Hoe goedkope keuken duur te maken (Top 10 trucs)

Er zijn veel tips om een ​​goedkope keuken duur te maken, maar we hebben alleen de meest interessante en gemakkelijk te implementeren methoden verzameld. Ideeën zijn zowel nuttig voor degenen die net renovaties plannen als voor degenen die op zijn minst een deel van het keukeninterieur willen veranderen.. 

Hoe goedkope keuken duur te maken (Top 10 trucs)

We transformeren de headset

De trend naar minimalisme heeft de wereld overgenomen – en dit is niet verwonderlijk, omdat het laconieke interieur van de keuken er veel duurder uitziet dan de omgeving die overladen is met dingen en apparaten. Bij het kiezen van gevels voor een headset, moet u de voorkeur geven aan eenvoudige monochrome producten. Felgele, neongroene, uitdagende rode headsets zien er goedkoper uit dan gewone witte headsets. Het is beter om frezen, evenals ronde deuren en laden te vervangen door plat en laconiek, zonder franje, omdat imitatie van klassieke vormen er vaak niet overtuigend en ouderwets uitziet.

Ook als er geen renovatie gepland is, kunnen oude gevels altijd overgeschilderd worden door eerst de topfolie onder hete lucht te verwijderen. Elke verf voor meubels zal werken, zoals Tikkurila Empire.

Keuken voor en na

Verander het tafelblad

Het is mogelijk om een ​​enkel tafelblad te kiezen – het is de moeite waard om het te gebruiken! Het uit één stuk bestaande werkblad met uitgesneden gaten voor de kookplaat en de spoelbak ziet er nobeler uit dan een set bestaande uit losse kasten. Het is ook praktisch – vuil en vet zullen niet in de voegen verstoppen..

Het is beter om geen banale texturen te kiezen voor werkbladen van graniet, marmer en malachiet. De optimale oplossing is houtimitatie. En nog een nuance: hoe dikker het aanrechtblad (5-6 cm), hoe duurder het eruit ziet.

Enkel tafelblad

Wij vullen de keuken met accessoires

Keukeninrichting is net zo belangrijk als de inrichting van uw woon- of slaapkamer. Een eenvoudige tafel kan met succes worden verborgen achter een tafelkleed van hoge kwaliteit, lege muren kunnen worden gevuld met pittoreske posters of schilderijen en met behulp van bloemen in keramische potten kun je de kamer gezellig maken. Zelfs een enkel origineel meubelstuk of decor kan de status van de hele omgeving verbeteren..

Keukeninrichting

Nieuwe pennen aanschaffen

Een goedkope keuken ziet er duurder uit als er geen standaard handgrepen in de vorm van metalen buizen worden gebruikt, maar stijlvolle die apart worden gekocht. Let bij het kopen op het laconieke ontwerp en de nobele tinten, en laat complexe sierlijke vormen, strass-inzetstukken en banale verchroming achterwege..

Vergulde handgrepen

Kasten combineren met planken

Tot voor kort werd de vervanging van bovenkasten door open planken door de stedelingen met vijandigheid waargenomen: de overvloed aan stof en het gebrek aan opbergruimte waren beangstigend. Tegenwoordig zullen de planken in de keuken niemand verbazen. Veel mensen hebben de overvloed aan dingen opgegeven ten gunste van "opruimen", het wegwerken van onnodige potten en pannen. Dankzij de planken lijkt de keuken meer op een stijlvolle kamer, en in een kleine kamer voegen ze ruimte en licht toe. 

Planken

Materialen kiezen

Het is bekend dat natuurlijke materialen er duurder uitzien dan kunstmatige materialen, maar daarvoor is het niet nodig om de hele keuken in marmer af te werken. Het belangrijkste is om goedkope imitatie te vermijden, waarvan de nadelen met het blote oog zichtbaar zijn. Deze materialen omvatten vinylfilm, linoleum met een onnatuurlijke gele tint. "onder de boom", behang met een banaal patroon. Een keuken geschilderd met hoogwaardige monochrome verf ziet er duurder uit dan behang.

Bij de keuze tussen gevels van kunststof of MDF adviseren experts de voorkeur te geven aan kunststof, dat er beter uitziet en langer meegaat. De fronten voor het keukenblok zijn apart te bestellen, en "binnenkant" – goedkoper, aankoop bij een andere fabrikant.

Geschilderde muren

We selecteren de stijl en kleur

Een gefragmenteerd, disharmonisch interieur zal nooit duur lijken, zelfs niet als de afwerkingen en meubels volledig zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Bij het transformeren van een keuken of het creëren van een geheel nieuwe omgeving, is het belangrijk om een ​​specifiek kleurenpalet en een vooraf geselecteerde stijl te behouden (hedendaags, Scandinavisch, loft, klassiek of anderszins). Hier volgen enkele praktische tips:

  • Zoek op internet naar een kleurenwiel en een beschrijving ervan. Nadat u hebt geleerd om kant-en-klare schema’s te gebruiken, is het gemakkelijk om het keukeninterieur in harmonie te brengen..
  • Volg de regel van drie kleuren: 60% moet de hoofdschaduw zijn (bijvoorbeeld muren), 30% – extra (meubels en gordijnen), 10% – accent (schilderijen en decor).
  • Kies een foto van het interieur dat je mooi vindt op internet en vertrouw erop bij het renoveren.

volgende stijl en kleur:

Wij selecteren een schort

Door een schort te installeren, beschermen we niet alleen de kookruimte tegen vervuiling, maar creëren we ook een interessant accent in het interieurontwerp. Hoe duurder het schort eruitziet, hoe beter de indruk van de hele keuken. Winnende opties:

  • Eenkleurig schort zonder veelkleurige patronen en inzetstukken.
  • Houtimitatie tegel.
  • gespannen glas.
  • Interessante tegels in de vorm van schubben, honingraat of niet-standaard gelegde varkens.

Heb je een kant-en-klaar schort van keramiek die je niet wilt veranderen, maar waarvan de kleur niet past? Speciale verf voor tegels wordt verkocht in bouwmarkten..

Schorten die de keuken visueel goedkoper maken:

  • Kunststof panelen.
  • Schort met fotobedrukking met een afbeelding uit de catalogus.
  • Goedkope imitatie van edelstenen met een herhalende textuur.

schaal tegel

Wij weigeren roestvrij staal

Stalen spoelbakken zijn praktisch, slijtvast en niet bang voor vocht of mechanische schade. Een roestvrijstalen spoelbak zal het stijlvolle interieur van de keuken niet bederven, maar als zowel de set als de afwerking te wensen overlaat, zal de stalen spoelbak alleen maar de gebreken benadrukken. Alternatief – duurzame kunststeenproducten.

Kunststeen gootsteen

Wij denken aan de verlichting

Een enkele kroonluchter in het midden van het plafond maakt niet alleen de keuken goedkoper, maar ontneemt de kamer ook extra licht. Om het interieur duurder te laten lijken, moet je verlichting toevoegen aan het werkgebied en nadenken over lokaal licht boven de eettafel. Als de keuken klein is, zal de overvloed aan licht de ruimte visueel vergroten..

Organisatie van verlichting

Ik transformeer mijn keuken, je moet onthouden dat jij het bent die er lang in zal zitten, wat betekent dat het aan jou is om te beslissen welke dingen handig en mooi zijn en welke de hele look bederven. Het belangrijkste is om de keuken schoon te houden, want orde is de sleutel tot het succes van veel interieurs..