Ontwerp van een witte keuken met een zwart aanrecht: 80 beste ideeën, foto’s in het interieur

Een witte keuken met een zwart werkblad is een uitgekiende interieuroplossing. Geeft de kamer lichtheid, luchtigheid en ruimtelijkheid. De combinatie van wit en zwart verlengt en vergroot visueel een kleine kamer.

Ontwerp van een witte keuken met een zwart aanrecht: 80 beste ideeën, foto's in het interieur

zwart aanrecht in de keuken

witte keuken met toog

Op de foto ziet een witte keuken met een zwart aanrecht er modern en stijlvol uit, waardoor het werkgebied in twee delen wordt verdeeld. Ontwerper: Ksenia Pedorenko. Fotograaf: Ignatenko Svetlana.

donker aanrecht in de keuken

toog bij het raam in de keuken met zwart aanrechtblad

toog in witte keuken

Voor-en nadelen

Overweeg de voor- en nadelen van een witte keuken met een zwart aanrechtblad.

Voordelen:
 • Vergroot visueel de ruimte. Sneeuwwitte vloer en plafond zullen hoogte toevoegen, en lichte muren zullen gemakkelijk een kleine kamer uitbreiden..
 • Veelzijdigheid. Bij het inrichten van een keuken in wit en zwart is het moeilijk om fouten in combinaties te maken, dus het is gemakkelijk om “coloristische” fouten te vermijden.
 • Dubbel zoveel licht. Het witte oppervlak is in staat om licht te reflecteren, de kamer wordt gevuld met extra verlichting en geeft een gevoel van ruimte.

sneeuwwitte keuken met zwart aanrechtblad

lichte keuken met donker aanrechtblad

Ondanks de onbetwistbare voordelen, overweeg enkele van de nadelen van een witte keuken:

 • onpraktisch. Besmetting is beter zichtbaar op een witte achtergrond dan op een zwarte. Het kost meer tijd om een ​​wit oppervlak schoon te maken.
 • Steriliteit. Associaties met een ziekenhuis ontstaan ​​in de verbeelding van mensen, vooral bij het gebruik van koude tinten wit.

witte keuken met eiland

witte bakstenen schort en zwart aanrecht

witte keuken met eiland

open haard in een witte keuken in de stijl van minimalisme

Headset vorm

Laten we eens kijken welke vorm van een witte keukenset met een zwart aanrechtblad we moeten kiezen bij het creëren van een gezellige sfeer. Onder de meest voorkomende worden de volgende onderscheiden:

 • Lineair. Een uitstekende optie, het neemt weinig ruimte in beslag. Bevat de werkdriehoekregel. Geschikt als basis voor ontwerpoplossingen. 

lineaire hoofdtelefoon

Op de foto, de lineaire vorm van het keukenblok, is een dergelijke opstelling praktisch en compact.

lineaire headsets

 • Hoek. Gunstige indeling, loopt langs twee aangrenzende wanden. De koelkast, spoelbak en kookplaat in deze vorm zijn op een optimale afstand geplaatst.

hoek witte kleine keuken

 • U-vormig. Een praktische oplossing voor een moderne witte keuken met een zwart werkblad. Loopt langs drie muren, een deel is een schiereiland dat een eethoek kan zijn.

u-vormige zwart-witte keuken

 • Ostrovnaja. De duurste lay-out. Geschikt voor grote ruimtes, kan lineair of hoekig zijn.

eilandkeuken met zwart glanzend werkblad

Stijl selectie

De combinatie van zwart en wit is geschikt voor keukens gemaakt in de volgende stijlen:

 • Klassiek. Het zwart-witte palet is een win-win voor een trendy en comfortabele keuken. Een harmonieuze oplossing die de klassieke stijl benadrukt, is een witte keuken met een zwart werkblad..

klassieke lichte keuken met zwart werkblad

klassieke keuken met zwart werkblad

 • Scandinavisch. Er wordt gebruik gemaakt van lichte kleuren, natuurlijke materialen en eenvoudige vormen. De combinatie van witte meubels en zwarte werkbladen in deze stijl ziet er indrukwekkend uit.. 

Scandinavische stijl in de keuken

Op de foto combineert een witte keuken, gemaakt in Scandinavische stijl, moderne materialen, lichtheid en ruimtelijkheid..

Witte keuken in Scandinavische stijl

 • Zolder. Vertaald uit het Engels “loft” – “zolder”. Combineert moderne texturen met oude vintage materialen en objecten. De loftstijl is gebaseerd op contrasten, dus de combinatie van een witte gevel met een zwart aanrechtblad oogt harmonieus.

loft stijl keuken

 • Modern. Bevat klassieke elementen, vloeiende lijnen, natuurlijke materialen, illustreert de huidige modetrends. Met deze stijl en je eigen creativiteit kan een witte keuken met een zwart werkblad exclusief gemaakt worden.

zwart-witte keuken in moderne stijl

Materialen voor het maken van een headset

Als u wilt dat het lang meegaat, moet u speciale aandacht besteden aan het materiaal waaruit de gevel van de witte keukenset is gemaakt, omdat deze in contact moet komen met reinigingsmiddelen, vocht, stoom.

witte keuken met toog

 • Natuurlijk hout. Meubels gemaakt van massief natuurlijk hout zien er niet alleen luxueus en mooi uit, maar hebben ook hoge prestaties.

set gemaakt van natuurlijk hout met zwarte top

 • Spaanplaat. Goedkoop, maar tegelijkertijd behoorlijk duurzaam materiaal. Het wordt verwerkt met speciale impregnaties, waardoor het met succes mechanische schade en slijtage weerstaat.

spaanplaat set met eiland

 • MDF. Milieuvriendelijk materiaal in vergelijking met spaanplaat. Dankzij de structuur kunt u meubelgevels maken met verschillende niet-standaard vormen, met complexe decoratieve afwerkingen..

witte MDF-set

Welke gevel kiezen, mat of glanzend?

Matte gevels zijn praktisch, niet erg gevoelig voor vuil, krassen zijn praktisch onzichtbaar, maar er is geen glans.

witte matte gevel in de keuken

witte matte gevel in de keuken

witte matte gevel in de keuken

Het glanzende oppervlak van de gevels kan de ruimte visueel uitbreiden; na verloop van tijd verliest de kleur zijn glans niet. Het oppervlak is gemakkelijk schoon te maken. Defecten op hen zijn meer zichtbaar.

witte glanzende gevel in de keuken

Op de foto maakt een witte keuken met een glanzende gevel de keuken lichter en geeft een gevoel van ruimte..

witte keuken met glanzende gevel

In een witte keuken met een zwart werkblad is het mogelijk om een ​​gecombineerde versie te gebruiken, waarbij glanzende bovenste laden en matte lagere fronten overblijven.

zwart aanrecht in een parallelle keuken

Materialen voor de vervaardiging van werkbladen

Overweeg de kwestie van het kiezen van een materiaal voor een zwart aanrecht, het moet niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch en duurzaam.

 • laminaat. Duurzaam en zuinig. Gemaakt van gelamineerd materiaal bedekt met papier en een beschermende plastic laag. Tafelbladen kunnen verschillende diktes hebben. Bestand tegen vocht en lage temperaturen. Vlekken zijn eenvoudig te verwijderen. Snijd niet op het oppervlak van het aanrecht om geen krassen achter te laten.

gelamineerd zwart werkblad in het interieur van de keuken

 • Valse diamant. Werkbladen zijn er in verschillende maten en vormen. Bij hoge temperaturen wordt het materiaal plastic, waardoor je een werkblad zonder naden kunt maken. Praktisch zwart aanrecht, het oppervlak krast niet, neemt geen water op.

zwart aanrecht van kunststeen in het interieur van de keuken

 • Een natuursteen. Duur, maar tegelijkertijd heel praktisch materiaal. Het tafelblad is niet bang voor vocht en hoge temperaturen. Het is noodzakelijk om het keukenframe te versterken vanwege het grote gewicht van de steen.

zwart aanrechtblad van natuursteen in het interieur van de keuken

 • Glas. Duurzaam en mooi materiaal. Het tafelblad vereist geen speciale zorg, is bestand tegen mechanische belasting, hoge temperaturen en vochtigheid. Minder materiaal – laat vingerafdrukken achter, glad oppervlak.

zwart glazen werkblad in het interieur van de keuken

Welk schort te kiezen?

Een schort voor in de keuken is een belangrijk ding. Het moet niet alleen een toevoeging en een helder accent in de keuken zijn, maar ook effectief zijn beschermende functies vervullen. Het is belangrijk om de harmonie van het witte interieur niet te bederven..

 • Als de kleur van het schort wordt gekozen in het voordeel van zwart, moet u zorgen voor een goede verlichting van het werkgebied..

zwarte schort in de keuken

Op de foto is het schort zwart, het verdeelt het werkgebied in twee delen, verlengt visueel de ruimte.

zwart glanzend schort in het interieur van de keuken

 • Derde kleur. Een schort met een gedurfde kleur zal er geweldig uitzien in de keuken. Contrasterend rood, oranje, geel, groen past harmonieus in het interieur.

turquoise schort in witte keuken

 • Foto afdrukken. Een winstgevende oplossing is het gebruik van sappige bloemen en fruit, landschappen of megasteden, geometrische en florale ornamenten.

foto afdrukken op een schort

 Het materiaal van het schort kiezen

Onthoud dat het praktisch en gebruiksgemak moet combineren, waterdicht en hittebestendig moet zijn..

 • Keramische tegel. Een populaire optie die gemakkelijk zijn taken aankan. U kunt kiezen uit glanzend en mat, glad en gestructureerd, verschillende vormen en maten, met of zonder patroon.

witte keramische tegel schort

 • Mozaïek. Het is gemaakt van glas, keramiek, metaal, smalt. Mozaïeken zijn duurder dan tegels. Het heeft meer voordelen, het is duurzaam, sterk en hittebestendig.

mozaïek schort in witte keuken

mozaïek op de achterwand van de keuken

 • Een natuursteen. Dit is een winnende optie als de backsplash en het tafelblad van hetzelfde materiaal zijn gemaakt. Natuursteen omvat basalt, marmer, graniet en lithokeramiek..

steen op het schort in de keuken

 • Glas. Er wordt gehard glas gebruikt. Duurzaam, niet bekrast, gemakkelijk schoon te maken, niet bang voor hoge temperaturen.

wit glazen schort

Combinatie met behang, gordijnen, decor

Het interieur is geschikt voor behang in witte, beige tinten, met toevoeging van zwarte accenten, met een grafisch patroon, fotobehang.

fotobehang in de keuken met zwart aanrechtblad

Bij het kiezen van gordijnen is een win-win-optie wit, zwart, grijs, met een geometrisch patroon, afbeeldingen van planten en bloemen. U kunt kiezen voor gordijnen met horizontale strepen van verschillende breedtes.

lichtgordijnen in het interieur van een witte keuken

Stucwerk lijstwerk, lijstwerk, voeringen, spiegels worden gebruikt als decor in een witte keuken. De spiegel voegt licht toe, vergroot de ruimte visueel. Een ingenieuze manier om muren te decoreren is het ophangen van snijplanken, deegrollers, vintage dienbladen en schalen. Je kunt de muur decoreren met porseleinen of keramische borden.

keuken inrichting

decor van zwart-witte keuken

De keuken is een van de meest geliefde plekken in huis, die ons de hele dag fascineert, inspireert en laadt met positieve emoties. Een witte keuken met een zwart werkblad is een klassieker die nooit uit de mode zal raken en je keer op keer zal boeien.!

zwarte schort onder een baksteen in een witte keuken

zwart-wit keukenset

fotogallerij

Hieronder staan ​​fotovoorbeelden van het gebruik van een witte headset met een zwart aanrechtblad in het interieur van de keuken.

Ontwerp van een witte keuken met een zwart aanrecht: 80 beste ideeën, foto's in het interieur-27 Ontwerp van een witte keuken met een zwart aanrecht: 80 beste ideeën, foto's in het interieur-26 Ontwerp van een witte keuken met een zwart aanrecht: 80 beste ideeën, foto's in het interieur-25 Ontwerp van een witte keuken met een zwart aanrecht: 80 beste ideeën, foto's in het interieur-24 Ontwerp van een witte keuken met een zwart aanrecht: 80 beste ideeën, foto's in het interieur-23 Ontwerp van een witte keuken met een zwart aanrecht: 80 beste ideeën, foto's in het interieur-22 Ontwerp van een witte keuken met een zwart aanrecht: 80 beste ideeën, foto's in het interieur-21 Ontwerp van een witte keuken met een zwart aanrecht: 80 beste ideeën, foto's in het interieur-20 Ontwerp van een witte keuken met een zwart aanrecht: 80 beste ideeën, foto's in het interieur-19 Ontwerp van een witte keuken met een zwart aanrecht: 80 beste ideeën, foto's in het interieur-18 Ontwerp van een witte keuken met een zwart aanrecht: 80 beste ideeën, foto's in het interieur-17 Ontwerp van een witte keuken met een zwart aanrecht: 80 beste ideeën, foto's in het interieur-16 Ontwerp van een witte keuken met een zwart aanrecht: 80 beste ideeën, foto's in het interieur-15 Ontwerp van een witte keuken met een zwart aanrecht: 80 beste ideeën, foto's in het interieur-14 Ontwerp van een witte keuken met een zwart aanrecht: 80 beste ideeën, foto's in het interieur-13 Ontwerp van een witte keuken met een zwart aanrecht: 80 beste ideeën, foto's in het interieur-12 Ontwerp van een witte keuken met een zwart aanrecht: 80 beste ideeën, foto's in het interieur-11 Ontwerp van een witte keuken met een zwart aanrecht: 80 beste ideeën, foto's in het interieur-10 Ontwerp van een witte keuken met een zwart aanrecht: 80 beste ideeën, foto's in het interieur-9 Ontwerp van een witte keuken met een zwart aanrecht: 80 beste ideeën, foto's in het interieur-8 Ontwerp van een witte keuken met een zwart aanrecht: 80 beste ideeën, foto's in het interieur-7 Ontwerp van een witte keuken met een zwart aanrecht: 80 beste ideeën, foto's in het interieur-6 Ontwerp van een witte keuken met een zwart aanrecht: 80 beste ideeën, foto's in het interieur-5 Ontwerp van een witte keuken met een zwart aanrecht: 80 beste ideeën, foto's in het interieur-4 Ontwerp van een witte keuken met een zwart aanrecht: 80 beste ideeën, foto's in het interieur-3 Ontwerp van een witte keuken met een zwart aanrecht: 80 beste ideeën, foto's in het interieur-2 Ontwerp van een witte keuken met een zwart aanrecht: 80 beste ideeën, foto's in het interieur-1 Ontwerp van een witte keuken met een zwart aanrecht: 80 beste ideeën, foto's in het interieur-0