Beton in het interieur: ontwerpopties, ontwerp, typen, imitatie van betonverharding

Beton in het interieur is een eigentijdse en moderne manier van interieurdecoratie. Met de juiste afwerking wordt de kamer niet zomaar een onderdeel van het huis, maar een echt kunstobject. Het lijkt erop dat koud materiaal kan schitteren met nieuwe kleuren na het afwerken van verschillende soorten..

Beton in het interieur: ontwerpopties, ontwerp, typen, imitatie van betonverharding

betonnen open haard decoratie

Wand-, vloer- en plafonddecoratie

Muren

Betonnen muren zijn een vrij ongebruikelijke manier om het interieur van een appartement te versieren. Naast puur beton zijn er verschillende andere opties die bijna hetzelfde visuele effect geven. Zo kunnen sommige soorten pleisterwerk als decoratief onderdeel van de renovatie worden toegepast.

De spatelmassa wordt aangebracht volgens hetzelfde principe als de pleister. Er worden veel verschillende facties gemaakt, wat meer mogelijkheden biedt voor de belichaming van ideeën. Rolbeton is gemakkelijk te repareren en de dikte van het web bereikt 5 mm. Betonplaten en fotobehang kunnen de gewenste textuur en tint creëren.

betonnen muur in de keuken

De foto toont een compacte hightech keuken. De wanden zijn afgewerkt met gewalst beton.

Plafond

Betonnen plafond is geschikt voor moderne interieurdecoratie. Grijze kleur maakt de kamer koud, lampen met warm licht en wanddecoratie in een palet van warme tinten zullen helpen om gezelligheid toe te voegen. Het is een goed idee om het betonnen plafond wit te wassen, het oppervlak behoudt zijn unieke textuur en fleurt de kamer op. Een heldere oplossing kan worden vervangen door gips- en fotobedrukte plafonds.

betonnen plafond

studio interieur met betonnen plafond

Vloer

De betonnen vloer zal niet vervormen door vocht en zal vele jaren meegaan, maar het zal erg koud zijn. In de omstandigheden van een appartement of huis kan het worden vervangen door een imitatiecoating, bijvoorbeeld linoleum, tegels of verwarmde kachels.

glanzende grijze vloer

Textuur

Ruw

Zandkorrels en kleine steentjes zijn duidelijk zichtbaar in de ruwe textuur. Visueel is het oppervlak mat, vergelijkbaar met fluweel. De tactiele sensatie is een hard, ruw oppervlak..

Betonnen muren met een ruwe textuur

De foto toont een minimalistische slaapkamer. Betonnen muren hebben een ruwe textuur.

Zacht

Er worden verschillende technologieën gebruikt om het oppervlak meer afgewerkt te maken..

 • Gepolijst beton heeft een reflecterend oppervlak waarin alle korrels en kiezels zichtbaar zijn. Het spiegeleffect wordt bereikt door mechanisch vlakslijpen. Voor een sterker effect is het oppervlak gepolijst.
 • Bekleed met vernis. Een meer budgetvriendelijke manier om betonnen oppervlakken te behandelen. Het oppervlak wordt glanzend en helder.

Gladde betonnen muren

Natuurlijk beton en zijn imitaties

Schoon beton

 • Constructiebeton wordt gebruikt om het frame van monolithische gebouwen en vloeren op te richten. Hoofdsamenstelling: cement, steenslag, water, zand. De verhouding van de componenten wordt gekozen afhankelijk van hun eigenschappen.

betonnen kolommen in het interieur

 • Architectonisch beton onderscheidt zich van bouwbeton door extra toevoegingen zoals kleurstoffen, egalisatiemiddelen, keramische spanen of glas. Deze samenstelling wordt gebruikt voor interieurdecoratie, zoals muren, toog of open haarden..

betonnen muur

Concrete imitatie

Andere afwerkingsmethoden kunnen worden gebruikt om hetzelfde visuele effect te bereiken. Met behulp van verschillende materialen kunt u de gewenste kleur, patroon en textuur kiezen.

 • Muur panelen. Gipspanelen hebben een aantal voordelen: ze zijn lichter dan betonnen, ze zijn budgetvriendelijker en het modellengamma is veel breder. Bovendien zijn de panelen veel gemakkelijker om mee te werken en zien ze er niet minder indrukwekkend uit..

Wandpanelen in de slaapkamer

 • Gips. Er zijn verschillende soorten: kalk- en marmerpleister. Kalkpleister filtert de lucht en is geschikt voor mensen met allergieën. Marmer bevat bloem uit marmer, gips en kalk. Het visuele effect kan mat en glanzend zijn.

beton gips

 • De spatelmassa is een duurzame elastische verbinding die goed samengaat met vocht. De spatelmassa kan een andere samenstelling hebben, van fijnkorrelig afgewisseld tot grofkorrelig.

interieur in grijstinten

 • Rolbeton, behang en fotobehang. Rolbeton is een flexibele plaat gemaakt van mineraal meel tot 5 mm dik. Het wordt met speciale lijm op de muur aangebracht. Behang en behang is misschien wel een van de gemakkelijkste manieren om af te werken. Het afdrukken van foto’s kan het patroon nauwkeurig simuleren.

fotobehang voor beton in de slaapkamer

De foto toont een lichte slaapkamer in een moderne stijl. Wanddecoratie gemaakt met fotobehang.

 • Tegels zijn een andere manier van stijlvolle interieurdecoratie. Brede imitatiebetontegels kunnen de keuken, hal of toilet versieren.

grijze tegels in de badkamer

 • Imitatie schilderij. Niet de makkelijkste manier, maar wel de meest creatieve. Het voorbereide geschuurde oppervlak kan worden geverfd door de patronen van een echte betonplaat te herhalen.

schilderen onder beton

Decoratie van kamers in het appartement

Keuken

In de keuken kan betonmortel in vrijwel elke ondergrond verwerkt worden. Muren, vloer of plafond van beton zullen het karakter in het interieur bepalen, het oppervlak kan ruw en onbehandeld zijn, of omgekeerd, een glanzend oppervlak hebben. De laatste optie is geschikt voor kleine keukens, deze lijkt ruimer vanwege de reflecterende eigenschappen..

keuken ontwerp

Een tafelblad of een heel eiland kan ook van beton zijn. Het oppervlak is zwaar, maar duurzaam en betrouwbaar, het ziet er erg indrukwekkend uit in het interieur.

betonnen keukeneiland

Op de foto staat de keuken van een landhuis. De suite en het eiland zijn volledig van beton.

Beton kan ook worden gebruikt in kleine details, zoals hangende planken, een achterwand of een kleine plaat boven het eetgedeelte..

betonnen aanrecht

Woonkamer

Naast de hoofdoppervlakken: vloer, wanden en plafond, decoratieve elementen, tafels of tv-standaards kunnen van beton zijn.

woonkamer in moderne stijl

In een studio-appartement helpt een betonnen kolom of scheidingswand de kamer in zones te verdelen.

betonnen scheidingswand in de woonkamer

Betonnen panelen kunnen onderdeel worden van de haard, het contrast van vuur en steen ziet er prachtig uit in het totaalbeeld.

betonnen muur met open haard

valse open haard in de woonkamer

Slaapkamer

Om het ontwerp van gezelligheid niet te beroven, is het de moeite waard om beton in het interieur in doses te gebruiken. Knip bijvoorbeeld een van de muren af ​​of maak een hoofdbord.

slaapkamer op zolder

Op de foto is er een slaapkamer op de zolder. Ondanks de decoratie van de muren met fotobehang met imitatie van beton, is het interieur licht en delicaat.

betonafwerking in de slaapkamer

Kinderen

Beroof de kinderkamer niet van vreugde en felle kleuren met grijze muren. Indien gewenst, kunt u in de interieurdecoratie gedeeltelijk materialen gebruiken die beton imiteren, bijvoorbeeld fotobehang dat de textuur herhaalt.

kinderkamer

betonnen plafond in de kinderkamer

Badkamer en toilet

Werkelijk materiaal voor het afwerken van de badkamer. Betonnen muren zien er harmonieus uit met glazen scheidingswanden. Een gegoten werkblad met een gepolijste betonnen spoelbak fleurt een ruime badkamer op.

combinatie van tegels en beton in de badkamer

spoelbak op houten aanrecht

De foto toont een enorme gootsteen op een houten aanrecht. De kraan en de gootsteen zijn in dezelfde stijl gemaakt.

moderne badkamer interieur

Gang

Een goede interieuroplossing is een combinatie met andere materialen, zoals hout of baksteen. De decoratie van een van de muren ziet er harmonieus uit. Voor een compacte ruimte kun je een gelakte vloer gebruiken.

Wanddecoratie in de gang is gemaakt van metselwerk en spatelmassa

Op de foto is er een compacte gang. Wanddecoratie is gemaakt van metselwerk en spatelmassa.

Foto in het interieur van een landhuis

In het interieur van een landhuis zijn er meer mogelijkheden voor de belichaming van ideeën. Een strakke open haard in een betonnen bekleding ziet er prachtig uit. Het contrast van koud en warm ziet er spectaculair uit in het interieur van de woonkamer..

woonkamer in het interieur van een landhuis

Op de foto is er een woonkamer in het interieur van een landhuis. De nis, afgewerkt met betonnen panelen, is volledig bezet en combineert de open haard, zithoek en een plek voor houtblokken.

betonnen muren in een landhuis

Met behulp van betonnen kolommen of kleine scheidingswanden kunt u de ruimte in zones verdelen zonder de ruimte in gevaar te brengen, zonder het natuurlijke licht te verstoren.

betonnen scheidingswand

Minimalistische trap met leuningen is geschikt voor zowel klassieke als moderne interieurs.

betonnen trap in het interieur van het huis

Combinatie met andere afwerkingsmaterialen

 • Met een boom. Combineren met hout maakt het interieur warmer, het verzacht het koude materiaal. Een vergelijkbare oplossing is geschikt voor een kamer in landelijke stijl, loft, eco-stijl.

hout en beton in het interieur

 • Steen. Baksteen en beton werken harmonieus samen. De perfecte combinatie voor een loft interieur. Afhankelijk van de kleur van de baksteen, zal de kamer koud of warm zijn..

baksteen en beton in de slaapkamer

 • Glas. De combinatie vormt een strak en bruut interieur. Glas kan dienen als scheidingswand, bescherming of decoratieve toevoeging. Glas op een betonnen muur geeft een reflecterend oppervlak, wat het gebied visueel vergroot en interessant zal zijn om in het algemene beeld te zien.

glas en beton in de badkamer

glas en beton in de badkamer

 • Metaal. Metallic en chromen oppervlakken zetten het stilistische idee voort. De perfecte combinatie voor hightech en loftstijl.

metaal en beton in de keuken

Betonnen meubels

Je kunt interessante salontafels maken met een betonnen voet of aanrechtblad, minimalistische stoelen, planken en tv-standaards. Het meubilair zal zwaar, maar ongewoon blijken te zijn.

betonnen salontafel

salontafel met betonnen blad

Van zware interieurartikelen, het kan een keukenblad of een eiland zijn, het materiaal is betrouwbaar en duurzaam. Voor de badkamer kun je een betonnen aanrecht met een gootsteen maken.

betonnen wastafelblad

betonnen keukeneiland

Decoratie en accessoires

Betonnen of gipsen decoratieve elementen zullen een interessante aanvulling zijn op het interieur. Dit kunnen vloer- of tafelvazen ​​zijn, ongebruikelijke bloemenvazen, decoratieve voorwerpen, boekhouders of massieve kandelaars..

betonnen decor

kandelaars van beton

betonnen vaas

betonnen plank

Geschikte stijlen:

Zolder

Dit is het eerste waarmee je een associatieve reeks kunt tekenen als je het hebt over een betonnen bestrating. De stijl wordt gekenmerkt door de afwezigheid van decoratieve afwerkingen. Metselwerk en betonplaten zien er harmonieus uit in een duet.

badkamer in loftstijl

minimalisme

Een minimalistisch ingerichte kamer met betonnen bekleding ziet er spectaculair uit. Een paar heldere details maken het interieur af, zoals een heldere poster of sprei.

minimalisme in de woonkamer

Grunge

De stijl is vergelijkbaar met een loft, maar heeft een aantal verschillen. Grunge is eleganter en houdt van natuurlijke materialen. Het interieur wordt aangevuld met elegant gevormde meubels en textiel gemaakt van katoen of linnen.

woonkamer in grunge-stijl

Afgebeeld is een woonkamer in grunge-stijl. Het interieur is gevuld met meubels gemaakt van natuurlijke materialen.

fotogallerij

Beton of iets dergelijks is ongetwijfeld de beste oplossing voor industriële industriële interieurdecoratie. Koud materiaal kan worden geaccentueerd met chromen metalen details, of een kamerwarmer met warme gloeilampen, koperen elementen en betonnen afwerkingen. Hieronder staan ​​fotovoorbeelden van het gebruik van beton in het interieur van kamers voor verschillende functionele doeleinden.

Beton in het interieur: ontwerpopties, ontwerp, typen, imitatie van betonverharding-11 Beton in het interieur: ontwerpopties, ontwerp, typen, imitatie van betonverharding-10 Beton in het interieur: ontwerpopties, ontwerp, typen, imitatie van betonverharding-9 Beton in het interieur: ontwerpopties, ontwerp, typen, imitatie van betonverharding-8 Beton in het interieur: ontwerpopties, ontwerp, typen, imitatie van betonverharding-7 Beton in het interieur: ontwerpopties, ontwerp, typen, imitatie van betonverharding-6 Beton in het interieur: ontwerpopties, ontwerp, typen, imitatie van betonverharding-5 Beton in het interieur: ontwerpopties, ontwerp, typen, imitatie van betonverharding-4 Beton in het interieur: ontwerpopties, ontwerp, typen, imitatie van betonverharding-3 Beton in het interieur: ontwerpopties, ontwerp, typen, imitatie van betonverharding-2 Beton in het interieur: ontwerpopties, ontwerp, typen, imitatie van betonverharding-1 Beton in het interieur: ontwerpopties, ontwerp, typen, imitatie van betonverharding-0