Keuken-woonkamer in Scandinavische stijl: foto’s en ontwerpregels

Als ze graag gasten ontvangen in een appartement, comfort, ruimte en orde op prijs stellen, dan is een woonkeuken in Scandinavische stijl de beste keuze.. 

Keuken-woonkamer in Scandinavische stijl: foto's en ontwerpregels

Kenmerken van de Scandinavische stijl

Deze richting in noordelijke stijl is erg aantrekkelijk voor onze Russische interieurs, omdat we vaak geen zonlicht hebben en typische appartementen niet in grootte verschillen. Deze nadelen kunnen gedeeltelijk worden gecorrigeerd met behulp van de volgende technieken:

  • Eenvoud van inrichting, geen pretentieus meubilair.
  • Lichte effen kleurafwerking met contrasterende details.
  • Functionaliteit, maar zonder overladen te worden met onnodige elementen.
  • Harmonieuze combinatie van natuurlijke materialen met glanzende oppervlakken.

Ruime keuken-woonkamer

Gele accenten in het interieur

scandinavische woonkamer

Kleurenspectrum

De Scandinavische stijl in het interieur van de keuken-woonkamer omvat het gebruik van een traditioneel palet: wit, grijs en crème. Dit zijn veelzijdige tinten die dienen als achtergrond voor een levendig decor. Als accenten worden vaak bijna natuurlijke kleuren gebruikt: bosbessensap, kruidig ​​en hemels. Ze helpen om het interieur warmer en comfortabeler te maken..

De witte woonkeuken oogt bijzonder luxe met zwarte elementen die diepte en zeggingskracht geven aan de sfeer in de Scandinavische stijl..

Rode accenten in het interieur

Op de foto verdiept een schort bedekt met leisteenverf visueel de nis, en koraalkleurige details verlevendigen het monochrome interieur van de keuken-woonkamer.

licht interieur

Azure-headset

Witte kleur past goed bij alle tinten, dus tegenwoordig wordt het steeds populairder. Maar het belangrijkste voordeel is de weerkaatsing van licht, waardoor de keuken-woonkamer er ruimer uitziet.. 

grijze en witte woonkamer

Onregelmatige keuken-woonkamer

Meubilair

Voor een keuken-woonkamer in Scandinavische stijl, moet je laconieke meubels kiezen, niet overladen met details. Het is belangrijk om de ruimte zo te organiseren dat elk gezinslid zich comfortabel en gezellig voelt. Om dit te doen, moet u de kamer voorzien van comfortabele en ruime opslagruimte om al het onnodige te verbergen.

Veel gevels hebben misschien zelfs geen handgrepen: een dergelijke minimalistische benadering helpt het uiterlijk van het keukenblok dichter bij het gewone meubilair te brengen en lost het ook een beetje op tegen de lichte achtergrond van de muren..

Een minder strakke vormgeving is ook populair wanneer er open planken in de keuken-woonkamer worden opgehangen. Meestal zijn ze niet gevuld met allerlei gebruiksvoorwerpen, maar worden ze gebruikt voor decoratie en huisplanten..

Hoge kasten in de keuken

De foto toont een gecombineerde keuken met een woonkamer in Scandinavische stijl met hoge bovenkasten tot aan het plafond.

Open planken

grijze bank

Voor de eetgroep worden grote, meestal houten tafels gekozen. Stoelen kunnen uit verschillende tijdperken worden verzameld, zelfs slijtage is geschikt voor hen.

Bij het kiezen van een bank in de keuken-woonkamer wordt de voorkeur gegeven aan zachte en ruime modellen. Als er voldoende vrije ruimte in de kamer is, worden comfortabele stoelen in de recreatieruimte geplaatst. Ze zien er bijzonder gezellig uit voor de open haard. Maar salontafels, barkrukken en krukken voor de Scandinavische stijl worden gekozen op dunne poten om een ​​balans te vinden tussen licht en indrukwekkend massief meubilair..

houten scheidingswand

woonkamer meubels

Decorelementen en textiel

Het hoofdthema in de selectie van accessoires voor de Scandinavische stijl is met de hand gemaakt. Het wordt gewaardeerd om zijn originaliteit en de warmte die afkomstig is van handgemaakte items. De muren van de keuken-woonkamer zijn versierd met minimalistische posters en familiefoto’s. Afbeeldingen of beeldjes van herten zijn ook populair.. 

Planten in de keuken

Op de foto is er een hoek waar de kooktoestellen er zo verfijnd uitzien dat ze dienen als decoratie voor de keuken-woonkamer. Een schort gemaakt van oude baksteen voegt een interessante textuur toe aan een moderne setting.

Decor in de keuken-woonkamer

stijlvolle keuken-woonkamer

Door vensterbanken en planken te versieren met kamerplanten, weerspiegelen de Scandinaviërs hun liefde voor de natuur.

Voor de bekleding wordt meestal gekozen voor natuurlijke stoffen: katoen en linnen, leer en suède. Maar de gordijnen voor de ramen zijn vaak afwezig – in de landen van Scandinavië compenseren ze op deze manier het gebrek aan zonlicht. Maar warme dekens, zelfgeweven vloerkleden en kussens in het scandi-interieur worden enorm gewaardeerd: samen met kaarsen en vazen ​​dragen ze bij aan het creëren van een unieke sfeer van hygge (een gevoel van comfort en welzijn).

Keukengerei

Vazen en textiel

Foto van een kleine keuken-woonkamer

Eigenaren van kleine studio’s, Chroesjtsjov-huizen en bescheiden privéhuizen worden geconfronteerd met de noodzaak om gecombineerde kamers uit te rusten. Een keuken-woonkamer in Scandinavische stijl is de perfecte uitweg in dergelijke situaties. 

Klein appartement

De foto toont een duplex studio-appartement in Scandinavische stijl, waarbij de benedenverdieping wordt ingenomen door een compacte woonkamer met een kitchenette.

Kleine keuken

Keuken in de studio

Het is het beste als een kleine keuken in Scandinavische stijl, gecombineerd met een woonkamer, aan alle eisen van minimalisme voldoet – hoe minder meubels en dingen, hoe vrijer de ruimte lijkt. Het wordt aanbevolen om een ​​keukenset met eenvoudige vormen te kiezen en elke meter zo functioneel mogelijk te gebruiken. Een boekontwerp is perfect voor een eettafel en een transformerend model voor een bank. Zo’n opgevouwen meubel neemt niet veel ruimte in beslag..

Gecombineerde keuken

Op de foto is er een kleine keuken met een woonkamer in scandi-stijl. Een opklapbare eettafel helpt ruimte te besparen.

Witte keuken-woonkamer

kleine keuken-woonkamer

Zoneringsopties

Het ontwerp van de keuken-woonkamer gaat uit van de aanwezigheid van afzonderlijke functionele ruimtes. De Scandinavische stijl maakt gebruik van standaard zoneringstechnieken – bijvoorbeeld scheidingswanden of houten planken die het kookgedeelte van het zitgedeelte scheiden. Glazen scheidingswanden zijn ook geschikt: ze geven de kamer luchtigheid en ontnemen hem niet van licht..

Zonering kan eenvoudig worden bereikt door de muren en het plafond in contrasterende kleuren te schilderen, zoals te zien is op de tweede foto. Een interessante oplossing is de podiumstructuur, die één zone verhoogt, waardoor de secties visueel van elkaar worden gescheiden..

Partitie-rack

Op de foto is de slaapplaats gescheiden door een licht scheidingsrek. De witte keuken-woonkamer wordt gecombineerd met een compacte slaapkamer en de Scandinavische stijl wordt gerealiseerd met behulp van lichte vlekken op een neutrale achtergrond. 

Barzonering

Glazen scheidingswand

Een van de eenvoudigste en handigste manieren om een ​​ruimte in te delen is het meubilair zelf: bijvoorbeeld een eettafel of een toog. Omdat ze dicht genoeg bij het werkgebied zijn, dienen ze als extra werkblad om te koken. Verlichting speelt een belangrijke rol bij zonering: het is wenselijk dat elke individuele locatie is uitgerust met ten minste één lamp.

Je kunt de keuken ook scheiden van de woonkamer door de bank terug op de tafel te zetten, zoals op de eerste foto:

Tafel en bank

toog

Ideeën voor interieurontwerp

Een van de belangrijkste voordelen van een Scandinavische keuken-woonkamer is om er tegelijkertijd eenvoudig en elegant uit te zien. Witte muren, zoals een leeg canvas, benadrukken interessante decorelementen, ongewone meubels, accentmuursecties, op een speciale manier gedecoreerd. Met behulp van extra tinten kun je het interieur soberheid geven (zwart toevoegen) of vrolijkheid (het huis decoreren met helder textiel).

Scandi-stijl is niet vreemd aan eclecticisme: moderne en oude elementen kunnen er goed in samengaan. De vloer van de keuken-woonkamer kan afgewerkt worden met een vochtwerend laminaat of het gerestaureerde visgraatparket laten.

Scandinavische woonkamer en keuken

Op de foto is er een ruime woonkeuken met een toog, een eethoek en een bank voor een authentieke bakstenen muur.

Parket

kleine keuken-woonkamer

Het is gemakkelijk te zien op de foto’s dat het gemak van een keuken-woonkamer in Scandinavische stijl nauw verweven is met praktische zaken. Om de keuken te beschermen, kunnen tegels op de vloer worden gelegd, wat ook zal dienen als een manier om de kamer in te delen.

lichte keuken-woonkamer

licht interieur

fotogallerij

Het belangrijkste is dat je met het ontwerp van de keuken-woonkamer in de Scandinavische stijl je fantasie kunt laten zien. Strikte naleving van bepaalde canons of een mix van meubels van een bekend Zweeds merk is Scandi niet meer. Het is goed wanneer het interieur het karakter van de eigenaar weerspiegelt – het is aangenaam om in de sfeer te zijn waarin de ziel is geïnvesteerd.

Keuken-woonkamer in Scandinavische stijl: foto's en ontwerpregels-5 Keuken-woonkamer in Scandinavische stijl: foto's en ontwerpregels-4 Keuken-woonkamer in Scandinavische stijl: foto's en ontwerpregels-3 Keuken-woonkamer in Scandinavische stijl: foto's en ontwerpregels-2 Keuken-woonkamer in Scandinavische stijl: foto's en ontwerpregels-1 Keuken-woonkamer in Scandinavische stijl: foto's en ontwerpregels-0