Lila behang in het interieur: soorten, design, stijlkeuze en gordijnen, combinaties, 55 foto’s

Lila behang in het interieur werd populair in die verre tijden, toen een stijl als barok verscheen. Toen waren de muren bedekt met massieve stoffen en een van de belangrijkste kleurfavorieten was lila. Behang in lichtpaarse tinten zal zowel de woonkamer, slaapkamer en de keuken als zelfs de gang versieren.

Lila behang in het interieur: soorten, design, stijlkeuze en gordijnen, combinaties, 55 foto's

Kleurkenmerken

De kleur is zeer variabel en gevarieerd in de toepassing. Deze kleur kan in elke ontwerpstijl worden gebruikt. Verzadigde sering zal zeker de belangrijkste zijn in elk interieur. Wit en andere lichte kleuren zetten lila perfect in het interieur.

lila behang met een patroon

Verschillende tinten lila kleuren het interieur van elke kamer op verschillende manieren.

  • Wit en lila geven licht en comfort.
  • Donker lila is geschikt voor de woonkamer en zal er bijzonder pikant uitzien in combinatie met witte meubels.
  • Lila-gouden zal tonen van luxe brengen.

Tinten lila kunnen eindeloos worden vermeld en u kunt er zeker van zijn dat geen van hen het ontwerp van het huis zal beschadigen..

lila roze behang

behang in de slaapkamer

Soorten behang

Naast de juiste kleurkeuze, is er ook de juiste beslissing bij het kiezen van de structuur van het behang. De keuze is enorm, dus het lijkt niet eenvoudig om deze variëteit te begrijpen..

Papier Milieuvriendelijk product, niet duur. Muren met dergelijk behang laten lucht door. Maar de voegen zijn vaak zichtbaar, zijn van korte duur, vervagen in de zon na verloop van tijd, zijn geen vochtbestendig materiaal. Papier behang
Niet geweven Dichte structuur, voegen zijn niet zichtbaar, ook “ademend” behang en verbleekt niet in de zon. Maar duur, zijn goede “stofafscheiders”, zijn gevoelig voor mechanische schade. Vliesbehang
vinyl Tweelaags: de eerste laag is papier, de tweede laag is vinyl. Langdurig gebruik, bestand tegen mechanische schade. Maar het stoot een schadelijke stof uit – formaldehyde, verspreidt de lucht slecht. Vinyl achtergronden
Vloeistof Er zijn geen voegen zichtbaar, ze hebben een goede geluidsisolatie, ze laten gedeeltelijke reparaties toe. Lange droging na verlijming (ongeveer twee dagen).

Het vloeibare behang

Om te schilderen Papierbehang met twee lagen. Waterdicht, het is niet nodig om de muren waterpas te maken. Tot vijf keer overschilderbaar. Maar gevoelig voor mechanische schade.

behang om te schilderen

Textiel Tweelaags: de eerste laag is van papier, de tweede laag is niet-geweven. Er zijn verschillende toevoegingen: linnen, katoen, polyester. Voegen zijn niet zichtbaar, uitstekende geluids- en warmte-isolatie. Niet vervagen in de zon. Binnendringen van geuren, hoge kosten, “stofafscheider”. textiel behang

wit-lila behang met een patroon

vinylbehang in badkamer

Ontwerp

Naast structuur is het patroon op het lila behang en de textuur belangrijk. Verschillende soorten prints, patronen, ornamenten zijn tegenwoordig populair. Tegelijkertijd heeft een versie met één kleur ook een plek om te zijn.

Vlak

Geschikt als je je niet op de muren concentreert, maar op het feit dat er lijsten zijn met foto’s, schilderijen, andere decoraties erop.  Effen behang

effen behang in de slaapkamer

Geometrisch

Lila behang met een geometrisch patroon draagt ​​bij aan de visuele transformatie van het interieur. Ontwerpers raden aan om dergelijke afdrukken niet op alle muren in de kamer te gebruiken, met de nadruk op de geometrie van de ruimte.. behang met geometrisch patroon

behang met geometrisch patroon in de kinderkamer

Strip

Bij het gebruik van “gestreept” behang is het belangrijk om de hoofdregel te onthouden: de verticale streep wekt de illusie van een hoog plafond en de horizontale streep vergroot de ruimte in de kamer. Gestreept behang

witte en paarse muren in de kinderkamer

gestreept behang

Plantentekening

Een dergelijk patroon impliceert niet alleen lila bloemen, maar vaak stengels, kleine bladeren. Flora op de muren brengt ongetwijfeld natuurlijke frisheid en bloemige aroma’s in het interieur.. Plantentekening

licht lila behang

bloemen aan de muur

behang met bloemen in de badkamer

3D-achtergrond

Dit soort behang op de muren zal helpen om alles weer te geven: het huis, de zee, de lucht, de zon en zelfs de ruimte. Een geweldige keuze voor een kinderkamer.

3D-achtergrond

kat aan de muur op kantoor

lavendel op behang

Welke stijlen zijn geschikt??

Lila behang past perfect in elke stijl: klassiek of modern. Een correct gespeeld interieur zal kunstliefhebbers niet negeren.

Rustig tekenen is in de regel kenmerkend voor de klassieke stijl. Delicate tonen van lila kleur zijn geschikt voor een slaapkamer of woonkamer, ingericht in een klassieke stijl. Naast effen kleuren in een dergelijk interieur, worden “gestreepte” achtergronden gebruikt, zowel lichte als verzadigde, zelfs felle kleuren..

lila muren

klassieke hal in lila tinten

Hightech kenmerkt zich door strakke lijnen, eenvoud en de aanwezigheid van metallic tinten. Door de stijl kunt u de ruimte van kamers veel ergonomischer en zuiniger gebruiken..

In het minimalisme moet alles ingetogen en netjes zijn. Open en overzichtelijk interieur. Handige opstelling van meubels en andere items.

behang in moderne stijl

De Provence wordt gekenmerkt door verouderde meubels, veel kussens, ongelijke gestuukte plafonds. Er worden voornamelijk delicate pastellila tinten gebruikt..

bloemenbehang in provence stijl

Combinatie opties

Andere kleuren kunnen aan het lila ontwerp worden toegevoegd. Met de juiste combinatie kunnen wanden, nissen en richels worden onderscheiden. Maar niet alle kleuren worden gecombineerd met verschillende tinten lila. Daarom hebben experts de meest winnende duetten geïdentificeerd.

Wit-lila

In combinatie met wit kalmeert lila. Deze optie is geschikt voor slaapkamers en woonkamers. Foto’s en foto’s in donkere kaders zien er prachtig uit op wit.

Wit-lila behang

Geel-lila

Geel of goud behang zal de ruimte visueel verkleinen, maar tegelijkertijd extra licht geven.

Geel-lila behang

Beige-lila

Deze combinatie is ideaal voor slaapkamers, kan gecombineerd worden in patronen.

Beige en lila patroonbehang

Grijs en lila

Grijs en zilver passen goed bij bleek lila. Witte meubels staan ​​prachtig in woon- en slaapkamers – zet de laatste accenten. 

grijs-lila behang in de slaapkamer

Groen-lila

Wie het interieur graag associeert met de natuur zal de combinatie met verschillende tinten groen en lichtgroen weten te waarderen. In deze duetten is het belangrijkste om geen fout te maken bij het kiezen van de kleurverzadiging..

groen-lila muur

Zwart lila

Moet zorgvuldig worden gebruikt. Het lila-zwarte interieur kun je beter aanvullen met veel wit..

Zwart en lila behang

Violet lila

Geweldig voor slaapkamerinterieurs. Deze tinten worden het best gecombineerd in grote kamers..

Paars lila muren

Roze lila

Geschikt voor de badkamer of de babykamer van een meisje. Voor de muren kun je kiezen voor een combinatie van kleine roze bloemen op een lila achtergrond.

Roze-lila behang

Foto’s in het interieur van de kamers

Voordat u een behang kiest, moet u beslissen: voor wat voor soort activiteiten de kamer zal worden ontworpen? 

Woonkamer

Het is mogelijk om zowel lichte pasteltinten van lila als rijke, helderdere tinten te gebruiken. Maar er moet rekening mee worden gehouden dat voor heldere en verzadigde kleuren de kamer ruim moet zijn met een groot aantal ramen. Het wordt aanbevolen om in dit interieur lichtgekleurde meubels te gebruiken. Wit is met name een van de meest optimale.

woonkamer met lila muren

Behang kan zowel effen als met een patroon (ornament) zijn. Gordijnen moeten lichtgewicht zijn en het imago van de woonkamer niet belasten..

zigzag behang

Slaapkamer

Dit is een plek voor ontspanning en mentale ontspanning. Daarom moet deze kamer rustgevend zijn. Het wordt aanbevolen om lichte tinten lila te gebruiken. Het is hier dat het geweldig is om behang te combineren en daarmee de ruimte in zones op te delen. Helder lila behang is geschikt om precies te gebruiken bij zonering: plaats ze boven het bed – om accenten te plaatsen.

behang met ornament

slaapkamer met lila muren

Gordijnen moeten aanwezig zijn als licht om daglicht binnen te laten, en zwaarder en dichter. Weer lichte meubels, witte plafonds. Lichte houten vloeren zullen perfect hun plek vinden.

lila slaapkamer

behang met een patroon in de slaapkamer

Keuken

Voor de keuken is het beter om behang met een patroon te gebruiken. Het ontwerp moet uw eetlust opwekken. Meubels in vanille- en eikenkleuren zullen interessant zijn om te spelen met behang in lila tinten. Het is voordeliger om een ​​tegel te kiezen om de vloer te bedekken. U moet lichtgordijnen kiezen zodat het licht de kamer niet verstoort, maar het is beter om jaloezieën te gebruiken.

vloeibaar behang in de keuken

gecombineerd behang in lila tinten

Kinderen

Lila heeft een positief effect op de mentale en emotionele toestand van een persoon, daarom is lila behang de optimale oplossing voor een kinderkamer. Zonering met behang is ook een prima oplossing: zo scheid je de speelruimte en de slaapruimte. Kinderen zullen opgroeien en deze kleur van de muren kan niet worden gewijzigd. Ontwerpers adviseren om lila-groen behang te gebruiken (groen is de kleur van ontspanning en gemoedsrust).

kinderkamer met lila muren

lila kamer

Gang en gang

Ook hier zijn diverse variaties mogelijk. Aangezien er in deze “minikamers” helemaal geen ramen zijn, is het noodzakelijk om de ruimte zoveel mogelijk uit te breiden. Daarom is het beter om lichte tinten lila te kiezen. Ongetwijfeld een wit plafond of hoogglans. Bij het kiezen van een vloer is het beter om de voorkeur te geven aan donkere tinten..

inkomhal met lila muren

Keuze uit gordijnen

De belangrijkste tips bij het kiezen van gordijnen: als de kamer klein is, zijn lichte gordijnen nodig, mogelijk tule. Hoe meer licht je in de kamer wilt, hoe dunner de gordijnen..

Kleur

De meest voordelige optie zou een combinatie zijn van lila met wit, groen en geel, evenals met een reeks traditionele zwart-witte kleuren. Gordijnen worden vaak gebruikt om bij het lila behang te passen..

witte en grijze gordijnen en lila muren

gordijnen voor lila behang

blauw gordijn

paarse gordijnen en lila accentmuur

Tekenen en patroon

De meeste ontwerpers zijn van mening dat gordijnen met minimaal een minimale afbeelding meer geschikt zijn voor lila behang. De tekening erop maakt als het ware de hele stijl van het interieur compleet en contrasteert met de lenteachtergrond van seringen. Een klein patroon op de gordijnen is geschikt voor grote kamers, golvende strepen langs de verticaal van de gordijnen vergroten de ruimte van een kleine kamer. Geruite gordijnen zien er interessant uit.

lila gestreepte gordijnen

De kleur van meubels, vloer en plafond kiezen

Donker lila Licht lila
Meubilair is bij voorkeur wit, lichte tinten, eventueel bruin hout. Het is beter om lichte vloeren te kiezen: parket, laminaat. Het plafond is wit. U kunt de glans kiezen:. Hier kun je al variëren in de meubelkeuze: zowel lichte tinten als tinten donker hout zijn geschikt. Beige of grijze tapijten zien er interessant uit op de vloer. Witte, beige of lila matte plafonds. 

donker lila behang

licht lila behang in de slaapkamer

fotogallerij

De sfeer van je huis hangt af van de tinten die je kiest. De lila kleur van het behang was altijd en in elke ruimte passend. Een lila behang kiezen – je kunt niet fout gaan!

Lila behang in het interieur: soorten, ontwerp, stijlkeuze en gordijnen, combinaties, 55 foto's-10 Lila behang in het interieur: soorten, ontwerp, stijlkeuze en gordijnen, combinaties, 55 foto's-9 Lila behang in het interieur: soorten, ontwerp, stijlkeuze en gordijnen, combinaties, 55 foto's-8 Lila behang in het interieur: soorten, ontwerp, stijlkeuze en gordijnen, combinaties, 55 foto's-7 Lila behang in het interieur: soorten, ontwerp, stijlkeuze en gordijnen, combinaties, 55 foto's-6 Lila behang in het interieur: soorten, design, stijlkeuze en gordijnen, combinaties, 55 foto's-5 Lila behang in het interieur: soorten, ontwerp, stijlkeuze en gordijnen, combinaties, 55 foto's-4 Lila behang in het interieur: soorten, ontwerp, stijlkeuze en gordijnen, combinaties, 55 foto's-3 Lila behang in het interieur: soorten, ontwerp, stijlkeuze en gordijnen, combinaties, 55 foto's-2 Lila behang in het interieur: soorten, design, stijlkeuze en gordijnen, combinaties, 55 foto-1 Lila behang in het interieur: soorten, design, stijlkeuze en gordijnen, combinaties, 55 foto-0