Keuken-woonkamer ontwerp 20 m². m. – foto in het interieur, voorbeelden van zonering

Dankzij een enorme verscheidenheid aan planningsoplossingen en stilistische technieken blijkt het harmonieus twee woonhoeken met verschillende emotionele kleuren te combineren en een holistisch ontwerp van een keuken-woonkamer van 20 m² te bereiken.

Keuken-woonkamer ontwerp 20 m². m. - foto in het interieur, voorbeelden van zonering

Lay-out

Een dergelijke indeling zorgt voor de juiste en ergonomische combinatie van twee functionele ruimtes in één ruimte en stelt u in staat om de ruimte vrijer te maken. Deze planningsoplossing kan in eerste instantie worden vastgelegd in het architectonisch plan van het appartement of zelfstandig worden gemaakt in overleg met gespecialiseerde organisaties.

In een bakstenen Chroesjtsjov veroorzaakt herontwikkeling geen problemen, omdat de binnenmuren niet dragend zijn. Het paneelhuis is moeilijker te slopen. De overwegend betonnen draagmuur zit tussen de woonkamer en de keuken. Demontage ervan zal leiden tot een verkeerde verdeling van de belasting en zelfs tot het instorten van het gebouw..

lineaire keuken

hoek keuken

plan voor de opstelling van meubels in de keuken-woonkamer

keuken-woonkamer schema met meubels en apparaten

een voorbeeld van het plaatsen van meubels in een gecombineerde keuken met een woonkamer

keuken-woonkamerplan met afmetingen en verdeling van meubels

Rechthoekige keuken-woonkamer 20 vierkanten 

Voor een langwerpige keuken-woonkamer van 20 vierkanten wordt een eiland-, schiereiland- of u-vormige indeling gekozen. Met de u-vormige versie van de keuken kan een van de zijkanten worden ingenomen door een toog of een werkblad, dat soepel overloopt in het gastengedeelte. 

In een rechthoekige ruimte ziet een hoekkeuken er niet minder goed uit. Een wastafel en een ruime kledingkast passen perfect in de hoek. Deze opstelling laat veel meer ruimte over voor het eetgedeelte en de zithoek..

rechthoekige keuken-woonkamer met een oppervlakte van 20 vierkanten

Op de foto, het ontwerp van de keuken-woonkamer 20 m² langwerpige vorm.

rechthoekige keuken-woonkamer met een oppervlakte van 20 vierkanten

rechthoekige keuken-woonkamer met een oppervlakte van 20 vierkanten

Een smalle woonkeuken is visueel uit te breiden met elementen zoals spiegels, die de voortzetting van het interieur weerspiegelen en perspectief creëren. Om de ruimte visueel te vergroten, is het aangewezen om over de muren te plakken met 3D-behang, meubels met glanzende, gelakte of glazen gevels in de kamer te installeren en ook een licht kleurenschema in het ontwerp toe te passen.

rechthoekige keuken-woonkamer met een oppervlakte van 20 vierkanten

Op de foto een rechthoekige keuken-woonkamer van 20 m² met twee ramen.

Vierkante keuken-woonkamer

Voor een keuken-woonkamer van deze vorm is een indeling met een vierkante of ronde eilandmodule, gekenmerkt door een meer functionele opstelling, geschikt.. 

Om ervoor te zorgen dat de situatie er niet overbelast en rommelig uitziet, is het aangewezen om een ​​keukenset en ander meubilair in lichte kleuren te kiezen en kasten met gesloten gevels te vervangen door open wandplanken.

witte vierkante kamer

het interieur van de keuken-woonkamer in de vorm van een vierkant

ruime gecombineerde woonkeuken met hoekopstelling

Een vierkante kamer wordt idealiter aangevuld met een p- of l-vormige indeling. Door de hoekige opstelling kunt u een handige werkdriehoek creëren met een fornuis, gootsteen en koelkast, die zowel in één lijn als in de buurt van aangrenzende muren kan worden geplaatst. Een dergelijke opstelling biedt ook extra vrije ruimte in het midden van de kamer, waar het passend is om een ​​eetgroep uit te rusten..

vierkante keuken-woonkamer van 20 m².

Op de foto is er een stijlvolle keuken-woonkamer van 20 vierkanten met een eiland.

Keuken-woonkamer met studeerkamer

Een vrij gebruikelijke oplossing voor een studio-appartement is om een ​​werkruimte in het interieur van de keuken-woonkamer uit te rusten. Deze ruimte bevindt zich bij een raam of op een andere goed verlichte plaats. Een minikast is ingericht met een kleine tafel met een stoel of fauteuil en er zijn een rek, kast of hangende planken geïnstalleerd..

indeling van de keuken-woonkamer met een kantoor

indeling van de keuken-woonkamer met een kantoor

Zoneringsopties

Meestal wordt een scheidingswand gebruikt om een ​​keuken-woonkamer van 20 m² af te bakenen. Dit ontwerp kan worden gemaakt van gipsplaat en vertegenwoordigen een regelmatig, gekruld of doorlopend model tot aan het plafond of het midden van de muur..

De meest moderne optie is het gebruik van mobiele schuifsystemen. Om ervoor te zorgen dat de scheidingswanden de situatie niet belasten, kiest u producten met transparant, mat of gebogen glas, die een echte decoratie van het keuken-woonkamerontwerp worden.

Past perfect in de omringende ruimte en zones de kamer – een toog. Als er een breed tafelblad is, kan dit de eettafel vervangen. Ook zal een functioneel eiland met een kookplaat of gootsteen perfect omgaan met de indeling van de kamer..

zonering van de keuken-woonkamer met een oppervlakte van 20 vierkanten

Op de foto, zonering met meubels in het interieur van de keuken-woonkamer 20 m².

zonering van de keuken-woonkamer met een oppervlakte van 20 vierkanten

zonering van de keuken-woonkamer met een oppervlakte van 20 vierkanten

Het besparen van echte vierkante meters helpt de zonering van de kamer door een contrasterend kleurenpalet of afwerkingsmaterialen met verschillende texturen. Het kookgedeelte kan worden gemarkeerd met een heldere verf of worden geplakt met rijk behang..

Om de keuken-woonkamer van 20 m² te onderscheiden, is het aangewezen om met licht te experimenteren. Dankzij plafond- of wandlampen is het mogelijk om elk afzonderlijk gebied gunstig te benadrukken..

Als scheidingselement worden ook verschillende meubels gebruikt in de vorm van een grote gezellige bank of een houten plank, versierd met vazen, kisten, beeldjes, fotolijsten en andere accessoires..

zonering van de keuken-woonkamer met een oppervlakte van 20 vierkanten

zonering van de keuken-woonkamer met een oppervlakte van 20 vierkanten

Hoe een bank te regelen in een kamer van 20 m²??

Rekening houdend met de configuratie van de keuken in combinatie met de woonkamer, wordt de bank meestal met een zij- of achterkant naar de keuken geïnstalleerd.

De meest populaire is de plaatsing van het product in het midden van de kamer. De bank wordt gecombineerd met een koffie- of salontafel, aangevuld met kroonluchters en vloerlampen. In dit geval bevindt zich achter de rugleuning van de bank een toog of een eetgroep..

In het interieur van de keuken-woonkamer zijn er 20 vierkanten met twee ramen; een compacte bank kan in de buurt van één raamopening worden geïnstalleerd. En naast de andere, rust een plek uit om te koken. Een toog of een kleine eethoek is geschikt om functionele ruimtes in te delen..

keuken-woonkamer 20 m² met een bank bij het raam

Op de foto staat een witte leren bank in het midden van een ruime woonkamer gecombineerd met een keuken.

hoek grijze bank in de hoek van de kamer

stijlvolle beige bank in het midden van de kamer

Ontwerpers raden af ​​om te grote banken te kiezen die veel vrije ruimte innemen. Een geweldig idee zou een model zijn dat past bij de kleur van de keukenset..

Het is raadzaam om zachte meubelstukken uit de buurt van de kachel te installeren om de bekleding te beschermen tegen snelle besmetting en onopzettelijke brand.

zonering met een bank

Op de foto is het interieur een woonkamer met een kleine bank geplaatst met een achterkant naar de keuken.

Hoe uit te rusten??

In een gecombineerde ruimte moet de kookruimte er zo onopvallend mogelijk uitzien, zodat de ruimte niet als één grote keuken wordt ervaren. Kies hiervoor een set met een lichte of neutrale gevel, in harmonie met de wanddecoratie. Zo versmelt de structuur met de omgeving en maakt de ruimte niet rommelig. Om het uiterlijk van meubels verder te vergemakkelijken, zijn kasten met gesloten bovenzijde versierd met glazen inzetstukken of vervangen door planken..

De gastenruimte mag ook niet worden overladen met artikelen in grote hoeveelheden. Een minimalistische meubelset zal het ontwerp van de keuken-woonkamer harmonieuzer maken. In het recreatiegebied is het voldoende om een ​​​​bank, een salontafel en een tv met een muurbevestiging te installeren. Als opbergsysteem zijn een hoekvakstructuur, meerdere hangkasten of planken geschikt..

Alle meubels moeten laconiek zijn, eenvoudige lijnen en gevels hebben zonder pretentieuze decoratieve details. Modellen met hoge poten met een glanzend of gespiegeld oppervlak zien er geweldig uit. 

opstelling van een keuken-woonkamer met een oppervlakte van 20 vierkanten

Op de foto een optie voor het inrichten van een moderne keuken-woonkamer met een oppervlakte van 20 vierkanten.

opstelling van een keuken-woonkamer met een oppervlakte van 20 vierkanten

opstelling van een keuken-woonkamer met een oppervlakte van 20 vierkanten

Voor het interieur van een keuken met een woonkamer met een oppervlakte van 20 vierkante meter, moet u zorgvuldig huishoudelijke apparaten selecteren. Allereerst wordt aandacht besteed aan de kap. Het moet sterk genoeg zijn om te voorkomen dat geuren tijdens het koken de gastenruimte binnendringen. Het is beter om de voorkeur te geven aan stille technologie, die een rustige rust niet verstoort.

kleine keuken gecombineerd met woonkamer

opstelling van een keuken-woonkamer met een oppervlakte van 20 vierkanten

Stijlvolle ontwerpkenmerken

De minimalistische stijl past goed in de gecombineerde ruimte, die uitgaat van een strikte en eenvoudige geometrie, de afwezigheid van onnodig decor en een discreet tintpalet. Voor interieurdecoratie is het aangewezen om zowel natuurlijke als synthetische materialen te gebruiken. Bijzonder populair zijn inbouw-, hoek- en modulaire meubelen van hout, glas, metaal, kunststof en andere..

Klassieke keuken- en woonkamerinterieurs combineren serene luxe met veel natuurlijk licht. De decoratie maakt gebruik van materialen in de vorm van edel hout, natuursteen, elegant stucwerk en voortreffelijk keramiek. De kamer is uitgevoerd in witte, crème of bruine tinten, ingericht met lederen bekleding en gedecoreerd met zeer artistieke wandtapijten en schilderijen.

loft-stijl keuken-woonkamer

Op de foto is er een keuken gecombineerd met een woonkamer van 20 vierkante meter, gemaakt in de loft-stijl.

keuken-woonkamer in de stijl van minimalisme

keuken-woonkamer in Provençaalse stijl

Een kamer in Provençaalse stijl is bijzonder gezellig. Het plafond in de kamer is versierd met houten balken, de keuken is aangevuld met een vintage set, open planken of een glazen dressoir met prachtige gerechten. De gastenruimte is ingericht met een zachte meubelset met stoffen bekleding versierd met bloemmotieven. 

De industriële stijl van de loft wordt gekenmerkt door bakstenen muren, een overvloed aan metaal, ruwe oppervlakken en open nutsvoorzieningen. Het ontwerp van de keuken-woonkamer is laconiek, nalatig en informeel.

keuken-woonkamer in klassieke stijl

Op de foto, de klassieke stijl in het interieur van een rechthoekige keuken-woonkamer 20 m².

keuken-woonkamer in de stijl van minimalisme

loft-stijl keuken-woonkamer

Moderne ontwerpideeën

Dankzij het gecombineerde ontwerp van de keuken-woonkamer van 20 vierkanten, is het mogelijk om een ​​open haard in de kamer te installeren. Een echte of elektrische versie van dit element zal het interieur met succes aanvullen en het voorzien van ongelooflijke warmte en gezelligheid..

De gecombineerde kamer kan worden ingericht met natuurlijk houtdecor en accessoires. Dergelijke items geven de kamer een stijlvolle uitstraling en vullen deze met comfort. Om een ​​serene sfeer en een meer open sfeer te creëren, is de keuken-woonkamer ingericht in zachte beige, zand of lichtbruine kleuren. De ramen in het woongedeelte worden aangevuld met ivoren gordijnen, meubels in crème kleuren en de vloer is gelegd met parket of laminaat in licht notenhout. Kies voor de keuken een vloerbedekking en een set in koffiekleuren.

interieur design keuken-woonkamer 20 vierkanten

Op de foto het ontwerp van de keuken-woonkamer van 20 vierkanten, versierd met een open haard.

interieur design keuken-woonkamer 20 vierkanten

interieur design keuken-woonkamer 20 vierkanten

Een dergelijk interieur moet worden onderscheiden door harmonieuze kleurencombinaties die er goed uitzien, zowel bij kunstmatig als natuurlijk licht. De uitzondering zijn witte tinten, die met elk kleurenschema kunnen worden gecombineerd..

interieur design keuken-woonkamer 20 vierkanten

fotogallerij

De keuken-woonkamer van 20 m² is een ergonomische gecombineerde ruimte, die een vrij populaire interieuroplossing is voor zowel kleine appartementen als particuliere huizen. Het voordeel van zo’n open plan is dat het de kamer lichter, ruimer en luchtiger maakt..

Keuken-woonkamer ontwerp 20 m². m. - foto in het interieur, voorbeelden van zonering-8 Keuken-woonkamer ontwerp 20 m². m. - foto in het interieur, voorbeelden van zonering-7 Keuken-woonkamer ontwerp 20 m². m. - foto in het interieur, voorbeelden van zonering-6 Keuken-woonkamer ontwerp 20 m². m. - foto in het interieur, voorbeelden van zonering-5 Keuken-woonkamer ontwerp 20 m². m. - foto in het interieur, voorbeelden van zonering-4 Keuken-woonkamer ontwerp 20 m². m. - foto in het interieur, voorbeelden van zonering-3 Keuken-woonkamer ontwerp 20 m². m. - foto in het interieur, voorbeelden van zonering-2 Keuken-woonkamer ontwerp 20 m². m. - foto in het interieur, voorbeelden van zonering-1 Keuken-woonkamer ontwerp 20 m². m. - foto in het interieur, voorbeelden van zonering-0