Hoe een kleine keuken visueel vergroten?

In het arsenaal aan ontwerpers zijn er veel trucs die helpen om een ​​kleine keuken visueel te vergroten, waardoor deze aantrekkelijker en stijlvoller wordt. We delen de meest effectieve geheimen van professionals.

Hoe een kleine keuken visueel vergroten?

Doordachte headset

Bepaal voordat u gaat renoveren het aantal keukenkasten – misschien bent u klaar om een ​​deel van het keukengerei en kleine huishoudelijke apparaten te vervangen door open planken? Door het ontbreken van dikke bovenkasten komt er ruimte vrij en wordt de keuken groter.

Als deze optie niets voor jou is, geef dan de voorkeur aan de ruimste kasten tot aan het plafond: ze zullen versmelten met de omgeving en een integrale compositie creëren.

Planken in plaats van kasten

Kasten tot aan het plafond

Lichte muren en vloer

Deze favoriete ontwerptruc om elke ruimte uit te breiden, werkt perfect. Wit, crème en lichtblauwe tinten in de wanden en plafonds reflecteren het licht, waardoor de keuken ruimer wordt. Wees niet bang om lichtgekleurde meubels te gebruiken – het wordt niet vuiler dan donkere meubels, en moderne materialen veroorzaken geen problemen bij het reinigen van oppervlakken..

Bij het betegelen van de vloer is het verleidelijk om te kiezen voor niet-strepende keramische tegels die een steen of in stijl imiteren "lapwerk". Contrasterende vloeren kunnen de aandacht afleiden van het compacte formaat van de keuken, maar dit effect werkt alleen in combinatie met andere technieken om de ruimte te vergroten. Om niet mis te rekenen, koop lichtgekleurde tegels of laminaat.

Lichte afwerking

Minimale elementen

U zult vrijer ademen als u werkbladen, planken en oppervlakken redt van de rommel van verschillende objecten. Hang je favoriete magneten op een speciaal bord in de kamer of gang, en niet aan de koelkastdeur: zo bescherm je het apparaat tegen krassen en neutraliseer je visuele ruis.

Probeer borden, kleine apparaten en ander keukengerei niet in het zicht te houden. Gebruik muurrails in een afgemeten dosis, overbelast het werkgebied niet. 

Installeer een laconiek schort van gehard glas of versier de muur met keramische tegels zonder patroon. Kies voor verf, sierpleister of behang zonder scherpe contrasterende overgangen, anders lijkt de ruimte krap.

minimale inrichting in de keuken

Inbouwapparatuur

Kies bij het bestellen van een keuken voor een inbouwkookplaat, oven en koelkast. Ze zijn kleiner van formaat, maar passen perfect in de headset zonder de externe integriteit te schenden.

De techniek, die achter de gevels verstopt zit en onder één tafelblad zit, doet geen afbreuk aan het ontwerp. Een gasfornuis verbergt in de regel de ruimte, dus denk bij het vervangen aan een tweepitspaneel: als je een beetje kookt, kun je met de techniek de keuken niet alleen visueel, maar ook functioneel uitbreiden.. 

Let op hoeveel producten je opbergt: misschien past in plaats van een grote koelkast een compact model bij je, waardoor er veel bruikbare ruimte vrijkomt.

Keuken met inbouwapparatuur

Laconieke raamdecoratie

Als we de gordijnen verwijderen, merken we dat de kamer lichter en ruimer lijkt. Laat deze truc voor u werken: verwijder de tule die de diepte van vensterbanken en hellingen bedekt, vervang zware gordijnen en meerlaagse gordijnen door laconieke rolgordijnen of vouwgordijnen.

Niet genoeg gezelligheid of moet je je verstoppen voor nieuwsgierige blikken van de straat? Hang lichtgewicht monochrome gordijnen aan de podokonik, laat zonlicht binnen of installeer plisségordijnen op de frames.

Als u de eigenaar bent van een aangenaam uitzicht vanuit het raam, sluit het dan niet: uw blik glijdt naar de straat en vervaagt de grenzen tussen landschappen en de keuken..

Laconieke raamdecoratie

Overvloed van licht

Verlichting heeft grote invloed op de beleving van de ruimte: met de juiste opstelling van de lampen lijkt de ruimte groter. Verlichting van het werkgebied, de eettafel, evenals een kroonluchter of spots aan het plafond geven de keuken een moderne en modieuze uitstraling.

Vergeet de meest afgelegen hoeken, openingen en nissen niet. 

Verlichting van het werkgebied

Doordacht licht

Opklapbare of smalle tafel

Als je een enorme eettafel in een kleine keuken plaatst, wordt de keuken krap en ongemakkelijk. De situatie kan worden gecorrigeerd met een standaardmodel, maar zelfs dit is soms geen optie: de constructie kan de doorgang blokkeren en beweging belemmeren.

Overweeg een transformerende tafel om te kopen: ze zijn verschuifbaar, opklapbaar, achterover leunen. Voor een klein gezin zijn een smalle consoletafel zoals een toog, bevestigd aan de muur, evenals een verlengde vensterbank geschikt.

Compacte tafel

vensterbank tafel

Compacte meubels

Denk na over de vulling van de eetgroep, stop bij krukken die eenvoudig onder de tafel kunnen worden geschoven en, indien nodig, gestapeld – de producten maken de ruimte visueel ruim, omdat ze geen rugleuningen hebben. Als je van stoelen houdt, geef dan de voorkeur aan de meest laconieke modellen met dunne poten..

De keuken ziet er origineler en luchtiger uit als je in plaats van gewone stoelen doorzichtige plastic stoelen koopt: ze lossen op in de ruimte.

Krukken

Transparante stoelen

Reflecterende oppervlakken

Verwaarloos de glazen inzetstukken op voordeuren en spiegels niet – ze reflecteren niet alleen het licht, maar ook de ruimte en vergroten deze optisch. Zelfs glasdecor kan een rol spelen – vazen ​​of kannen, waardoor de ruimte luchtiger wordt..

Een spiegel boven een eettafel lijkt misschien een onverwachte oplossing, maar deze optie wordt vaak gevonden in moderne designprojecten. Vooral dappere en opgeruimde eigenaren van kleine keukens kunnen een spiegelschort installeren: papieren handdoeken helpen bij het verzorgen ervan.

Geglazuurde tegels en glanzende gevels

Spiegel boven het werkoppervlak

Perspectief afbeeldingen

Laat de muur boven de eettafel niet zonder decor, anders zal de blik op de leegte rusten. Kies de eerste optie tussen één groot schilderij en meerdere kleine. Het is raadzaam om een ​​\u200b\u200blandschap op te hangen met een perspectief dat in de verte terugwijkt – zo’n truc helpt je ogen te misleiden en de keuken visueel uit te breiden.

In plaats van één foto kun je een muurschildering of behang plakken met een geschikt patroon.

fotobehang bij de eettafel

Alle methoden om de keuken visueel te vergroten, vereisen bedachtzaamheid, en slechts enkele ervan vereisen een serieuze investering van geld. Iedereen kan de kamer ruimer maken, ook als er geen renovatie gepland is.