Hoe kies en gebruik je een hangstoel in het interieur?

Een hangstoel in het interieur is niet alleen een gezellige zitplaats, maar ook een origineel decor waarmee je een ontwerp “vanaf de foto” kunt maken.

Hoe kies en gebruik je een hangstoel in het interieur?

Wat zijn de soorten??

Hangstoelen variëren in ontwerp, vorm, maat en materialen. Overweeg de meest populaire variëteiten.

Cocon

Hoge zijwanden en een langwerpige vorm zorgen ervoor dat je jezelf er volledig in kunt onderdompelen en je kunt verbergen voor nieuwsgierige blikken. Een hangende coconstoel helpt om te abstraheren van wat er gebeurt, en in de kinderkamer is het de beste plek om je baby in slaap te wiegen.

Ei

In wezen dezelfde cocon, maar minder gesloten. Eivormige stoelen worden meestal naar boven verlengd en stellen een halve bol voor.

Bal

Ronder en geslotener dan een ei. Meestal gemaakt van doorzichtig plastic, waardoor deze hangstoelen het perfecte meubelstuk zijn voor moderne stijlen.

glazen bal stoel

Afgebeelde hangende balstoel gemaakt van acryl

macramé hangstoel

hangstoel macramé

Een druppel

Net als de twee vorige kreeg het zijn naam vanwege zijn uiterlijke gelijkenis. Een hoge stoffen “hut” met een kleine opening is een ideale plek voor privacy waar kinderen van houden.

Bekijk een selectie van meubelstukken die enig ongemak hebben.

Hangmat

Het heeft het meest eenvoudige ontwerp: een stuk stof is vastgebonden aan een dwarsbalk en opgehangen aan het plafond. Door het ontbreken van een stijf frame is deze hangstoel uitstekend geschikt om je rugspieren te ontspannen.

Hangmatten zijn niet alleen gemaakt van stof, maar ook geweven van touwen, zoals macramé. Meestal rond, minder vaak ovaal.

Bekijk meer ideeën voor het plaatsen van een hangmat in een landhuis zonder bomen.

Schommel

Niet echt een stoel, maar hij heeft ook een plek om te zijn. Een schommel in hun kamer zal het meest gewaardeerd worden door kinderen, maar deze optie voor ontspanning zal ook veel volwassenen niet schaden..

hangstoel op het been

Op de foto staat een model op een platform

hangende hangstoel

hangstoel-ei

Naast de vorm verschillen hangstoelen in het interieur in de installatiemethode:

 • Plafondbevestiging. De moeilijkste en meest statische optie. Als je een model voor volwassenen gaat installeren, vraag dan toestemming aan de beheermaatschappij of een andere organisatie: niet alle huizen hebben plafonds om het gewicht van een zittende persoon te dragen.
 • Opgehangen aan een balk. Een handige manier voor eigenaren van particuliere huizen. Voor installatie wordt een kabel over het plafond gegooid of worden haken voor metalen kettingen geboord.
 • Op de toonbank. Het lichaam is gemonteerd op een stabiel statief, meestal inbegrepen in de kit. Aan de haak is een veer bevestigd, waardoor deze kan zwaaien en comfortabel aanvoelt. Het ontwerp is vooral handig voor mobiliteit – de hangstoel is gemakkelijk te verplaatsen van kamer naar kamer.

bamboe hangstoel

Van welke materialen zijn ze gemaakt??

Hangstoelen worden gemaakt van allerlei materialen: van modern plastic tot milieuvriendelijk rotan of wijnranken. Elk heeft voor- en nadelen.

 • Liaan. De fijnste weefsels zien er stijlvol uit, maken het interieur warmer en comfortabeler. Min één: angst voor vocht, dus het is beter om het niet buiten of in onverwarmde ruimtes te gebruiken.
 • rotan. Kunstmatig en natuurlijk krijgen totaal verschillende vormen: daarom kunt u in de uitverkoop modellen vinden die vergelijkbaar zijn met zowel rieten wijnstokken als bamboe.

bamboe hangstoel

fauteuil-ei op een been

hangstoel

 • Metaal. Synoniem voor betrouwbaarheid, maar niet voor comfort. De hangstoel moet worden aangevuld met zachte kussens. Gebruikt in industriële stijlen.
 • Kunststof of acryl. In combinatie met chromen elementen en de vorm van de bal oogt het ultramodern. Duurzaam, niet bang voor veranderingen in temperatuur, vochtigheid.
 • Hout. Door de eenvoud van verwerking krijgt hout elke gewenste vorm: van traditioneel tot futuristisch.
 • Textiel. Textiel wordt uitsluitend gebruikt in hangstoelen. Heeft geen harde basis, wat als een plus of een min kan worden ervaren.

houten hangstoel

hangstoel in de tuin

Hoe het eruit ziet in het interieur van het appartement en op het platteland?

Kun je niet beslissen om een ​​hangstoel te kopen? Ontdek de voordelen ervan:

 • Gewichtloosheid. Het gevoel op een hangende stoel te zitten is totaal anders dan op een standaard bank.
 • Verscheidenheid aan ontwerpen. Zoals je misschien hebt gemerkt, is er een enorm scala aan modellen die letterlijk in elke mogelijke parameter verschillen..
 • Kalmerend effect. Van kinds af aan betekent schommelen voor elke persoon comfort en veiligheid. Als volwassene vermindert hangstoelontspanning stress.
 • Stijlvol accent. Hangstoelen in het interieur van het appartement worden een hoogtepunt van het ontwerp en trekken de aandacht van alle gasten.

Overweeg de opties voor verschillende kamers om precies te weten waar u uw aankoop kunt plaatsen..

Woonkamer

Hangstoelen in het interieur van de woonkamer vullen de zithoek aan met een bank. Doordat de stoelen draaibaar zijn, zijn ze zowel handig om naar het tv-scherm te kijken als om met gasten te communiceren.

hangstoel in de woonkamer

Afgebeeld zijn cocons opgehangen aan het plafond

scandi stijl hangstoel

grote hangstoel

Bij het inrichten van ruime zalen kan de hangstoel op elke geschikte plek worden geplaatst. Om ruimte te besparen in een kleine kamer, verplaatst u hem naar een hoek of plaatst u hem bij het raam – dan kunt u tegelijkertijd het uitzicht vanaf de transparante stoel bewonderen.

hangstoel

hangstoel gemaakt van bamboe

Slaapkamer

De bewering dat het belangrijkste meubelstuk voor een slaapkamer om te ontspannen het bed is, is volledig onjuist. Ik wil hier ook comfortabel de dag doorbrengen, dus hangstoelen in het interieur van de slaapkamer zijn een uitstekende optie om een ​​comfortabele hoek te organiseren..

Zet er een salontafel naast zodat er in momenten van ontspanning een kopje thee of een glas wijn is.

fauteuil bij het bed

slaapkamer zonering met een fauteuil

Kinderkamer

Een klein kind heeft geen stevige modellen nodig die veel gewicht kunnen dragen. Maar de hangstoel moet zo strak mogelijk worden vastgehouden, omdat kinderen meestal structuren gebruiken voor spelletjes, erin schommelen en springen. Om deze reden zijn de stoelen alleen geschikt voor plafondmontage..

Het materiaal dat voor de productie wordt gebruikt, heeft ook invloed op de veiligheid. Geschikte modellen voor kleine kinderen – stof. In de vorm van een druppel of een hangmat. Wil je een lijst, kies dan voor een mooie rotan of ronde kunststof zonder scherpe hoeken..

Gebruik in een tienerkamer hangende of vloermodellen, het belangrijkste is om rekening te houden met de belasting in kg – de kindermodellen van een middelbare scholier zijn niet langer bestand tegen. Houd rekening met deze nuance bij het kopen van een stoel “voor groei”: neem een ​​voorraad van maximaal uithoudingsvermogen van 10-20 kg.

stoelen aan touwen in de kinderkamer

hangstoel in de kinderkamer

Balkon

Een rotan hangstoel komt het best tot zijn recht in het interieur van het balkon. Vul het aan met gezellige kussens van een geschikte kleur, plaats levende planten op de planken, leg een tapijt op de vloer – deze eenvoudige trucs zullen de loggia stijlvol en gezellig maken..

Bekijk meer gezellige ideeën voor balkoninrichting.

balkon stoel

Op de foto een bal met kussens op een panoramische loggia

fauteuils voor op het balkon

stoel aan touw voor balkon

Als het balkon niet geïsoleerd is en hier uitsluitend in de zomer een zitplaats nodig is, kies dan modellen met stijve steunen. Aan het einde van het seizoen worden ze in huis gehaald en in de woonkamer geplaatst..

panoramisch balkon decoratie

hangstoel op het balkon

Datsja

In een landhuis of in een tuin worden op drie plaatsen geketende stoelen gebruikt:

 1. In het huis. De keuze aan plaatsen is enorm: een zolder, een kantoor, een eetkamer of een zomerkeuken wordt toegevoegd aan een standaard woonkamer, slaapkamer of kinderkamer. Vaak organiseren ze op zolder een ruimte voor ontspanning of spelletjes, waar een hangstoel gewoon noodzakelijk is..
 2. Op het terras. Als er geen ruimte in het huis is, zoek dan een braakliggend terrein ernaast. Meestal is er voor de ingang of in de achtertuin een open verharde ruimte waar een hangende constructie is geïnstalleerd. Dit kan op een luifel, of neem een ​​vloermodel.
 3. Locatie op. Gelukkig beperken open ruimtes de keuze van modellen in grootte niet en kun je de meest comfortabele cocon voor jezelf kiezen! Er is geen plafond in de tuin, dus de stoelen worden uitsluitend op steunen geplaatst. Maar ze kunnen van plaats naar plaats worden verplaatst, zodat ze kunnen worden blootgesteld aan de barbecue, of in de zon bij het prieel, of in de schaduw onder de bomen..

hangstoel voor zomerhuisjes

hangstoel op straat

hangstoel op de site

Kies voor gebruik buitenshuis modellen die niet verslechteren door veranderingen in temperatuur en vochtigheid en die niet verbleken in de zon. Informeer bij twijfel bij de fabrikant of dit meubel geschikt is voor buitengebruik..

hangstoelen op het gras

Op de foto metalen meubelen voor een zomerresidentie

En nog een laatste tip: beperk je niet tot één stoel! Koop er twee of zelfs drie om de strijd om het recht om op dit originele meubel te zitten te vermijden.

Hoe kies en gebruik je een hangstoel in het interieur? -5 Hoe kies en gebruik je een hangstoel in het interieur? Hoe kies en gebruik je een hangstoel in het interieur? -3 Hoe kies en gebruik je een hangstoel in het interieur? -2 Hoe kies en gebruik je een hangstoel in het interieur? -1 Hoe kies en gebruik je een hangstoel in het interieur? -0