TV in de woonkamer: foto, locatiekeuze, wandinrichting mogelijkheden in de hal rondom de TV

De tv in de woonkamer heeft niet alleen informatieve en vermakelijke eigenschappen, maar is ook het centrale element waarvan de compositorische oplossing van het hele interieur afhangt.

TV in de woonkamer: foto, locatiekeuze, wandinrichting mogelijkheden in de hal rondom de TV

Plaatsingstips

Belangrijkste aanbevelingen:

  • In een smalle of lange hal moet je vooral voorzichtig zijn bij het kiezen van de diagonaal van een tv-apparaat, want als het scherm te groot is, kan er bij het kijken van zo’n korte afstand ongemak voor de ogen optreden. Daarom wordt in een dergelijke woonkamer aanbevolen om het tv-model aan de muur tegenover het raam te plaatsen, terwijl u verduisterende gordijnen of jaloezieën gebruikt.
  • Bij het kiezen van een lichaamskleur moet u rekening houden met de hoofdkleuren van het ontwerp en de elementen van de kamer. Dit zorgt voor de meest harmonieuze combinatie.
  • Volgens Feng Shui wordt aangenomen dat als je een tv-paneel in het zuidoostelijke deel van de hal plaatst, je de versterking van familierelaties kunt stimuleren. Bij het installeren van een tv in het zuidwestelijke deel van de kamer, blijkt het rijkdom naar het huis te trekken, en wanneer het zich in het zuiden bevindt, om de vriendenkring uit te breiden.
  • Voor een kleine ruimte is het aan te raden om niet te grote modellen met wand- of plafondmontage te kiezen.

TV in het interieur van de woonkamer

De tv in de woonkamer plaatsen

Dankzij de meest praktische en handige plaatsingsoptie blijkt het niet alleen ruimte in de kamer te besparen, maar ook meer comfort toe te voegen aan het interieur van de hal..

Op de muur

Overweeg de handigste opties voor wandmontage.

Met deze hoekplaatsing kunt u het gebrek aan vrije ruimte compenseren, wat vooral perfect is voor kleine kamers. Zo’n ontwerpoplossing optimaliseert een kleine ruimte en vormt er een interessante stilistische beweging in..

TV in de hoek in het interieur van de woonkamer

TV in de hoek in het interieur van de woonkamer

TV in de hoek in het interieur van de woonkamer

Op de foto staat een kleine tv in de hoek in het interieur van de woonkamer met een erker.

Door een nis met een tv-model te gebruiken, kun je de ruimte op een lege muur effectief vullen en daarmee het standaard en saaie ontwerp van de hal afzwakken..

TV in een nis in het interieur van de woonkamer

TV in een nis in het interieur van de woonkamer

De muur tussen de ramen kan compact worden gedecoreerd met een extra groot tv-apparaat door het op een kleine ladekast of op de muur zelf te plaatsen.

TV bij het raam in het interieur van de woonkamer

Onder de trap

Deze oplossing biedt het hoogste niveau van ruimteoptimalisatie en is gewoon een heel goed ontwerpidee. Een kleine bioscoopkamer met een tv en een luidsprekersysteem met luidsprekers, zodat u de ruimte onder de trap en de ruimte ernaast kunt gebruiken.

TV onder de trap in het interieur van de woonkamer

Op de foto een tv met akoestisch systeem, gelegen onder de trap in een ruime woonkamer.

In het midden van de kamer

Het tv-paneel vormt de hele sfeer om zich heen, dus de plaatsing in het midden van de hal zal ongetwijfeld een win-win-optie zijn, die een brandpunt zal worden en de aandacht zal trekken..

TV in het midden in het interieur van de woonkamer

TV in het midden in het interieur van de woonkamer

Op de partitie

Een tussenkamerpartitie met een tv-apparaat verdeelt niet alleen de ruimte van de hal harmonieus, maar heeft ook hoge functionele en comfortabele eigenschappen waarmee u meer bruikbare ruimte kunt besparen.

TV op de scheidingswand in het interieur van de woonkamer

Op de foto een tv op een lage scheidingswand in het interieur van een moderne woonkamer.

op de pijp

Met behulp van zo’n niet-triviale en enigszins gedurfde oplossing blijkt het een expressief en origineel ontwerp te creëren dat organisch in bijna elk interieur van de hal past..

TV op een pijp in het interieur van de woonkamer

Op het plafond

Plafondmontage, bespaart niet alleen woonruimte en elimineert de noodzaak om een ​​speciale kast, ladekast, standaard of ander meubilair te selecteren, maar biedt ook een uitstekende mogelijkheid om een ​​esthetisch effect in de kamer te bereiken.

Sierlijke tv-plasma’s onder het plafond zien er heel ongewoon uit en ontvouwen zich vrij naar de gewenste, meest geschikte kant.

TV aan het plafond in het interieur van de woonkamer

Afgebeeld is een aan het plafond gemonteerde tv in een woonkamer in loftstijl.

Ingebouwd meubilair

Een rechthoekig tv-scherm past harmonieus in de geometrie van de meubelsamenstelling van een rek, etui, kledingkast of modulaire wand en past goed bij een verscheidenheid aan decorelementen.

TV ingebouwd in de muur in het interieur van de woonkamer

TV ingebouwd in het rek in het interieur van de woonkamer

TV ingebouwd in de kledingkast in het interieur van de woonkamer

Op de foto is er een hal in lichte kleuren met een tv ingebouwd in een zuivelkleurige kast.

Ontwerpideeën in verschillende stijlen

Met een doordachte benadering en competente combinatie van het tv-model met andere interieuritems van de hal, blijkt het dit apparaat organisch in bijna elke stijlrichting te passen.

In een klassiek ontwerp mag de tv niet opvallen, dus er is een speciaal decor nodig om hem te versieren, het scherm kan bijvoorbeeld worden verborgen in een kast of achter een scherm worden verborgen.

Voor een harmonieuze combinatie wordt moderne technologie ook versierd met behulp van semi-antieke baguette en houten frames, lijstwerk, stucwerk met patina, of plaats een tv-paneel aan de muur tussen de kolommen of in een nis.

TV in het interieur van de hal in een klassieke stijl

TV in het interieur van de hal in een klassieke stijl

TV in het interieur van de hal in een klassieke stijl

Afgebeeld is een woonkamer in klassieke stijl met een tv-ruimte versierd met stucwerk met patronen.

Gebogen plasmapanelen, led- of lcd-tv’s van elke diagonaal, zijn bijna een integraal onderdeel van een moderne stijl met een zeer natuurlijke uitstraling.

In een modern interieur zou het passend zijn om een ​​tv-product aan een muur met een gelijkmatige of volumetrische textuur te hangen, het model in meubelelementen in te bedden of een expressief accent te creëren door een zwart scherm op een sneeuwwitte achtergrond te plaatsen..

TV in het interieur van de hal in een moderne stijl

TV in het interieur van de hal in een moderne stijl

In de Scandinavische stijl mag het tv-model niet aan een lege muur hangen, het is beter om het op een ruime kast te plaatsen, in een kast of achter een gordijn te verbergen. De tv-zone in Scandinavische stijl impliceert geen extra decoratie, ingewikkelde meubelontwerpen of andere decoratieve details.

TV in het interieur van de hal in de Scandinavische stijl

Op de foto een tv op een witte kast in een Scandinavische woonkamer gecombineerd met een keuken.

Moderne technologie in de vorm van grote tv-schermen, muziekcentra, thuisbioscopen wordt vooral verwelkomd in de industriële richting. Om een ​​bepaalde dynamiek in de loftkamer te creëren, is een muuroppervlak met een tv versierd met steen, baksteen, hout of behang dat natuurlijke materialen imiteert.

TV in het interieur van de hal in loftstijl

De foto toont een kleine woonkamer in loftstijl met een tv op een bakstenen muur.

Voor sober, laconiek en eenvoudig minimalisme zijn de heldere geometrische vormen van een flatpanel-tv bijzonder geschikt. Tv-modellen in een standaard zwarte of grijze behuizing worden een universeel decor voor deze stijl..

TV in het interieur van de hal in de stijl van minimalisme

Wanddesign in de tv-kamer

Originele oplossingen voor de tv-zone in de woonkamer.

Steen

Met behulp van natuursteen of kunststeen kun je met een tv een onopvallend accent op de muur aanbrengen en het interieur van de hal status en textuur geven.

TV aan de stenen muur in de hal

TV aan de stenen muur in de hal

Behang

Ze zijn een redelijk bekende, ongecompliceerde en budgettaire decoratieoptie. Voor de tv-zone is het raadzaam om doeken te kiezen in niet te felle kleuren en zonder bonte patronen, zodat ze niet afleiden van wat er op het scherm gebeurt.

TV aan de muur met behang in de hal

Stenen muur

Dankzij zo’n industrieel detail als metselwerk blijkt het de sfeer van de hal met een bijzondere charme te vullen en tegelijkertijd het interieur karakter, degelijkheid en vorm een ​​kleurrijk en rijk accent te geven..

TV op een bakstenen muur in het interieur van de hal

laminaat

De tv-ruimte, versierd met laminaat, vanwege de stijlvolle textuur, zal het ontwerp van de hal visueel duurder en respectabeler maken.

TV aan de laminaatwand in de hal

Afgebeeld is een woonkamer met een tv aan de muur, afgewerkt met een bruin laminaat.

Gips wandpanelen

3D-gipspanelen zijn een moderne ontwerpoplossing waarmee u het gebied met de tv kunt decoreren en markeren met een volumetrische textuur of een contrasterende tint.

TV aan de muur met een gipspaneel in de hal

Afgebeeld is een zwarte tv gecombineerd met een wit gipsen 3D-paneel in een moderne woonkamer.

Decoropties voor het gebied rond de tv

De meest interessante decoratie-ideeën.

schilderijen

Ze zijn een redelijk relevant type decoratie waarmee je een soort kunstgalerij aan de muur kunt maken en daardoor een tv-scherm visueel kunt verbergen.

TV bij de muur met foto's in de hal

Planken

Geplaatst in een dambord, lineair, cascade of willekeurige volgorde, zullen wandplanken perfect de lege ruimte vullen en het tv-scherm laten verdwalen tussen boeken, kamerplanten of andere decoratieve elementen die erop zijn geplaatst.

TV aan de muur met planken in de hal

Op de foto een tv aan de muur in combinatie met zwarte planken in het interieur van de woonkamer.

Aquarium

Biedt de mogelijkheid om de muur een lichtere en elegantere uitstraling te geven, waardoor de tv-ruimte het belangrijkste element van de hele woonkamer wordt.

TV aan de muur met een aquarium in de woonkamer

Haard

Het tv-paneel en de open haard zijn een prachtig interieurduet dat perfect past in de meest uiteenlopende stijloplossingen van de hal..

TV aan de muur met een open haard in het interieur van de hal

Decoratief paneel

Decoratieve panelen met niet al te dynamische plots, gemaakt in niet erg felle kleuren, zijn de beste optie voor het inrichten van een woonkamer en zullen niet afleiden van tv-kijken.

TV aan de muur met een decoratief paneel in de hal

Kijk maar

Ze worden beschouwd als een zeer succesvolle toevoeging aan de hal en een prachtig interieuraccessoire voor de tv-zone, waarmee je de stilistische richting van de kamer verder kunt benadrukken..

TV aan de muur met een klok in de hal

Creëer een accentmuur

Door een accentmuur te creëren, geaccentueerd met fotobehang, verf, panelen of andere afwerkingsmaterialen in contrasterende tinten die afwijken van de kleurstelling van de gehele woonkamer, blijkt het een bepaald designontwerp van de tv-zone te vormen.

TV aan de accentmuur in de hal

TV aan de accentmuur in de hal

Verlichting

Dit creatieve ontwerp verschilt niet alleen in een esthetisch en interessant uiterlijk, maar stelt u ook in staat om interessante accenten en visuele effecten te vormen op een tv-apparaat, zoals op een meubelstuk.

TV aan de muur met verlichting in de hal

Voorbeelden in de keuken-woonkamer

De beste optie voor het plaatsen van een televisiescherm in het interieur van een studio met een dergelijke indeling wordt beschouwd als een recreatiegebied, omdat dit de veiligste en handigste oplossing is. Het is wenselijk dat het tv-beeld even duidelijk zichtbaar is, zowel vanuit de keuken, waar de headset en de tafel zich bevinden, als vanuit de woonkamer, waar de bank zich bevindt..

TV in het interieur van de keuken-woonkamer

TV in het interieur van de keuken-woonkamer

TV in het interieur van de keuken-woonkamer

Op de foto is er een kleine tv in de woonkamer in combinatie met de eethoek.

Op welke hoogte de tv ophangen?

Het is raadzaam om de tv op een optimale afstand van de bank of fauteuils te plaatsen. Het mag niet te laag en niet te hoog hangen, zodat het comfortabel is om ernaar te kijken zonder het hoofd te kantelen of achterover te werpen.

TV in het interieur van de woonkamer

fotogallerij

Door zijn rationele en correcte opstelling zal de tv helpen om een ​​harmonieus ontwerp in de woonkamer te vormen, het stijlidee prachtig te benadrukken en eenvoudig een comfortabel, gezellig en functioneel interieur te creëren. 

TV in de woonkamer: foto, locatiekeuze, wandinrichting mogelijkheden in de hal rondom TV-8 TV in de woonkamer: foto, locatiekeuze, wandinrichting mogelijkheden in de hal rondom TV-7 TV in de woonkamer: foto, locatiekeuze, wandinrichting mogelijkheden in de hal rondom TV-6 TV in de woonkamer: foto, locatiekeuze, wandinrichting mogelijkheden in de hal rondom TV-5 TV in de woonkamer: foto, locatiekeuze, wandinrichting mogelijkheden in de hal rondom TV-4 TV in de woonkamer: foto, locatiekeuze, wandinrichting mogelijkheden in de hal rondom TV-3 TV in de woonkamer: foto, locatiekeuze, wandinrichting mogelijkheden in de hal rondom TV-2 TV in de woonkamer: foto, locatiekeuze, wandinrichting mogelijkheden in de hal rondom TV-1 TV in de woonkamer: foto, locatiekeuze, wandinrichting mogelijkheden in de hal rondom TV-0