Modern behang in het interieur van de woonkamer

Het competente gebruik van fotobehang in de woonkamer zal helpen om de gewenste sfeer in het interieur te creëren zonder veel tijd en geld te investeren. In het artikel zullen we u vertellen welke functies u moet overwegen bij het kiezen en waar het beter is om het behang in het interieur van de woonkamer te plaatsen, omdat deze kamer de trotse plaats is van elk huis.

Modern behang in het interieur van de woonkamer

Hoe een achtergrond te kiezen?

Om de woonkamer gezellig en harmonieus te maken, is het belangrijk om rekening te houden met de aanbevelingen voor het kiezen van onderwerpen en de regels van Feng Shui.

  • Het wordt aanbevolen om stillere scènes te kiezen.
  • Als je van natuurfoto’s houdt, moet je je oriënteren op de windstreken. Voor een rustige houding moet het fotobehang aan de oostkant worden geplaatst – zonsopgang en aan de westkant – zonsondergang.
  • Bij gebruik van afbeeldingen met bergachtig terrein in de woonkamer is het volgens Feng Shui beter om zachte pieken te kiezen.
  • Koop geen behang met tekeningen en hiërogliefen in de hal, waarvan de betekenis onbegrijpelijk is.

fotobehang met bloemen

hd behang in de woonkamer

Ontwerp ideeën

De meest populaire voor de woonkamer zijn nog steeds foto’s van sakura, afbeeldingen van schepen op volle zee, die diepte en ruimte aan de kamer toevoegen, evenals macro-afbeeldingen, bijvoorbeeld: een grote paardenbloem, de grootte van een bank en een hoogte van een kledingkast.

Stereoscopische en 3D-achtergronden creëren het effect van het volume van de kamer, alsof de tekening uit de muur steekt en in de kamer wordt overgebracht. Echt realistische beelden van zonsopgangen en zonsondergangen op pittoreske plaatsen over de hele wereld, zodat u op elk moment kunt genieten van de schoonheid van een natuurlijk fenomeen..

Voor een kleine hal zijn fotobehang met abstracte prints relevant, waardoor de toenemende eigenschappen van de afbeelding behouden blijven en het interieur niet wordt overbelast.

fotobehang met 3d effect

fotobehang met 3d effect

fotobehang met 3d effect

stereoscopisch behang

Fotobehang met bloemen is perfectie in elk bloemblad, perfecte en geverifieerde lijnen en ongelooflijke combinaties van tinten. De koninklijke majesteit van witte rozen en orchideeën, de charme van lelies en tulpen, de verfijning van pioenrozen en klaprozen kunnen het laconieke ontwerp van de woonkamer kleuren.

fotobehang met de afbeelding van bloemen

Op de foto is een accentmuur, geplakt met een fotobehang met een lelieprint, in perfecte harmonie met een monochrome afwerking en lichte kussens..

fotobehang met afbeelding van bloemen

fotobehang met de afbeelding van bloemen

fotobehang in een nis

Zwart-wit fotobehang is een weerspiegeling van het zijn en de filosofie en is verstoken van al het overbodige. Net als het genre van de cinema, combineert zwart-witfotografie de tijd van vertelling en wat er in het moment gebeurt, en geeft zo een uniek emotioneel effect..

zwart en wit behang

Op de foto is er een zwart-wit interieur van de woonkamer met fotobehang van de nachtstad.

zwart wit behang in het interieur

zwart wit behang in het interieur

Voor hoekhallen zullen muurschilderingen helpen om niet-standaard ideeën te realiseren en het effect van volumetrische aanwezigheid te creëren. Naast de esthetische kant is dit type decor ook praktisch. Verschillende thematische illustraties helpen bij de ergonomische organisatie van het interieur van elke woonkamer.

decoratie met hoek fotobehang

De stad ‘s nachts creëert een sfeer van ontspanning op het dak van een wolkenkrabber, en het beeld van het zonnige Italië behoudt de sfeer van een feest in het romantische Venetië en heeft als effect dat het de ruimte vergroot.

fotobehang met de afbeelding van de stad

fotobehang met de afbeelding van de stad

fotobehang met stadsprint

Houtachtige fotobehang geeft nauwkeurig de textuur van natuurlijk hout weer. Dit kunnen boomringen zijn, scheepsbeplating of schuurbord met prachtige lineaire patronen..

fotobehang met imitatiehout

imitatie hout op de muren

behang onder de planken

Het landschap kan de muur versieren en elke woonkamer met frisheid vullen. Uitgestrekte takken duwen de muren uit elkaar in een klein studio-appartement en groene kronen zullen lage plafonds verhogen. Bergen, bossen en meren zullen indruk maken op de meest verfijnde kenner van schoonheid met hun grootsheid en schoonheid..

fotobehang van de natuur in het interieur

Fotobehang met een winterlandschap in het interieur van de woonkamer.

fotobehang van de natuur in het interieur

fotobehang van de natuur in het interieur

strand behang

Op de foto is er een accentmuur in de woonkamer met een afbeelding van een zeestrand.

Abstracte tekeningen op het behang in de hal zien er vrij organisch uit in de stijl van pop-art, hi-tech, loft of minimalisme. Geeft de kamer een trendy uitstraling. Dergelijke tekeningen hebben een zeer sterk effect op de emotionele toestand van een persoon, daarom wordt het aanbevolen om deze achtergronden te kiezen op basis van de eerste indruk..

abstractie op de muren

fotobehang met abstractie

fotobehang met abstractie

Schilderachtige doeken zijn een teken van goede vorm. Schilderijen van gerenommeerde kunstenaars creëren een bijzondere intellectuele sfeer in de barokke woonkamer. Bij het kiezen van behang voor de hal vereisen prints gemaakt van reproducties van schilderijen geen onnodige details.

fotobehang met schilderijen van kunstenaars in het interieur

fotobehang met schilderijen van kunstenaars in het interieur

Afbeeldingen van dieren en vogels transformeren het interieur perfect en maken het individueel. De gratie van dolfijnen, de kracht van een leeuw of andere vertegenwoordigers van de dierenwereld zullen je elke dag verrassen.  

fotobehang met de afbeelding van een leeuw

Op de foto is er een lichte hal met een muur versierd met een fotopaneel met een leeuw.

fotobehang met een afbeelding van een paard

fotobehang met flamingo's

Voorbeelden van het combineren van fotobehang met andere afwerkingsmaterialen in de hal

Als je goed nadenkt over de decoratie van de muren in de woonkamer, dan past vooral een foto op volledig formaat goed in het interieur. Muurschilderingen zouden niet op zichzelf moeten bestaan. De plot moet vakkundig worden gecombineerd met de schaduw en textuur van het behang op de muren. Als een specifiek thema wordt gebruikt voor behang in de hal, dan moet de wandbekleding voor deze compositie qua kleur of textuur dicht bij elkaar liggen.

optie voor het combineren van fotobehang met behang

Om het behang goed uit te lichten, is het belangrijk om hiervoor een geschikte achtergrond te kiezen. In dit geval kunt u elk materiaal voor decoratie kiezen, of het nu gaat om metselwerk, sierpleister of een muur die is geverfd met gewone verf..

fotobehang gecombineerd met metselwerk

Op de foto is er een ruime woonkamer en fotobehang in combinatie met metselwerk, een dergelijke compositie van verschillende afwerkingen verlevendigt het interieur en benadrukt de verfijnde smaak van de eigenaar.

fotobehang gecombineerd met witgekalkte muren

fotobehang gecombineerd met metselwerk

Foto’s in het interieur

Met de juiste prints creëer je een stilistisch consistent interieurontwerp dat je creativiteit volledig weerspiegelt..

Voor een klassiek interieur zijn panoramische prints die voldoen aan alle wetten van het huiskamergenre het meest acceptabel. Een afbeelding van een oud kasteel of een afbeelding van een galerij zal bijvoorbeeld alle liefhebbers van comfort aanspreken. De klassieke stijl accepteert vrij rustig en organisch zo’n fotobehang.

fotobehang in klassieke stijl

Op de foto is er een stijlvol ontwerp van de woonkamer met fotobehang niet op de hele muur, maar alleen achter de tv met de afbeelding van Michelangelo’s fresco in een klassieke stijl.

fotobehang in klassieke stijl

Houd er bij het kiezen van muurschilderingen voor de woonkamer rekening mee dat de Provençaalse stijl de sfeer van een Frans dorp zal creëren. Correct geselecteerde houten meubels, gekleurde gordijnen en textiel op fauteuils en banken versterken het effect. Zo is de woonkamer gevuld met een echt provinciale geest..

Fotobehang in de woonkamer in de stijl van de Provence

Fotobehang in de woonkamer in de stijl van de Provence

Het volumetrische effect blaast letterlijk leven in de muren van een moderne woonkamer, waardoor het dynamisch en speels wordt. De kamer heeft geen overvloed aan meubels of decor nodig, wanneer de hele muur zelf een echt interieur is.

modern behang

modern behang

fotobehang in moderne stijl

Op de foto is de muur in de woonkamer in een moderne stijl versierd met een plot uit Star Wars..

fotobehang in moderne stijl

fotobehang in moderne stijl

Gangsterthema’s, vlaggen en verkeersborden, kratten en bibliotheken, auto’s en onweerswolken – elk van deze thema’s heeft zijn eigen incarnatie in loftstijl. 

fotobehang in het interieur in loftstijl

Op de foto vormt een zwart-witafdruk in de woonkamer aan de muur een harmonieuze aanvulling op de gekozen loftstijl.

fotobehang in het interieur in loftstijl

Een fotopaneel onder een bas-reliëf of een fresco zal helpen om een ​​holistisch beeld in de Art Nouveau-stijl te creëren..

fotobehang in het interieur in art nouveau stijl

fotobehang in het interieur in art nouveau stijl

Door te spelen met het kleurenschema van de kamer, kun je behoorlijk interessante resultaten behalen. Om te combineren met roze tinten, worden meestal afbeeldingen van planten en bloemen gebruikt..

Behang in de hal in roze tinten

Behang in de hal in roze tinten

Behang in de hal in roze tinten

Als het interieur beige of bleke zandtinten bevat, dan maakt fotobehang met de afbeelding van de blauwe zee of eindeloze ruimte het totaalbeeld van de woonkamer het beste af..

fotobehang in een beige woonkamer

Op de foto is er een woonkamer in beige en een fotopaneel met een afbeelding van een neushoorn.

fotobehang in een beige woonkamer

Witte meubels bieden veel ruimte voor experimenten en accentdecoratie. In dit geval neemt de fotoafdruk in kleur de rol aan van een verfaccumulator..

fotobehang in de woonkamer wit

fotobehang in de woonkamer wit

fotobehang in de woonkamer wit

Locatie opties

Het belangrijkste is dat dankzij dergelijke experimenten gezelligheid en comfort altijd in de kamer blijven. Om het perfecte interieur voor de ziel te creëren, hoef je niet te zoeken naar duidelijke regels, maar moet je gewoon op je verbeeldingskracht vertrouwen.

De muur achter de bank

De bank in het interieur van de woonkamer is de belangrijkste plek voor ontspanning en familiebijeenkomsten. Daarom is het decoreren van de accentmuur in de woonkamer met fotobehang net achter de bank een zeer populaire oplossing. In dit geval is het belangrijkste om het algemene beeld niet te verstoren, zodat de bank een deel van het beeld niet overlapt. Als je over een plek achter de bank plakt met behang met een panoramisch uitzicht over de stad, krijg je een nogal verleidelijk effect. Ingebouwde verlichting helpt het bedachte idee te voltooien en een betoverend beeld te creëren..

fotobehang met de afbeelding van de stad

De foto toont een moderne leren bank in het interieur van de hal met een fotobehang over de volledige muur met de stad.

fotomuren die ruimte uitbreiden

fotobehang op de muur achter de bank

Op de foto is er een woonkamer in lichte kleuren met een optie voor het decoreren van de muur achter de bank.

fotobehang op de muur achter de bank

Fotobehang aan de muur met een open haard in de woonkamer

De jachtstijl is het meest geschikt voor het decoreren van de open haard in de hal van een woonhuis. In dit geval zullen wapens en trofeeën er bijvoorbeeld zeer welkom uitzien. Ze gebruiken ook een fotopaneel met imitatie van gevouwen, geoogst brandhout..

open haard versierd met fotobehang

open haard versierd met fotobehang

Voorbeelden in een woonkamer met een tv aan de muur

De tv is al een accent op de muur, een fotobehang met een houtpatroon of marmereffect erachter zorgt voor een nog indrukwekkender effect in het interieur..

fotobehang achter de tv

muur achter de tv versierd met fotobehang

muur achter de tv versierd met fotobehang

muur achter de tv versierd met fotobehang

Gratis accentmuur in de hal

Bij het gebruik van deze oplossing wordt de keuze aan prints eindeloos – afbeeldingen van een weg of een straat die in de verte gaat, een verleidelijke dag- of nachthemel met zijn mysterie, fotobehang met een raamafbeelding, kosmische motieven, kometen die in het oneindige vliegen en nog veel meer , die fascineert met zijn uniciteit.

fotobehang met het effect van het uitbreiden van de ruimte

fotobehang met het effect van het uitbreiden van de ruimte

fotobehang met het effect van het uitbreiden van de ruimte

Gedeeltelijke wanddecoratie in de hal met fotobehang

Muurschilderingen zijn een geweldige manier om een ​​ruimte in te delen. Ook wordt deze afwerking gebruikt om te combineren met andere materialen of om een ​​paneel aan de muur te creëren..

optie voor het combineren van fotobehang met behang

optie voor het combineren van fotobehang met behang

Fotobehang met hun eindeloze transformatiemogelijkheden lijkt ons in staat te stellen onze woonplaats te veranderen, gemakkelijk elk afwerkingsmateriaal te reproduceren, de woonkamer aan te vullen met een ander raam of een andere deuropening en de grenzen van de kamer visueel te vergroten.

Modern fotobehang in het interieur van de woonkamer-8 Modern behang in het interieur van de woonkamer-7 Modern fotobehang in het interieur van de woonkamer-6 Modern behang in het interieur van de woonkamer-5 Modern behang in het interieur van de woonkamer-4 Modern fotobehang in het interieur van de woonkamer-3 Modern behang in het interieur van de woonkamer-2 Modern fotobehang in het interieur van de woonkamer-1 Modern behang in het interieur van de woonkamer-0