Loft-stijl behang: soorten, kleuren, design, foto’s in het interieur

De loftrichting is niet ongebruikelijk voor het ontwerp van een modern interieur, het loft-achtige behang imiteert meestal een muur die niet is afgewerkt met afwerking. Door echter een beetje verbeeldingskracht te verbinden, kunnen verschillende kleuren en texturen worden gecombineerd in het ontwerp van één kamer, elkaar harmonieus aanvullen en een uniek interieur creëren.

Loft-stijl behang: soorten, kleuren, design, foto's in het interieur

Welke soorten behang zijn??

Voor de loftstijl kunt u verschillende soorten behang gebruiken. Voor muren zullen effen en veelkleurige coatings, glad en gestructureerd, er harmonieus uitzien. Bovendien kunt u in het interieur van één kamer verschillende afwerkingsmethoden of behanggenoten combineren.

Vloeistof

Behang wordt zo genoemd vanwege het uitwendige resultaat, een glad, egaal oppervlak zonder voegen wordt verkregen. In feite is het in eerste instantie een poeder dat volgens het principe van gips wordt verdund en op de muur wordt aangebracht. Voor een interieur in loftstijl is vloeibaar behang een uitstekende achtergrond en kan het ook met succes worden gecombineerd met andere afwerkingsmethoden..

het vloeibare behang

Behang

3D-behang kan elk materiaal nabootsen, zoals een bakstenen of betonnen muur. Het volumetrische beeld van een nachtmetropool of straatgraffiti ziet er spectaculair uit.

behang in de keuken

fotobehang in loftstijl

Een dergelijke decoratie wordt in de regel op een van de muren van de kamer uitgevoerd, waarbij de aandacht wordt gevestigd, terwijl de ruimte behouden blijft..

behang in de keuken in loftstijl

Niet geweven

Verkrijgbaar in twee soorten. Volledig non-woven of vinyl gecoat. In het eerste geval is het behang een gestructureerd oppervlak dat lijkt op gips..

Dit type wordt vaak gebruikt als overschilderbaar behang, geeft de gewenste schaduw en behoudt het reliëf. Het tweede type is meer decoratief, een vinylcoating wordt aangebracht op een niet-geweven basis. Hierdoor heeft het oppervlak een prachtig reliëfpatroon..

behang voor beton

vinyl

Tweelaags materiaal waarvan de eerste laag uit non-woven of papier bestaat en de tweede eigenlijk uit vinyl. Een gestructureerd oppervlak op een gladde ondergrond kan verschillende patronen vertegenwoordigen. Naast uiterlijke kwaliteiten zijn vinylbehang ook praktisch. Ze kunnen worden gewassen, ze zijn sterk genoeg en kunnen kleine muurdefecten verbergen. 

interieur in loftstijl

vinylbehang

Kleurenspectrum

wit

Een klassieker die altijd relevant zal blijven. Wit helpt de ruimte te maximaliseren en visueel groter te maken. Witte toon kan fungeren als achtergrond- of hoofdkleur in een loftinterieur.

Wit behang zonder patroon kan opvallen met een interessant reliëf, bijvoorbeeld metselwerk nabootsen of een oneffen gepleisterde muur.

wit loft-stijl behang

De foto toont een compacte slaapkamer in loftstijl. De afwerking is uitgevoerd in het wit, waardoor de ruimte ruimer lijkt.

Grijs

De kleur grijs heeft veel voordelen. De textuur en onregelmatigheden zien er prachtig uit, het kan een laconieke achtergrond of een heldere vulling zijn, en het is ook een van de hoofdtonen van de loftstijl.

grijs behang

Een goede afwerkingsoptie zou een grijs fotobehang zijn, bijvoorbeeld imitatie van betonplaten, gips of metaal ziet er harmonieus uit met andere afwerkingsmaterialen, behang, houten panelen of bakstenen.

grijs gips behang

Afgebeeld is een woonkamer in loftstijl met grijze muren. Het interieur is gevuld met levendige details in turkoois en fuchsia.

zwart

Zwart behang ziet er goed uit als accent in een interieur in loftstijl. Zo is één wand of slechts een deel daarvan in het zwart afgewerkt en de rest in een contrasterende lichte tint..

zwart behang in de slaapkamer

Een andere optie is om sommige patronen met zwart of een patroon op een lichtere achtergrond te markeren. Donker wordt het best gebruikt in heldere, goed verlichte kamers..

zwart behang in tv-zone

bruin

Bruine kleur wordt onmiddellijk geassocieerd met bakstenen muren, behang met hun imitatie kan in zowel lichte als donkere kleuren worden gemaakt. De schaduw is warm, het voegt gezelligheid toe die niet genoeg is voor een huis in een moderne stijl. Een andere optie is om de muren te decoreren met behang om te schilderen; in het interieur van één kamer kun je verschillende tinten combineren.

hout imitatie behang

Afgebeeld is een slaapkamer in loftstijl. Accentmuur afgewerkt met behang met houteffect.

Foto’s in het interieur van de kamers

Naar de keuken

De keuken in loftstijl is praktisch en functioneel. Moderne meubels en apparaten worden gecombineerd met verouderde wand- en vloerafwerkingen, vrije ventilatiebuizen en ruwe oppervlakken. De loftstijl wordt gekenmerkt door hoge plafonds; in de omstandigheden van een standaard stadsappartement zal de witte kleur van het plafond helpen om de kamer visueel uit te rekken.

De keuken is meestal een voortzetting van de woonkamer, de ruimte is open, verenigd. Met behulp van de toog benoem je de zones in de ruimte. In de keuken is het praktischer om de eethoek en plaatsen met de minste toegang tot water en koken met behang te decoreren. Het is beter om het werkgebied te decoreren met tegels, beschermend glas of wandpanelen..

loft stijl keuken

Naar de slaapkamer

De slaapkamer in loftstijl is zeer minimalistisch, er is geen overdaad aan meubels en details. In een lichte kamer is het hoofdobject een bed, dat alleen kan worden aangevuld met de nodige meubels en decoratieve elementen..

slaapkamer in loftstijl

metselwerk en behang in de slaapkamer

Afgebeeld is een slaapkamer in loftstijl met verschillende soorten wandafwerkingen, overschilderbaar behang, met imitatie van metselwerk en vinylbehang.

Om de slaapkamer niet van gezelligheid te beroven, is het beter om een ​​​​warm kleurenschema te gebruiken, wit, terracotta, zand en grijs zullen dit perfect aankunnen.. 

De loftstijl ziet er spectaculair uit in een slaapkamer met grote ramen tot op de vloer, als die er niet zijn, kunnen rechte witte tule gordijnen worden gebruikt om ramen te versieren.

behang in de slaapkamer

Naar de woonkamer

In de woonkamer kun je de richting van de loftstijl volledig onthullen, verschillende afwerkingen, kleuren en texturen combineren. Als de hoogte van de kamer het toelaat, kan het plafond worden versierd met een complexe structuur van ventilatiepijpen, geverfd in een gewaagde kleur of eenvoudig verchroomd. De vloer kan tegels, steen, laminaat of hout zijn. Voeg een vleugje warmte toe aan deze compositie in loftstijl met een klein zijkleed..

blauw behang

De muren kunnen worden gedecoreerd met behang met verschillende texturen en kleuren. Zo is de accentmuur boven de tv of bank gedecoreerd met behang in felle kleuren, een duidelijk uitgesproken textuur of 3D-beeld en is de rest van de woonkamer op een rustigere schaal gedecoreerd..

behang in een kooi

De gang in

De inkomhal in loftstijl kan worden afgewerkt met vloeibaar behang, overschilderbaar of fotobehang. Voor een kleine kamer is het beter om een ​​licht kleurenschema te gebruiken, bijvoorbeeld wit, beige, grijs. Je kunt de ruimte ook visueel vergroten met behulp van spiegels en veel licht..

Open, goed verlichte gangen en gangen kunnen worden ingericht in gedurfdere tinten zoals terracotta, donkergrijs.

gang met grijze muren

gang ontwerp

witte bakstenen behang

Ontwerpopties

Onder de baksteen

Het eerste waarmee de loftstijl wordt geassocieerd, zijn bakstenen muren. Het oppervlak kan onbehandeld of verfijnd worden met verf. Om geld en tijd te besparen bij het afwerken, helpt behang met imitatie van metselwerk. Een verscheidenheid aan texturen en kleuren geeft meer keuze voor de interieurdecoratie van een kamer in loftstijl.

baksteen behang in loft-stijl

Op de foto is er een woonkamer gecombineerd met een eetkamer in loftstijl. Baksteenbehang geeft de tv-zone aan en scheidt deze van de rest van de ruimte..

De baksteenafwerking ziet er harmonieus uit in elke kamer van het huis, het wordt ook met succes gecombineerd met vloeibaar en vliesbehang.

behang baksteen

grijze baksteen behang

slaapkamer met bakstenen behang

Beton

 Gewoon beton kan totaal verschillende patronen en texturen hebben, met onregelmatigheden, afgewisseld met kleine kiezels en duidelijk gedefinieerde plaatverbindingen.

muren onder beton

De gebruikelijke kleur van beton is grijs, de schaduw kan koud of warm zijn, desondanks blijkt het interieur behoorlijk cool te zijn. Zo’n afwerking ziet er harmonieus uit in een ruime, goed verlichte kamer..

slaapkamer in loftstijl

Onder de steen

Natuursteen metselwerk is een vrij kostbare en arbeidsintensieve vorm van afwerking. Bovendien is het materiaal zwaar en massief, wat betekent dat het de ruimte van de kamer “opeet”. Behang is een geweldig alternatief.

Fotobehang bootst het beeld van een stenen muur volledig na tot in het kleinste detail. De steen is in harmonie met gips, effen en veelkleurig behang. Afwerking met imitatie van steenmetselwerk zal de woonkamer, keuken of hal met succes versieren.

keuken met stenen behang

onder gips

De meest neutrale manier van afwerken, maar niet de meest saaie. Gips kan uniform zijn of met merkbare onregelmatigheden, scheuren, met onzorgvuldige slagen. Naast de gebruikelijke grijze kleur, kunt u met behang met imitatie van gips elke tint kiezen.

De afwerking ziet er geweldig uit in elke kamer en is goed te combineren met andere afwerkingsmaterialen zoals steen, metaal of hout.

behang voor gips

Planken

Eco-thema is al vele jaren op het hoogtepunt van zijn populariteit. Hout is er in talloze patronen, tinten en texturen. Behang met een patroon van houten planken maakt het interieur van de loftstijl uniek en brengt alle schoonheid van echt hout over.

De kleurstelling kan compleet anders zijn, van gebleekt eiken tot zwart gelakt hout. Het bord voegt gezelligheid toe aan het ontwerp van de loftstijl, het kan ook worden gecombineerd met andere materialen.

behang onder de planken

Metaal

Metaal is een nogal koud materiaal, in het interieur van een huis in loftstijl is het beter om het te combineren met andere afwerkingsmethoden. Behang is, in tegenstelling tot metalen platen, niet zo koud en warmt ook niet op in de zon.

Metaal brengt de eigenaardigheden van de richting van de loftstijl volledig over, net als andere materialen kunnen de textuur en kleur anders zijn.

metalen wand

fotogallerij

Het hok, dat al enkele jaren populair is, neemt terecht een prominente plaats in bij het publiek. Het interieur van de stijl combineert op harmonieuze wijze moderne technologie, ongewone decoritems en een volledig gebrek aan decoratie of een competente imitatie hiervan met merkbare slijtage en onregelmatigheden. Alle functies vullen elkaar aan en creëren een uniek modern beeld van een interieur in loftstijl.

Loft-stijl behang: soorten, kleuren, ontwerp, foto in het interieur-11 Loft-stijl behang: soorten, kleuren, design, foto's in het interieur-10 Loft-stijl behang: soorten, kleuren, ontwerp, foto in het interieur-9 Loft-stijl behang: soorten, kleuren, ontwerp, foto in het interieur-8 Loft-stijl behang: soorten, kleuren, ontwerp, foto in het interieur-7 Loft-stijl behang: soorten, kleuren, ontwerp, foto in het interieur-6 Loft-stijl behang: soorten, kleuren, ontwerp, foto in het interieur-5 Loft-stijl behang: soorten, kleuren, ontwerp, foto in het interieur-4 Loft-stijl behang: soorten, kleuren, ontwerp, foto in het interieur-3 Loft-stijl behang: soorten, kleuren, ontwerp, foto in het interieur-2 Loft-stijl behang: soorten, kleuren, ontwerp, foto in het interieur-1 Loft-stijl behang: soorten, kleuren, ontwerp, foto in het interieur-0