Moderne panelen voor muren in het interieur: soorten, ontwerp, combinatie, 75 foto’s

Binnenwandpanelen besparen tijd en moeite bij interieurdecoratie. Eenvoudige installatie en een brede selectie aan materialen, kleuren maken ze tot een populair type wandbekleding.

Moderne panelen voor muren in het interieur: soorten, ontwerp, combinatie, 75 foto's

Voordelen van registratie

Wandpanelen hebben een aantal voordelen die het interieur aantrekkelijk maken:

  • je hoeft de muur niet voor te bereiden en gelijk te maken, ze zullen onregelmatigheden en defecten verbergen;
  • creëer bovendien geluidsisolatie en warmtebehoud in het huis;
  • draden en kabels kunnen worden verborgen in de paneelholte;
  • als een element beschadigd is, kan het gemakkelijk worden vervangen zonder de structuur te breken;
  • eenvoudig te bedienen en hebben een lange levensduur.

slaapkamer versierd met witte 3d panelen

Op de foto is de slaapkamer versierd met witte panelen, waar decoratieve verlichting het volume van gipsgolven benadrukt.

houten lambrisering in de woonkamer

Keer bekeken 

Er zijn veel soorten panelen, van textiel tot gips, daarom is het belangrijk om het juiste materiaal en wandontwerp voor het interieur te kiezen.

Plastic

Kunststof panelen

Vanwege de vochtbestendigheid worden kunststof panelen aan de muur gebruikt in de douche, ze zijn brandveilig en hebben een lange levensduur.

Kunststof panelen in het interieur

3D-panelen

Ze creëren een uniek interieur door het volume en het 3D-effect op de muren. De textuur is geschilderd in verschillende tinten (glanzend of mat) met acrylverf, of bedekt met fineer.

3-D panelen in de slaapkamer

Gips

Gipspanelen

Gipswandpanelen zijn zeer duurzaam en zorgen voor geluidsisolatie. Ze zijn licht van gewicht, maar in het interieur ogen ze monumentaal. Er zijn imitaties van steen, hout, volume en hoogreliëf.

Gips wandpanelen in de woonkamer

Houten

Houten zijn de beste optie voor een huis of appartement vanwege de milieuvriendelijkheid van het materiaal. Om ze te beschermen zijn ze geïmpregneerd met was..

woonkamer met houten lambrisering

Afgebeeld is een grote woonkamer met houten lambrisering en een klassiek interieur in Engelse stijl.

Bamboe

Bamboe houdt warmte vast en is minder vatbaar voor verandering bij blootstelling aan vocht.

Bamboe panelen in de badkamer

gefineerd

Gefineerd ziet eruit als massief hout, het is een dunne snede hout verlijmd op een MDF- of spaanplaat. Het wordt veel gebruikt in het interieur en is een betaalbare optie voor wanddecoratie..

Gefineerde panelen in de woonkamer

Kurk

Kurk heeft een karakteristieke textuur en een uniek patroon dat geschikt is voor het interieur van het huis. De kurk houdt warmte vast, laat lucht door, zorgt voor geluidsisolatie.

kurk tegel bekleding

De foto toont een betegelde kurkbekleding, die zorgt voor extra geluidsisolatie van de woonkamer..

Vezelplaat, MDF, spaanplaat

Vezelplaat, MDF, spaanplaat zijn plaat en tegel. Dit bespaart montagetijd, het is handig om de tekening op te maken en kleuren te combineren. Vastgemaakt met lijm of klemmen.

  • MDF-panelen worden geperst en verlijmd met natuurlijke harsen, houden warmte vast en zorgen voor geluidsisolatie.

MDF-panelen

  • Vezelplaat is niet geschikt voor de badkamer, maar is wel bestand tegen veranderingen in de luchtvochtigheid in de kamer.

hardboard panelen

  • Spaanplaat spaanplaat is minder duurzaam en vatbaar voor vervorming onder invloed van veranderingen in vochtigheid of temperatuur in de ruimte. 

Spaanplaatpanelen

  • Rekpanelen zijn verbonden door groeven en bevestigd aan de kist, ze zijn gemaakt van spaanplaat, MDF en ander materiaal.

lamellenwandbekleding in het interieur van een moderne keuken

Op de foto de lamellenwandbekleding in het interieur van een moderne keuken, die samenvalt met het ontwerp van het schort boven de werktafel.

Zacht

Zachte zijn gemaakt van stof, leer, vilt, vilt en zijn gevuld met een zachte vulstof (synthetische winterizer, schuimrubber). Geschikt voor een woonkamer met een karaoke systeem, kinderkamer. Je kunt een muur of een deel ervan regelen.

gouden zachte panelen in de slaapkamer

zachte panelen in de slaapkamer

Gespiegeld

Spiegels zijn geschikt voor plafonds en muren, ze vergroten de ruimte en reflecteren het licht. Er zijn glas- en spiegelgecoate panelen. Panelen zijn flexibeler en wegen minder dan glas.

Spiegelpanelen aan de muur

Spiegelpanelen in de woonkamer

Leer

Leren panelen verzamelen geen stof, zoals andere zachte panelen, de muur wordt beschermd en er wordt thermische isolatie van de kamer gecreëerd. Ze zijn gemakkelijk schoon te houden. 

Leren panelen in de slaapkamer

vinyl

Vinylplaten behouden het patroon en passen in het interieur van een loggia of balkon. Ze voeren vocht af, zijn gemaakt in verschillende kleuren en patronen van hout, steen, zijn bevestigd aan de kist.

Vinyl panelen

Polyurethaan

Polyurethaan degenen zijn glad, reliëf, combineren 2-3 kleuren of een compositie. Veerkrachtig, goed gevormd, poreus en lichtgewicht. 

wanddecoratie bij het hoofdeinde met zacht polyurethaan

Op de foto de wandbekleding aan het hoofdeinde van het bed met zacht polyurethaan in het interieur van de blauw-witte slaapkamer, waar de kleurbalans wordt waargenomen.

Ontwerp

Onder de baksteen

Muren met baksteendecor gemaakt door plaat-, tegel- of lattenpanelen maken imitatie van metselwerk. Er zijn houten MDF-platen en kunststof PVC. Vastgemaakt met lijm aan de muur of draaibank.

panelen voor baksteen

Onder de steen

Stenen muren zien er prachtig uit in het interieur en nemen niet veel ruimte in beslag. Lichtgewicht panelen gemaakt van kunststof, gips imiteert natuurlijke kalksteen, elke methode van metselwerk en kleur.

Stenen muren

Onder de boom

Houtachtige wanden van PVC of fineer zijn geschikt voor het creëren van een gezellig en klassiek interieur. Bovendien kunnen ze worden gelakt voor glans.. 

Houtachtige muren

Met opluchting

Reliëf van polyurethaan of gips creëert het effect van volume op de muur, geschikt voor het afwerken van de centrale wand van de hal of de muur aan het hoofdeinde van het bed.

panelen in de slaapkamer

reliëfpanelen in de woonkamer

Met tekening

De bedrukte panelen zijn extra beschermd met een acryllaag. Zeer sterke en resistente panelen zijn geschikt voor het decoreren van een kinderkamer met een sprookjesachtige plot, een badkamer met een maritiem interieur, een keuken.

Panelen met patroon

Afgebeeld is een tienerkamer met wandbekleding en een fotoprint die de eigenheid en voorkeuren van het kind benadrukt..

Combinatie

Panelen en schilderen

Panelen en schilderij worden gecombineerd in dezelfde kleur, waardoor een enkele compositie ontstaat. Ze komen ook in één toon, in een contrasterende combinatie. Acryl- en latexverven zijn geschikt voor gebruik binnenshuis, ze zijn geurloos en drogen snel.

Panelen en schilderen

Panelen en behang

Deze combinatie wordt vaak gecombineerd in slaapkamers en interieurs van kinderkamers. Behang kan worden gedecoreerd in een paneel of het bovenste deel van de muur bezetten. Ook zal effen behang de achtergrond zijn voor reliëf, gekleurde, zachte panelen.. 

houten panelen en behang

Panelen en behang

Panelen en behang

Panelen en gips 

Geschikt voor het interieur van de gang, balkon, toilet in een eenkleurige of eenkleurige combinatie, wanneer de bodem is omhuld met panelen en communicatie en draden aan de binnenkant zijn verborgen. 

zachte panelen en gips

Panelen en gips

Foto in het interieur van de badkamer en toilet

Voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid zijn kunststof panelen geschikt, ze zijn eenvoudig te installeren en schoon te maken, kunnen worden verwijderd, maar laten tegelijkertijd geen water onder de naden door. Vochtbestendige exemplaren verzamelen geen vocht en houden het niet vast, het gladde oppervlak van de muren kan gemakkelijk worden afgeveegd en laat geen schimmel toe. Kunststof herhaalt de textuur van leer, hout, steen, baksteen, geschikt voor elke kleur van het badkamerinterieur.

witte reliëfpanelen in de badkamer

witte reliëfpanelen in de badkamer

panelen en schilderen in de badkamer

De foto toont de wanden met vochtwerende bekleding en acrylverf in een modern badkamerdesign.

bolle panelen en schilderen in de badkamer

Panelen in de keuken

In het interieur van de keuken worden vochtwerende PVC-panelen toegepast vanwege hun brandwerendheid en milieuvriendelijkheid. Als ze goed zijn gevoerd, laten ze geen vocht door en zijn ze gemakkelijk af te vegen. Keukenschuimpanelen isoleren hoekappartementen en koelcellen. Interne isolatie laat geen koude lucht door, vervormt niet in een vochtige omgeving zoals een keuken. 

Panelen aan de muur in de keuken

Kunststof witte panelen in de keuken

Glaspanelen zijn ontworpen om de afbeelding in zijn oorspronkelijke vorm te printen en te behouden. Sterke bescherming en gehard glas geschikt voor een schort in het interieur van de keuken. 

Glazen panelen in de keuken

De foto toont een glazen voering van een keukenschort met een groene achterkant, die er altijd helder uitziet. Glas is gemakkelijk schoon te maken en door zijn gladheid verzamelt het geen vuil.

Gang en gang

Wandpanelen worden niet alleen in kantoren geïnstalleerd, maar ook in appartementen, omdat dit een manier is om een ​​gezellig interieur te creëren. De gang is gevoelig voor frequente vervuiling, daarom moeten de panelen duurzaam zijn en bestand tegen nat reinigen. Rek, plaat en plaat worden gebruikt. Ze geven de voorkeur aan plastic, kurk, MDF.

panelen en behang in de gang

panelen in de gang

kunststof panelen in de gang

Balkon en loggia

Voor een balkon, waar de vochtigheid en temperatuur regelmatig dalen, zijn plastic of houten panelen aan de muur geschikt. Plastic exemplaren hebben een patroon, een gelamineerd oppervlak of een print. De boom is goed voor zijn milieuvriendelijkheid, natuurlijk patroon en is meer geschikt voor een loggia.

panelen op de loggia

panelen op het balkon

houten lambrisering op het balkon

Woonkamer

Voor woonkamers is het beter om natuurlijke panelen van stof, gips, hout of spaanplaat, MDF te gebruiken. In de woonkamer focus je op zachte of 3d panelen. Voor klassiekers is mahonie geschikt, samen met witte muren en fluwelen gordijnen. Modern interieur geeft de voorkeur aan leer, 3D-panelen. 

witte panelen in de woonkamer

panelen in de woonkamer

spiegelpanelen in de woonkamer

moderne woonkamer met mat houten bekleding op een van de wanden

De foto toont een moderne woonkamer met mat houten bekleding op een van de wanden, gecombineerd met spiegelpanelen om het effect van een verlengstuk van de kamer te creëren..

Slaapkamer

De slaapkamer is geschikt voor stof, dat een accent zal worden of als hoofdeinde zal dienen, spiegelpanelen om de ruimte van een smalle slaapkamer te vergroten. Opties van hout of MDF zijn ook geschikt. Combineer met behang, verf, fotobehang. 

3d panelen in de slaapkamer

panelen in het interieur van de slaapkamer

witte panelen in de slaapkamer

wandbekleding met panelen

Kinderkamer

Voor een kinderkamer zijn natuurlijke panelen van kurk, hout, textiel, onder een baksteen geschikt. Het is beter om reliëfgipsplaten, spiegeloppervlakken en plastic te weigeren. Combineer met papierbehang, gips en verf.

kunststof panelen in de kinderkamer

panelen op het bureaublad in de kinderkamer

zachte panelen en schilderen in de kinderkamer

Op de foto is er een kinderkamer met zachte voering van de onderkant van de muren voor extra isolatie en het creëren van een gezellige sfeer.

fotogallerij

U kunt het materiaal kiezen op basis van persoonlijke voorkeuren in elke prijscategorie. De keuze van decoratieve ontwerpen en combinaties zal helpen bij het creëren van een uniek interieur met wanddecoratie. Hieronder staan ​​fotovoorbeelden van het gebruik van panelen op de wanden in ruimtes voor diverse functionele doeleinden.

Moderne panelen voor muren in het interieur: soorten, ontwerp, combinatie, 75 foto's -17 Moderne panelen voor muren in het interieur: soorten, ontwerp, combinatie, 75 foto's -16 Moderne panelen voor muren in het interieur: soorten, ontwerp, combinatie, 75 foto's -15 Moderne panelen voor muren in het interieur: soorten, ontwerp, combinatie, 75 foto's -14 Moderne panelen voor muren in het interieur: soorten, ontwerp, combinatie, 75 foto's -13 Moderne panelen voor muren in het interieur: soorten, ontwerp, combinatie, 75 foto's -12 Moderne panelen voor muren in het interieur: soorten, ontwerp, combinatie, 75 foto's -11 Moderne panelen voor muren in het interieur: soorten, ontwerp, combinatie, 75 foto's -10 Moderne panelen voor muren in het interieur: soorten, ontwerp, combinatie, 75 foto's -9 Moderne panelen voor muren in het interieur: soorten, ontwerp, combinatie, 75 foto's -8 Moderne panelen voor muren in het interieur: soorten, ontwerp, combinatie, 75 foto's -7 Moderne panelen voor muren in het interieur: soorten, ontwerp, combinatie, 75 foto's -6 Moderne panelen voor muren in het interieur: soorten, ontwerp, combinatie, 75 foto's -5 Moderne panelen voor muren in het interieur: soorten, ontwerp, combinatie, 75 foto's -4 Moderne panelen voor muren in het interieur: soorten, ontwerp, combinatie, 75 foto's -3 Moderne panelen voor muren in het interieur: soorten, ontwerp, combinatie, 75 foto's -2 Moderne panelen voor muren in het interieur: soorten, ontwerp, combinatie, 75 foto's -1 Moderne panelen voor muren in het interieur: soorten, ontwerp, combinatie, 75 foto's -0