en “liggen” wordt een tussenliggend “liggen” toegevoegd. De laatste modus is handig om te ontspannen na het werk, films te kijken, boeken te lezen..
 3. Comfort. Door de hoge rugleuning is het comfortabel zitten op de click-gag bank. En om te gaan liggen – dankzij de volledige lengte en breedte van de matras.
 4. Kracht. Het click-gag-mechanisme, hoewel het veel bewegende delen heeft, is nog steeds een betrouwbare en duurzame optie die geschikt is voor de dagelijkse slaap..
 5. Veelzijdigheid. De bank vervangt 2 producten tegelijk: een zitplaats overdag en een bed ‘s nachts. Geschikt voor kinderkamers, woonkamers, keukens, kantoren.
 6. Gemak van onderhoud. De meeste fabrikanten vullen banken aan met afneembare hoezen, wat het schoonmaken aanzienlijk vereenvoudigt. De hoezen zijn eenvoudig te verwijderen, schoon te maken of te wassen. Hierdoor is het ook niet meer nodig om de bekleding na renovatie te vervangen: koop gewoon een nieuwe hoes in een geschikte tint..
 7. Variabiliteit. De modellen verschillen niet alleen van elkaar in grootte, maar ook in vorm: er zijn rechte, hoek- en zelfs U-vormige banken.
 8. Gemakkelijk te transformeren. Zelfs een kind kan de bank rechttrekken, dus koop gerust een soortgelijk model voor de kinderkamer.

Het controversiële punt is het uiterlijk van de bank: iemand vindt het ontwerp achterhaald, iemand – stijlvol en modern. Eén ding is zeker: het click-gag mechanisme is niet geschikt voor elke interieurstijl..

heldere bank klik klak

Tijdens het gebruik kunnen nadelen aan het licht komen:

 1. Meubels moeten van de muur worden verwijderd. Vanwege de eigenaardigheden van de demontage heeft de rugleuning een plaats in de rug nodig om een ​​liggende positie in te nemen.
 2. Elk mechanisme heeft gewichtsbeperkingen. Omdat de frames door verschillende fabrieken van verschillende materialen worden geproduceerd, zijn ze bestand tegen totaal verschillende gewichten – controleer dit voordat je koopt.
 3. De kloof tussen de helften. Hoewel de click-gag als steviger wordt beschouwd, is de opening tussen de rugleuning en de zitting, in tegenstelling tot het boek, nog steeds aanwezig – dit is een kenmerk van het mechanisme. Om het probleem op te lossen, kunt u er een dunne orthopedische matras op leggen, die overdag in de wasbox onder de stoel wordt bewaard..

bank om te slapen

Hoe het zich ontvouwt?

We hebben al gezegd dat zelfs een kind de click-gag-bank kan uitbreiden. Het belangrijkste is de juiste volgorde van acties..

Stap-voor-stap instructie

Om te begrijpen hoe de bank zich ontvouwt, moet u weten dat de positie kan worden gewijzigd:

 • rug;
 • armleuningen;
 • oren.
Lay-out
 1. Pak de verhoogde armleuning vast terwijl u op de bank zit. Trek hem helemaal omhoog (hoor 2-3 klikken) en laat hem zakken.
 2. Zet de eerste stap met de achterkant en de tweede kant van de bank.
 3. Als u de zitting van onderaf vasthoudt, moet u deze optillen totdat de rugleuning in een horizontale positie valt en tot 2 klikken naar beneden drukken. Laat de stoel vervolgens zakken totdat een vlak oppervlak is gevormd..

spreid de bank uit click-gag

Je bank is helemaal uitgeklapt en ready to go! Maar de fabrikanten zorgen voor een interessante extra functie die de bruikbaarheid vergroot. Pak de hoofdsteun vast en til deze op (meestal zijn er 2-3 posities beschikbaar). Op zo’n hoofdeinde liggen is handig om te lezen of tv te kijken.

samenkomst

Om de bank op te vouwen, moet je alle stappen in omgekeerde volgorde herhalen..

 1. Til de stoel tot 2 klikken op, laat hem op zijn plaats zakken – de rugleuning gaat automatisch omhoog.
 2. Til de armleuningen op en vergrendel ze, draai indien nodig de “oren” vast.

Er is ook een ligstand waarbij de rugleuning in een hoek van 40-45 graden ten opzichte van de zitting staat. Om dit te doen, moet de stoel niet met 2, maar met 1 klik dichter naar achteren worden gebracht.

bank met relaxpositie

Video

Het zien van een vlek-vlek-bank op de foto is misschien niet genoeg om een ​​volledig beeld van de functies te krijgen. Bekijk de video om de kenmerken van het model te ontdekken en alle mogelijke posities voor het monteren en demonteren van het mechanisme te bekijken:

Waar moet u op letten bij het kiezen??

Let bij de aanschaf van een bank voor persoonlijk gebruik allereerst op de kwaliteit van het frame: de levensduur en het maximale gewicht dat het model kan weerstaan ​​hangt ervan af. Hoe sterker hoe beter.

De tweede belangrijke nuance is de bekleding. Klassieke meubelstoffen – matten, velours, flock, chenille, jacquard – hebben hun eigen voor- en nadelen. Zorg ervoor dat u de eigenschappen van elk bestudeert om te begrijpen of het geschikt is of niet. Dieren kunnen bijvoorbeeld trekjes op de mat achterlaten. En velours of flock trekt vanwege de beharing letterlijk het haar en het haar van huisdieren aan..

Het laatste aspect is vullend. Banken zijn er met en zonder veren (afhankelijk en onafhankelijk). Kies in het eerste geval een onafhankelijk veerblok met gemiddelde of hoge stijfheid. In de tweede – hoogwaardig orthopedisch polyurethaanschuim, bedekt met een zachtere laag materiaal met een geheugeneffect.

rechte bank click-gag

bank met print

Voorbeelden in het interieur

De click-gag is, zoals reeds vermeld, niet voor elk huis geschikt. In een klassiek of luxueus barokhuis zullen meubels van deze vorm bijvoorbeeld niet op hun plaats zijn. Maar in moderne stijlen, inclusief minimalisme, zal de bank een prominente plaats innemen.

click-gag meubelset

lichte bank in de woonkamer

bank op kantoor

Volg bij het kiezen de regel van verhoudingen. Compacte modellen voor kleine kamers, ruime hoekmodellen voor grote. Als het huishouden al een kleine bank heeft die in een ruime woonkamer moet worden geplaatst, vul dan de compositie aan met een of twee stoelen met hetzelfde mechanisme.

lederen rode bank

leren witte bank

Een laatste tip: probeer het mechanisme zeker zelf te monteren en demonteren in de winkel. Dit zal u helpen begrijpen of u de procedure regelmatig kunt herhalen: ‘s morgens en’ s avonds..