Schuifgarderobe: soorten, foto’s in het interieur en ontwerpmogelijkheden

Moderne kledingkasten zijn functionele en visueel aantrekkelijke ontwerpen die in elk interieur passen. Met zo’n handig opbergsysteem kunt u alle benodigde dingen compact plaatsen. In dit artikel zullen we u vertellen wat kastmodellen zijn en hoe u een stijlvolle ontwerpoptie kunt kiezen..

Schuifgarderobe: soorten, foto's in het interieur en ontwerpmogelijkheden

Wat zijn de soorten??

Meubelwinkels verrassen met een verscheidenheid aan producten die niet alleen verschillen in vorm en grootte, maar ook in configuratie, doel en inhoud. Als deze parameters bekend zijn, zal het niet moeilijk zijn om het ideale ontwerp te vinden..

In loop kasten

Dit product wordt gemonteerd in een speciaal daarvoor bestemde nis en neemt zo weinig mogelijk ruimte in beslag in de kamer. Inbouwmodellen zonder zij- en achterpanelen zijn ideaal voor kleine appartementen. De gevel met schuifdeuren complementeert de nis en creëert een monolithische compositie tot aan het plafond. Om een ​​kledingkast in de gewenste nis in te bouwen, wordt deze op bestelling gemaakt..

Inbouwkast in de slaapkamer

Kledingkast in de woonkamer in een nis

Kast van wand tot plafond

Op de foto vormt de ingebouwde kledingkast een aanvulling op het interieur van de hightech gang vanwege de geometrische patronen op de gevel..

Vrijstaande modellen

Een kast of prefab constructie is een compleet meubel dat verplaatsbaar is. De vorm kan absoluut willekeurig zijn – hoekig, lineair of straal. Interne vulling is ruime vakken, lades en andere extra functies naar wens.

Spiegelkast in de gang

Glanzende kledingkast in de slaapkamer

Crème vrijstaande kledingkast

Op de foto is er een lichte vrijstaande kledingkast die een kamer in een landhuis siert. 

Hoekkasten

Het hoekmodel verdient speciale aandacht. Met het juiste ontwerp biedt de hoekkast gemakkelijk plaats aan de kledingkast van het hele gezin en behoudt hij door zijn ergonomische plaatsing nuttige centimeters.

Gebogen deurkast

Hoekradius kast

Gespiegelde hoekkast

Op de foto is er een slaapkamer met een hoekkast, waarvan de deuren worden aangevuld met spiegels.

Gecombineerde kasten

Als een slaapkamer of een hal wordt gecombineerd met een kantoor, wordt een kledingkast met een ingebouwd bureau in de kamer geïnstalleerd. Het gecombineerde model ziet er erg modieus en compact uit. Het werkstation heeft verschillende planken en laden en de rest van de structuur is een schuifsysteem.

Dimensionale kasten worden aangevuld met een boekenkast, kaptafel of een open nis voor een tv.

TV-meubel

Gecombineerde kledingkast met ladekast

Kledingkast met werkplek

De foto toont een stijlvolle matte kledingkast met een geïntegreerd werkstation. Het plaatsen van een mini-kast in een kast bespaart ruimte en handhaaft gemakkelijk de orde in de kamer.

Kleur kast

Een competent kleurenschema speelt een belangrijke rol bij het kiezen van een ontwerp. De schaduw van het ontwerp hangt niet alleen af ​​van persoonlijke voorkeuren, maar ook van de afmetingen van de kamer, het doel en het stilistische ontwerp..

Een product in pastelkleuren past ideaal in een kleine ruimte. Lichte gevels geven de ruimte vrijheid en lichtheid.

Kasten in zwart en grafiet zien er zeer expressief uit. Deze kleur wordt echter vaker gekozen voor ruime kamers: zelfs in een glanzende versie verminderen donkere tinten de ruimte visueel. 

Inbouwkast in de gang

Op de foto is er een ingebouwde kledingkast in een grafietkleur, waarvan het interieur dienst doet als ruime pantry.

Kledingkast met houten fronten

De foto toont een elegante dubbele kledingkast in de badkamer, waarvan het ontwerp lijkt op een business class-cabine.

Voor degenen die een heldere en extravagante interieurlook willen creëren, is een model in rijk groen, rood, blauw en andere contrasterende kleuren geschikt..

Een aparte categorie omvat een natuurlijk houtpalet. Donkere of lichtbruine gevels voegen respect en hoge kosten toe aan de atmosfeer. Ze zien er geweldig uit in moderne stijlen (loft, minimalisme) en rustiek (country, provence).

Fronten van koffiekasten

De foto toont een bruine kledingkast die een van de muren van de slaapkamer op zolder in beslag neemt.

Turkoois schuifdeuren

Beige glanzende kledingkast

Hoe het eruit ziet in het interieur van de kamers?

Overweeg de use-cases bij het ontwerp van verschillende kamers.

  • Een kledingkast in een slaapkamer is een uitstekende alternatieve oplossing die enorme kasten en kasten kan vervangen. Lees hier meer over de interieurvulling van de kledingkast in de slaapkamer.
  • Een kledingkast met schuifdeuren past perfect in zowel kleine als lange gangen. Dankzij de ingebouwde structuur, waarvan de deuren bij het openen geen extra ruimte in beslag nemen, blijkt het nuttige meters in de gang te besparen.
  • Een goed gekozen kledingkast in de woonkamer vormt een organische aanvulling op het decor en organiseert een handige opslag voor de benodigde items.
  • Een kledingkast in een kinderkamer is geschikt voor het opbergen van een enorme hoeveelheid kleding, speelgoed, beddengoed, boeken en briefpapier. Dankzij het schuifsysteem kan het kind gemakkelijk omgaan met het openen en sluiten van de kastdeuren.

Voor een kinderkamer kiezen ze goedkope modellen van spaanplaat, mdf of producten van natuurlijk hout. Af en toe zijn er kasten met bamboepanelen of met stof beklede deuren. Kleerkasten van kunststof of gehard glas zijn ook zeer geschikt voor een kinderkamer. Gevels, aangevuld met afbeeldingen, zien er helder en feestelijk uit en creëren een speciale sfeer in het interieur. 

Als de gevel spiegelelementen heeft, moeten deze worden bedekt met een speciale film die, indien beschadigd, de fragmenten vasthoudt en voorkomt dat ze door de kamer worden verspreid..

Schuifgarderobe in het interieur van de kinderkamer

Op de foto is er een kinderkamer met een dubbele kledingkast met houten en blauwe inzetstukken.

Witte inbouwkast in de kinderkamer

Gevels met gekleurde inzetstukken

Schuifgarderobe in de slaapkamer

Ontwerpopties

Door het decoratieve ontwerp van de kledingkast kun je hem in de meeste stijlen passen. Originele en buitengewone modellen vullen de ruimte met nieuwe kleuren en geven het expressiviteit.

Een product met een matte, bronzen of getinte spiegel, waarvan het oppervlak kan worden gedecoreerd met een facet of gezandstraalde ontwerpen met bloemen, vlinders, vogels en andere fantasiepatronen, vormt een ideale aanvulling op het ontwerp van de kamer. Spiegeldoek transformeert een kleine kamer en geeft het visuele diepte.

Panelen met fotoprint of ongebruikelijke inzetstukken van rotan en bamboe zien er interessant uit. Het unieke van het ontwerp van het compartiment wordt benadrukt door leren elementen in verschillende tinten en texturen.

Kabinetgevels met fotoprint

Op de foto een kledingkast met fotoprint, die perfect past in een moderne omgeving.

Spiegelkast met patronen

Spiegel op de gevels van de kledingkast

Vleugels met lacobel glas zien er niet minder aantrekkelijk uit. Veelkleurige glas-in-loodramen worden een elegante interieurdecoratie, die het meubilair een echt elitaire uitstraling zal geven..

Kast met leerachtige deuren

Op de foto is er een driedeurs kledingkast, versierd met slangenleer inzetstukken.

Ornamenten op de gevels van de kast

Zandstralen op gevels

De verlichting van de kledingkast heeft uitstekende decoratieve en functionele eigenschappen. Een lokaal licht kan een nachtlampje vervangen of eenvoudig zoeken naar dingen die je nodig hebt zonder de hoofdverlichting in te schakelen.

Kledingkast met paarse verlichting

Op de foto is er een woonkamer met een hoge kledingkast, waarvan de glazen gevels zijn voorzien van verlichting.

Hoe ze eruit zien in verschillende stijlen?

Overweeg het ontwerp van schuifkasten in populaire interieurstijlen.

Voorbeelden van kledingkasten in Scandinavische stijl

Witte massieve gevels of panelen met inzetstukken passen ideaal in de Scandinavische stijl. Structuren kunnen van hout zijn, aangevuld met glas lacobel en lacomat, of versierd met licht leer. 

Modellen in lichtbruine, grijze of koffietinten zullen de sfeer extra aanspreken. Het is noodzakelijk om de meest vereenvoudigde modellen te selecteren die harmonieus passen bij de rest van het meubilair..

Laconieke kledingkast in Scandinavische stijl

Verkoperde gevels

Schuifgarderobe met transparante deuren

De foto toont een vrijstaande kledingkast met matglazen deuren in een kamer ontworpen in Scandinavische stijl.

Foto van schuifkasten in klassieke stijl

Voor klassiekers zijn traditionele rechthoekige producten gemaakt van edel hout in melkachtige of crèmekleuren geschikt. De deuren zijn versierd met spiegels, verfijnde goud- en zilverpatronen of houten overlays met reliëf.

Kledingkast in de gang in een klassieke stijl

Klassieke kledingkast in de hal

Schuifgarderobe in de slaapkamer

Afgebeeld is een slaapkamer in traditionele stijl met een houten kledingkast uitgerust met zijplanken.

Minimalistische kledingkast

De compartimentproducten hebben een strak design en onderscheiden zich door de juiste geometrische vorm. Qua kleur gaat de voorkeur uit naar zwart, neutraal beige, grijs of melkachtig tinten. Het model is ontworpen in één tint of gedecoreerd met twee verschillende soorten materialen. Panelen kunnen massief zijn of in twee of drie delen worden verdeeld.

Lichte kledingkast in de hal

Kledingkast onder een boom in de stijl van minimalisme

Witte laconieke kledingkast in de woonkamer

Op de foto is er een glanzende kledingkast in de stijl van minimalisme met crème laconieke gevels.

Foto van een kledingkast in een loftinterieur

Loft-meubels hebben een discreet ontwerp in grijze, bruine en zwarte tinten, wat overeenkomt met de geest van een industriële ruimte.. 

Voor een industriële stijl is een kledingkast met een ruwe gevel gemaakt van onbehandelde houten planken, versierd met stempels, klinknagels, metalen roosters of gesmede onderdelen, perfect. Een interessant idee zou zijn om verouderde producten van verschillende materialen te gebruiken.. 

Zwart-witte kledingkast in de slaapkamer

Gevels met fotoprint in het loftinterieur

Luxe garderobekast in industriële stijl

Op de foto is er een hal in loftstijl met een kledingkast gemaakt van houten planken en metaal.

fotogallerij

Met de schuifkast kun je meerdere problemen tegelijk oplossen. Het kan de belangrijkste decoratie van het ontwerp worden en fungeren als een harmonieus onderdeel van de totale meubelset of een onafhankelijk centraal element..

Schuifgarderobe: soorten, foto's in het interieur en ontwerpopties-8 Schuifgarderobe: soorten, foto's in het interieur en ontwerpopties-7 Schuifgarderobe: soorten, foto's in het interieur en ontwerpopties-6 Schuifgarderobe: soorten, foto's in het interieur en ontwerpopties-5 Schuifgarderobe: soorten, foto's in het interieur en ontwerpopties-4 Schuifgarderobe: soorten, foto's in het interieur en ontwerpopties-3 Schuifgarderobe: soorten, foto's in het interieur en ontwerpopties-2 Schuifgarderobe: soorten, foto's in het interieur en ontwerpopties-1 Schuifgarderobe: soorten, foto's in het interieur en ontwerpopties-0