Keuken-woonkamer 25 m² – een overzicht van de beste oplossingen

Naast het grote oppervlak heeft de keuken-woonkamer van 25 m² een aantal voordelen: het stelt u in staat om comfortabel meerdere mensen in één ruimte te huisvesten, geweldig voor feesten of gezellige familiediners met kinderen, handig om te koken en tafel te dekken . Hoe je een grote keuken-woonkamer inricht, vertellen we in dit artikel..

Keuken-woonkamer 25 m² - een overzicht van de beste oplossingen

Indeling 25 m²

Om te profiteren van alle voordelen van deze kamer, moet u zorgvuldig nadenken over het plan van de toekomstige keuken-woonkamer met verschillende functionele zones..

Interieur van een rechthoekige keuken-woonkamer 25 vierkanten

Als de keuken wordt gecombineerd met de woonkamer in het appartement, hangt de plaatsing van de headset, het fornuis en de gootsteen af ​​van de locatie van de communicatie. In het huis wordt dit probleem echter in de projectfase opgelost. U moet nadenken over waar het handiger is om de keuken te plaatsen – bij het raam, waar veel natuurlijk licht is, of "verbergen" haar naar de verre hoek.

indeling van een rechthoekige keuken-woonkamer 25 vierkanten

indeling van een rechthoekige keuken-woonkamer 25 vierkanten

Indeling van een rechthoekige keuken

Op de foto is er een keuken-woonkamer van 25 vierkante meter in een rechthoekige kamer, waar een korte muur wordt ingenomen door een set met een toog.

Bij lineaire plaatsing wordt een kleinere muur toegewezen voor keukenmeubilair: niet de meest comfortabele oplossing voor iemand die veel kookt, maar het enige als de ruimte langwerpig en smal is.

Bij een hoek- of U-vormige uitvoering gaat het meestal om twee of drie wanden. Dit wordt gevolgd door een eethoek (desgewenst kan deze worden gescheiden door meubels of een scheidingswand), vervolgens een woonkamer met een bank.

Rechthoekige kamer

Woonkamer met open haard

Ontwerp van een vierkante keuken-woonkamer 25 m²

Een kamer met de juiste vorm heeft een belangrijk pluspunt – het kan worden verdeeld in vierkanten en in elk van hen kun je je eigen zone uitrusten. De beste locatie van de headset in zo’n kamer is hoekig, omdat het de regel van de werkdriehoek (gootsteen-kachel-koelkast) behoudt en tijd bespaart. 

Vierkante keuken

Op de foto is het ontwerp van de keuken-woonkamer 25 m² met een vierkante lay-out. Inbouwapparatuur is weggewerkt in kasten, er zijn geen bovenkasten en in het eetgedeelte is een kleine ronde tafel geplaatst..

Bank in de hoek

Bank in het midden

Met een oppervlakte van 25 m² kunt u een speciale kast plaatsen – een eiland, dat zal dienen als extra werkoppervlak en een eettafel. In een privéwoning bevindt zich vaak een gootsteen bij het raam om te koken en af ​​te wassen terwijl u van het uitzicht geniet..

De indeling van de keuken-woonkamer is onder andere afhankelijk van het aantal ramen, de plaats van de deur en de aanwezigheid van een loggia.

Vierkante lay-out

Hoek keuken

Zonering voorbeelden

In woningen waar woonkamer en keuken gecombineerd zijn, is functionele of visuele zonering noodzakelijk.

Een eenvoudige manier om de ruimte in te delen, is door meubels zorgvuldig te rangschikken. Een toog of kookeiland zijn praktische items waarmee je gemakkelijk eten kunt koken, met je familie kunt kletsen of tv kunt kijken.

Een bankstel in het midden en teruggekeerd naar de keuken is een andere populaire manier om een ​​keuken-woonkamer van 25 m² in te delen. De voordelen van deze oplossing zijn dat u geen extra meubels hoeft te kopen of een scheidingswand hoeft te installeren die een deel van de kamer van natuurlijk licht kan beroven..

zonering van de keuken en woonkamer

zonering vloerafwerking

toog

Op de foto, gecombineerde zonering: een bank en een toog verdelen de keuken-woonkamer van 25 vierkante meter in twee functionele gebieden.

Schiereiland

Bank terug naar de keuken

Voor het verdelen van een keuken-woonkamer met een oppervlakte van 25 m². meter worden vaak verschillende ontwerpen gebruikt: een podium, een muur met een verdeelvenster, scheidingswanden. Om de ruimte niet visueel te verkleinen, is het beter om blinde muren te weigeren. Scheidingswanden van glas, houten latten op afstand, verplaatsbare schermen zijn geschikt. Help een gevoel van ruimte te behouden met open rekken.

Voor visuele zonering gebruiken ontwerpers muren en plafonds in contrasterende tinten te schilderen; gebruik vloerbedekkingen van verschillende kleuren en materialen (meestal keramische tegels en laminaat), en versier de kamer ook met een tapijt dat de grenzen van de woonkamer markeert.

Tapijtzonering

Visuele zonering

Opties voor het rangschikken van meubels

Het combineren van twee zones in de keuken-woonkamer heeft zijn voordelen: je kunt één tv aan de muur hangen om films te kijken, maar ook communiceren met dierbaren en tegelijkertijd de tafel dekken.

Een bank, met de rug naar de keuken of aan dezelfde kant ermee geplaatst, kan dienen als een extra eetplaats – maar de bekleding moet praktisch en ongemarkeerd zijn. Daar tegenover is het aan te raden om een ​​comfortabele salontafel te voorzien. Als het bankmodel opvouwbaar is, kan de keuken-woonkamer gemakkelijk veranderen in een extra slaapruimte, maar er is één waarschuwing: het gasfornuis moet modern zijn en gaslekdetectoren hebben.

TV in de keuken-woonkamer

Op de foto is er een keuken-woonkamer, waarin de tv overal in de kamer te zien is.

Woonkamer met salontafel

Bank bij het raam

Ontwerpers adviseren om geen volumineuze woonkamermeubels in de hoeken te plaatsen, omdat grote objecten (kasten, muren) het interieur gesloten maken, dat wil zeggen, het maakt de kamer kleiner.

In de woon- of eetkamer kan een grote eettafel worden geplaatst, waar het hele gezin en gasten aan kunnen passen, en de schuifconstructie bespaart bruikbare ruimte. Breng het interieur naar "Kamer", maar niet "keuken" zachte semi-stoelen met praktische bekleding, gebruikt in plaats van stoelen, zullen helpen.

Open haard in de keuken-woonkamer

Op de foto is er een witte elektrische open haard, die zich in de keuken-woonkamer van 25 vierkante meter bevindt en fungeert als de belangrijkste decoratie van het designinterieur.

Hoe een keuken-woonkamer uit te rusten??

Voordat u met reparaties begint, is het belangrijk om over alle verlichtingsscenario’s na te denken en de juiste verlichtingsarmaturen te kiezen. In de keukenstudio moet de hoeveelheid licht de overhand hebben: het werkgebied wordt meestal verlicht door ingebouwde lampen of ledstrip.

Algemene verlichting wordt verzorgd door een kroonluchter, lokale verlichting (boven het eetgedeelte en in de recreatieruimte) – door hanglampen. In de woonkamer is het beter om een ​​gedempte, zachte verlichting te creëren met behulp van staande lampen of wandkandelaars..

Baksteen afwerking

Op de foto het interieur van de keuken-woonkamer met doordachte verlichting van het werk- en eetgedeelte.

toog

Koude achtergrondverlichting

Voor de inrichting van de keuken-woonkamer van 25 vierkante meter zijn praktische materialen geselecteerd, rekening houdend met elke zone. De kookplaats moet worden voorzien van een slijtvast schort en een werkblad met verhoogde sterkte..

Gebruik voor muren afwasbaar behang, verf, tegels of panelen. Het belangrijkste is dat het kleurenpalet en de afwerking van de keuken resoneren met het ontwerp van de gecombineerde woonkamer. Ontwerpers adviseren om 1-2 tinten als basis te nemen en 2-3 kleuren als extra. Meubels, decor en textiel in de keuken-woonkamer moeten in harmonie met elkaar zijn..

landelijke stijl interieur

Op de foto is er een keuken-woonkamer, ingericht in één kleurenschema.

Stijlvolle ontwerpkenmerken

Het is belangrijk dat het ontwerp van de keuken-woonkamer van 25 m² in dezelfde stijl is ontworpen, en de keuze hangt uitsluitend af van de smaak van de eigenaar van het appartement. Elke moderne stijl is geschikt voor een ruime kamer, maar ook voor rustiek en klassiek..

Het gebied van 25 vierkanten vereist geen kunstmatige uitbreiding van de ruimte, daarom zijn zowel lichte als donkere kleuren geschikt voor decoratie. Door vast te houden aan de Scandinavische benadering, is het gemakkelijk om een ​​gezellige, lichte en luchtige keuken-woonkamer te realiseren door de muren in wit of lichtgrijs te schilderen. Meubels en decoratie in een dergelijke kamer zijn geselecteerd uit natuurlijke materialen. DIY-accessoires zijn meer geschikt voor decor..

In de keuken-woonkamer, ontworpen in loftstijl, overheersen uitgesproken texturen in de decoratie: baksteen, beton, hout. Meubilair is gekozen voor solide, solide, met metalen elementen. In combinatie met ruwe oppervlakken zien glanzende meubels en spiegeloppervlakken er harmonieus uit, wat de overvloed aan texturen verzacht..

Fusion-kenners verzamelen het allerbeste uit verschillende stijlen en creëren een levendige, levendige omgeving die er holistisch uitziet ondanks de overvloed aan ongewone decors. Het gebied van de keuken-woonkamer van 25 m² stelt u in staat om uw verbeeldingskracht ten volle te tonen om een ​​stijlvol en functioneel interieur te bedenken.

Scandinavische stijl

Op de foto is er een gezellige keuken gecombineerd met een woonkamer. Scandinavische stijl wordt vertegenwoordigd door sneeuwwitte afwerkingen en meubels, authentieke baksteentextuur en textiel gemaakt van natuurlijke stoffen.

Loft interieur

Fusie

De klassieke stijl in de woonkeuken kenmerkt zich door symmetrie, duidelijke zone-indeling en een overvloed aan vrije ruimte. In een kleine ruimte is het moeilijk om deze trend vast te houden, omdat de klassiekers ruimte nodig hebben om karakter en luxe te laten zien. Maar gezien de mogelijkheden van een oppervlakte van 25 m², kun je er gemakkelijk een prachtige keukenset, een grote ovale tafel en dure gestoffeerde meubels op plaatsen.. 

Dicht bij traditioneel, onderscheidt de neoklassieke stijl zich ook door zijn elegante uitvoering, maar de rijke decoratie van de keuken-woonkamer komt op een meer ingetogen manier tot uiting. De gevels van de keukenset kunnen glanzend en laconiek zijn, maar alleen hoogwaardige materialen (marmer, graniet, edel hout) worden geselecteerd voor decoratie en gestoffeerde meubels demonstreren niet alleen het welzijn van de eigenaar, maar verschillen ook in comfort.

De woonkeuken in landelijke stijl kenmerkt zich door eenvoud, warme kleuren en meubels gemaakt van natuurlijke materialen. Land speelt op het interieur van een landelijk huis, maar past ook in een appartement. Ideaal als er een open haard in de woonkamer is, wat de ruimte maximaal comfort geeft.

Klassieke stijl

Op de foto is er een keuken-woonkamer in klassieke stijl, afgebakend in twee afzonderlijke zones door een pittoreske boog.

moderne keuken-woonkamer

scandinavisch interieur

Ideeën voor interieurontwerp

Bij het plannen van een keuken-woonkamer van 25 m² heeft de eigenaar het recht om te kiezen op welke zone hij zich wil concentreren. Een laconieke set in de kleur van de muren, evenals open planken met decor (schilderijen en boeken), en geen keukengerei, zullen helpen om de keuken te verbergen. Als er een nis in de kamer is, worden de afzonderlijke elementen van de keuken onzichtbaar en wordt het overtollige voor de ogen verborgen..

Origineel eiland

De foto toont een ongewone hoek, bestaande uit een keukenkast-eiland en een bank in de vorm van een letter "G".

partitie

keuken in een nis

Om te voorkomen dat de geuren van kokend voedsel in gordijnen en stoffering worden geabsorbeerd, moet de keuken worden uitgerust met een krachtige afzuigkap. De prestaties moeten worden berekend rekening houdend met het hele gebied van de kamer..

kap

fotogallerij

Het ontwerp van de keuken-woonkamer hangt grotendeels af van het aantal leden van het huishouden, het totale aantal kamers en de functies die de hoofdruimte heeft. Gelukkig is het op 25 vierkante meter gemakkelijk om alle ideeën te implementeren en de eenheid van stijl te behouden..

Keuken-woonkamer 25 m² - een overzicht van de beste oplossingen -8 Keuken-woonkamer 25 m² - een overzicht van de beste oplossingen -7 Keuken-woonkamer 25 m² - een overzicht van de beste oplossingen -6 Keuken-woonkamer 25 m² - een overzicht van de beste oplossingen -5 Keuken-woonkamer 25 m² - een overzicht van de beste oplossingen -4 Keuken-woonkamer 25 m² - een overzicht van de beste oplossingen -3 Keuken-woonkamer 25 m² - een overzicht van de beste oplossingen -2 Keuken-woonkamer 25 m² - een overzicht van de beste oplossingen -1 Keuken-woonkamer 25 m² - een overzicht van de beste oplossingen -0