Keuken-woonkamer 18 m² m. – echte foto’s, zonering en lay-outs

Er is voldoende ruimte in de woonkeuken van 18 m² om een ​​gezellige hoek te creëren voor familiebijeenkomsten en een handige ruimte om te koken en te eten. Hoe ontwerpers hun ideeën in gecombineerde keukens implementeren, vertellen we u in dit artikel..

Keuken-woonkamer 18 m² m. - echte foto's, zonering en lay-outs

Indeling 18 m²

Om de woonkamerkeuken zo praktisch mogelijk te organiseren, is het noodzakelijk om drie functionele gebieden te benadrukken:

  • Kookhoek. Inclusief een keukenset en apparatuur.
  • Diner zone. Bestaat meestal uit een tafel en stoelen, maar variaties zijn mogelijk.
  • Hoek voor ontspanning en ontvangst van gasten. Meestal gaat het om het gebruik van een bank en tv.

Gelukkig probeert iedereen de kamer in te richten in overeenstemming met hun behoeften en smaak, dus het interieur onderscheidt zich door een verscheidenheid aan ontwerpen..

Indeling keuken-woonkamer

Indeling keuken-woonkamer

Indeling keuken-woonkamer

Indeling keuken-woonkamer

Ontwerp van een vierkante keuken-woonkamer 18 m².

Een kamer met de juiste vorm wordt als het handigst beschouwd voor het rangschikken van meubels. Door de even lange wanden oogt de ruimte ruimer, maar is het plein moeilijker in te delen in aparte zones. De bank wordt meestal in lijn met de eetgroep geplaatst: naar de eettafel of naar achteren gericht. Het is juister om de keukenset langs een van de muren te plaatsen of een kleine nis te creëren met behulp van hoekmeubels, zoals in het eerste voorbeeld:

Vierkante keuken-woonkamer

Eethoek in het midden

Vierkante lay-out

Op de foto is de keuken-woonkamer 18 meter in fusionstijl, waarbij het eetgedeelte zich in het midden van de kamer bevindt..

Rechthoekige keuken-woonkamer op 18 pleinen

Natuurlijk hangt de plaatsing van een keukenset grotendeels af van de locatie van communicatie en de voordeur. Er zijn verschillende standaard opties voor de indeling van een langgerekte ruimte..

  • De eerste – de keukenset wordt langs een lange muur geïnstalleerd in lijn met de eetgroep. De rest is gereserveerd voor de receptie.
  • De tweede manier – de plaats om te koken bevindt zich langs een korte muur, een tafel en stoelen worden in het midden van de kamer geplaatst. Bank "lekker liggen" rug tegen de muur, tegenover de tv.
  • De derde oplossing verschilt alleen in de omkering van de bank: de rugleuning scheidt visueel de eet- en rustruimte.

Rechthoekige kamer

Langwerpige kamer

Rechthoekige woonkamer

Op de foto een langwerpige keuken-woonkamer van 18 vierkante meter met een handige indeling: een open haard en een tv zijn overal te zien.

Keuken-woonkamer decoratie in de studio

Als het appartement uit één kamer, een gang en een badkamer bestaat, is het creëren van een keuken-woonkamer de enige acceptabele optie voor de eigenaar. Hier is niet alleen een ontwerpidee belangrijk, maar ook een praktische benadering, omdat de kamer als slaapkamer dient. Een afzuigkap is vereist in het werkgebied (de aanwezigheid ervan is echter wenselijk in alle keukens), evenals een goed doordacht opbergsysteem. Als de eigenaar van de studio het met een klein aantal dingen regelt, kun je de muren in de kookruimte open laten – dit voegt ruimte toe aan het interieur..

De bank in de studio dient vaak als slaapplaats, wat betekent dat het optimale model voor een keuken-woonkamer met een oppervlakte van 18 vierkante meter een transformator is die alleen kan worden gemonteerd wanneer gasten arriveren..

Keuken-woonkamer in de studio

Studio in Provençaalse stijl

Bar in de studio

De foto toont het interieur van een keuken-woonkamer van 18 m² in een studio uitgerust met een comfortabele kitchenette. Bank met mechanisme "Dolfijn" gaat met succes om met de rol van het bed.

Zonering

Er zijn verschillende manieren om functionele gebieden van elkaar te scheiden. Een van de meest populaire is om de keuken bij de kamer te voegen door de scheidingswand ertussen te slopen. Deze optie komt vooral veel voor bij eigenaren van Chroesjtsjov-huizen, waarin de keuken slechts 5-6 m beslaat. De herontwikkeling heeft veel voordelen: de kookruimte blijft verborgen in "niche" en aan het zicht onttrokken, maar het bruikbare oppervlak wordt groter en de gecombineerde ruimte wordt ruimer. In de regel wordt een tafel tussen de keuken en de woonkamer geplaatst..

Zonering

Gordijn zonering

De keuken-woonkamer van 18 m². Het moet open zijn, omdat massief meubilair dat in de kamer is geplaatst, het natuurlijke licht ontneemt. Dit geldt niet voor hoekkamers met twee ramen..

Soms is de keuken uitgerust in de gang, waarbij de ondersteunende structuren in de interieurarchitectuur worden beschreven, zoals op de derde foto. Visueel is zo’n keuken-woonkamer verdeeld in twee delen, maar de kamer verliest het gevoel van ruimte niet.

Meubelzonering

Op de foto is er een keuken-woonkamer van 18 m²..

Open rekken

Kolom

Verlichting speelt een belangrijke rol bij zonering: het zou moeten werken om individuele gebieden te markeren, daarom wordt voor elk van hen ten minste één lamp gebruikt.

Een uitstekende oplossing voor zonering is de toog, die niet alleen de ruimte verdeelt, maar ook dient als een extra plek om te koken en te eten. Het ontwerp ziet er altijd stijlvol uit, maar onhandig voor kinderen en ouderen.

Ook nemen ontwerpers hun toevlucht tot een ongebruikelijke techniek, waarbij de ruimte visueel wordt verdeeld door de muren in verschillende kleuren te schilderen. Het kleurenschema is in contrast gekozen. Een andere ongebruikelijke bestemmingsmethode is de constructie van een scheidingswand met een verdeelvenster tussen de keuken en de kamer. Als verticale structuren ongepast lijken, zal een podium helpen om de ruimte te verdelen. Een van de zones (het is beter als het een rustplaats is) bevindt zich op een verhoging en binnenin is er extra opslagruimte.

toog

Doseervenster

De locatie van de bank

Omdat het belangrijkste element voor de woonkamer de bank is, is het noodzakelijk om de meest comfortabele plek ervoor te kiezen. Het wordt aanbevolen om een ​​model te kiezen dat er niet omvangrijk uitziet in een kleine kamer. Natuurlijk kan de hoekbank ook echt in 18 vierkanten passen, maar dan zul je het eetgedeelte iets moeten verkleinen..

De locatie van de bank hangt af van de indeling en taken die de eigenaar van de 18kv keuken-woonkamer oplost. Als het hoofddoel de scheiding van zones is, wordt de structuur door de kamer geplaatst, met de rug naar de keuken. Het is handig, maar het kan visueel: "eten" ruimte.

Bank in de buurt van headset

Op de foto staat een mini-bank die tussen het raam en de keukenset past.

Bank naar de tv

Bank naar het raam

Een andere populaire optie voor het plaatsen van een woonkamerbank is met de rug tegen de muur. Dit is de beste uitweg voor eigenaren van langwerpige gebouwen. Soms moet de structuur bij het raam worden geplaatst, omdat een tv aan de tegenoverliggende muur wordt gehangen of een open haard is geïnstalleerd.

Hoekbank tegen de muur

bank loodrecht op de headset

Een keukenset kiezen

Na het maken van een plan en het combineren van de keuken met de woonkamer, rijst de vraag welk meubel je moet kiezen voor de kamer. Het ontwerp helpt bij het corrigeren van enkele lay-outfouten, en de grootte van de keukenkasten en kasten bepaalt hoeveel dingen kunnen worden verborgen en wat in het zicht moet worden gelaten..

Er is veel functionele belasting op 18 vierkanten in de keuken-woonkamer. En toch is de belangrijkste factor bij het kiezen van een headset het gebied dat de eigenaren van het huis bereid zijn te geven voor een plek om te koken. Wil je een grote keuken en een kleine zithoek? Of je hebt gewoon een paar sokkels, een fornuis en een grote bank met veel stoelen nodig?

Als de keuken de hoofdrolspeler van de kamer is, kan het ontwerp dat zijn. Als u de aandacht zoveel mogelijk van de headset wilt afleiden, moet u kiezen voor eenvoudige vormen met gladde gevels zonder handgrepen: dat wil zeggen, breng het ontwerp visueel dichter bij het gewone kastmeubilair.

Witte gevels

Op de foto een laconieke set, die lijkt op te lossen in de keuken-woonkamer van 18 m² vanwege lichte tinten en de afwezigheid van handgrepen.

Koptelefoon op bestelling

Kasten tot aan het plafond

Interieurs, waar keukenkasten borden, apparaten en een koelkast achter hun gevels verbergen, zien er netjes en modern uit. Om al het keukengerei te passen, kun je hoge kasten dicht bij het plafond hangen.

Headset in een nis

Parallelle opstelling

Ontwerp in verschillende stijlen

Ideeën voor het inrichten van de keuken van een woonkamer van 18 m² zijn grotendeels gerelateerd aan de gekozen interieurstijl.

De Scandinavische richting onderscheidt zich door een overvloed aan licht en lucht. Dat is de reden waarom witte tinten de overhand hebben in de decoratie van de kamer en al het overbodige wordt uit de zichtzone verwijderd. Natuurlijke materialen hebben de voorkeur in meubels en decor. Het interieur kan worden verdund met felle accenten.

Een van de spectaculaire stijlen is de loft, die de originaliteit van de eigenaren van het appartement benadrukt. Het wordt gekenmerkt door ruwe texturen in de vorm van baksteen of beton, glanzende oppervlakken, evenals metaal en hout. Je hoeft niet veel te investeren om een ​​keuken/woonkamer industrieel in te richten..

De Provençaalse stijl kan rustiek worden genoemd, maar tegelijkertijd delicaat en sierlijk. Het is niet alleen geschikt voor een zomerverblijf, maar ook voor een stadsappartement. Bij het inrichten van een keuken-woonkamer van 18 m² in Provençaalse stijl, is het de moeite waard om meubels uit verschillende tijdperken te kiezen en verschillende texturen aan de decoratie toe te voegen: hout, steen, keramische tegels. Voor meubels en gordijnen wordt aanbevolen om textiel met bloemmotieven te kiezen..

Scandinavische woonkamer

Op de foto is het ontwerp van de woonkamerkeuken 18 m² in Scandinavische stijl. Sneeuwwitte gevels versmelten met witte muren, waardoor de smalle nisruimte iets breder wordt, terwijl vloerbedekking een verenigde ruimte creëert.

Zolder

Provence

Moderne stijl is het minst kieskeurig over regels. Het onderscheidt zich door zowel aantrekkelijkheid als functionaliteit. Schilderen, behang, keramische tegels, laminaat – over het algemeen zijn alle meest praktische materialen geschikt voor het afwerken van een keuken-woonkamer van 18 m². Het kleurenschema is gekozen in overeenstemming met de smaak van de eigenaar.

De klassieke stijl daarentegen is canoniek. Het wordt gekenmerkt door strikte elegantie, heldere lijnen en status, die tot uiting komt in dure materialen. Het kleurenschema is ingetogen, het meubilair is voortreffelijk. De keukenset moet gecombineerd worden met de hele woonkamerinrichting.

Moderne stijl

Klassieke stijl

fotogallerij

Welke stijl u ook kiest, het belangrijkste is dat de sfeer comfortabel is voor elk gezinslid, en ideeën voor het ontwerp van de keuken van de woonkamer van 18 m² kunnen worden afgeleid uit de onderstaande foto’s.

Keuken-woonkamer 18 m² m. - echte foto's, zonering en lay-outs-8 Keuken-woonkamer 18 m² m. - echte foto's, zonering en lay-outs-7 Keuken-woonkamer 18 m² m. - echte foto's, zonering en lay-outs-6 Keuken-woonkamer 18 m² m. - echte foto's, zonering en lay-outs-5 Keuken-woonkamer 18 m² m. - echte foto's, zonering en lay-outs-4 Keuken-woonkamer 18 m² m. - echte foto's, zonering en lay-outs-3 Keuken-woonkamer 18 m² m. - echte foto's, zonering en lay-outs-2 Keuken-woonkamer 18 m² m. - echte foto's, zonering en lay-outs-1 Keuken-woonkamer 18 m² m. - echte foto's, zonering en lay-outs-0