10 keukenspullen om weg te gooien

Om de keukenruimte vrij te maken en te versieren, en tegelijkertijd voor uw gezondheid te zorgen, raden we u aan om uw houding ten opzichte van sommige items die zich daar bevinden te heroverwegen. Gooi dingen in de keuken weg die niet modieus, nuttig en esthetisch kunnen worden genoemd – en de kamer zal worden getransformeerd.!

10 keukenspullen om weg te gooien

Versleten textiel

Soms onderschatten we de rol van textiel, terwijl het kan dienen als het gezicht van de keuken, het kan transformeren of een opvallend accent in het interieur kan creëren. Sjofele gordijnen, vervaagde bekleding op stoelen, vette handdoeken en vuile vodden creëren een onaangenaam geheel en bederven het uiterlijk van zelfs de mooiste keuken.

  • Gordijnen die kleur hebben verloren, kunnen alleen worden gereanimeerd met een nieuwe kleurstof met een speciale kleurstof.
  • Stoelen kunnen te strak worden vastgedraaid, maar oude handdoeken en vodden moeten worden weggegooid omdat ze geacht worden ze schoon te houden en geen broedplaats voor ziektekiemen zijn..

Versleten textiel

Oude snijplanken

Een product dat al heel lang in de keuken wordt gebruikt, stapelt veel ziekteverwekkende bacteriën op. Hout of bamboe – als het bord donker is geworden, gooi het dan zonder pardon weg: de schimmel is al diep in de vezels doorgedrongen en zal het voedsel binnendringen.

Let ook op het plastic apparaat: als houten planken veel schadelijke micro-organismen doden, worden plastic producten, bezaaid met krassen, een broedplaats voor pathogene bacteriën.

Voor verschillende producten heb je verschillende borden nodig. Het is raadzaam om in de keuken drie planken voor vlees, brood en groenten te bewaren. In dit geval kunnen ze, met een zorgvuldige behandeling na elk gebruik, eenmaal per jaar worden vervangen. Het beste materiaal voor het maken van planken is bamboe en eiken.

Oude snijplank

Nutteloze techniek

Minimalisme is een levensstijl die helpt om alle onnodige dingen weg te gooien: maak eerst de omringende ruimte vrij en maak dan je denken helder. Soms zijn dingen die er niet uitzien als afval, in feite zo, en nemen ze het bruikbare gebied van kasten of werkbladen in beslag.

Een friteuse, broodrooster of citruspers die al enkele jaren in een doos ligt en bedekt is met een dikke laag stof hoort niet thuis in huis. We bellen niet om de apparaten naar de vuilnisbelt te brengen: voor hen moet je nieuwe dankbare eigenaren vinden door het item op Avito te zetten of het aan vrienden te geven.

veel apparatuur

Gebroken borden

Als je geen aanhanger bent van de Japanse kunst van kintsugi, waarvan de essentie is om scheuren op borden te herstellen en ze te markeren met goudlak, dan moet je geen versleten gerechten in je favoriete keuken bewaren.

Een paar kopjes, meerdere borden, kleine afgebroken schoteltjes nemen bijna geen ruimte in beslag, maar probeer ze in één doos te doen en je zult begrijpen dat oude borden waardevolle nuttige ruimte van je stelen. Het is onmogelijk om producten met scheuren te gebruiken, omdat er zich binnenin vuil ophoopt dat niet kan worden verwijderd.

Afgebroken beker

Magneten

De twee belangrijkste problemen met zichtbare souvenirs zijn hun vermogen om stof op te hopen en visuele ruis te creëren. Maar zijn er niet genoeg spullen in de keuken?, "breken" ruimte? Dit zijn bestek in houders, rails en kleine huishoudelijke apparaten. Waarom nog veel meer kleine kleurrijke objecten toevoegen die de aandacht op zichzelf vestigen??

Misschien houdt u oprecht van magneten, verzamelt u ze tijdens het reizen zorgvuldig, bewondert u ze dagelijks als foto’s en laat u ze aan gasten zien. In dit geval moet u een waardiger oppervlak voor uw verzameling kiezen dan een banale koelkastdeur: bijvoorbeeld een magnetisch bord in een gesneden frame.

Koelkastmagneten

Oud tafelzeil

Door een tafelzeil van tafelzeil te gebruiken om het aanrecht te beschermen tegen vlekken, vet en krassen, verbergt de eigenaar niet alleen de schoonheid van de tafel, maar maakt hij de keuken ook minder aantrekkelijk. Tafelzeil past in geen enkele interieurstijl, verslechtert snel, vervaagt en krult langs de randen.

In sommige gevallen is zij het die de hoofdrol speelt "Anker", een doordachte stijlvolle keuken omtoveren tot een smakeloze keuken. Een alternatief is een tafelkleed gemaakt van waterdichte stof, dat het milieu siert en geen problemen veroorzaakt bij het verzorgen ervan..

Tafelzeil tafelkleed

Onnodige containers

Oude plastic containers zijn ongeschikt voor langdurig gebruik, omdat ze de neiging hebben om geel te worden en te verslijten. Om de keuken niet te vervuilen en het milieu niet te vervuilen met plastic, moet u de aankoop van containers verstandig benaderen: kies hoogwaardige producten, was ze op tijd, verwarm ze niet in de magnetron en koop sets met rechthoekige wanden die handig zijn om in elkaar steken.

Als de kasten bezet zijn door glazen potten en u doet de lege plekken niet, geef ze dan aan degenen die voedsel voor de winter kunnen bewaren. Laat een paar containers met een deksel achter voor huishoudelijke behoeften (ze kunnen worden gebruikt in plaats van containers om maaltijden naar het werk te vervoeren) of maak kandelaars naar het land. 

Glazen potten in de kast

Pakketjes

Om te voorkomen dat plastic tassen de keuken overnemen, raden we je aan om hun uiterlijk in huis te beheersen. Wijs er een kleine doos of een speciale container voor toe, of gebruik liever een schattige canvas tas: het scheurt niet, neemt veel minder ruimte in beslag en is niet schadelijk voor het milieu.

Voor praktische ideeën over het bewaren van pakketten, zie hier.

Plastic zakken

Onhandige meubels

Vaak zijn de leefomstandigheden zodanig dat de keuken niet alleen kan dienen als een plek om te koken en te eten, maar ook als kantoor- of recreatieruimte. Als u veel tijd in de keuken doorbrengt, zorg dan voor uzelf en maak het u gemakkelijker..

We raden je niet aan om in één keer alle meubels weg te doen en een nieuwe te kopen: je kunt iets verhuizen naar een kamer of het verkopen op een online rommelmarkt. Een oncomfortabele kruk kan je zelf zacht maken, bekleed met schuimrubber en slijtvaste stof. Als er voldoende ruimte is, kunt u een bank in de keuken plaatsen, of omgekeerd, een omvangrijk item verwijderen en vervangen door gewichtloze klapstoelen.  

Onhandige keukenmeubels

Kleine rommel

Het lijkt erop dat het advies voor de hand ligt – gooi het afval weg en de keuken zal je dankbaar zijn. Maar het afval dat zich ongemerkt ophoopt, is verraderlijk omdat je eraan went.

Al deze hoesjes, flyers en magneten, bonnetjes, tassen, servetten en dozen nestelen zich op alle beschikbare oppervlakken en bederven de uitstraling van het interieur. Als je ze hebt weggegooid, is het de moeite waard om er een regel van te maken om geen afval te verzamelen en de planken en werkbladen te gebruiken voor het beoogde doel. Het zal veel gemakkelijker zijn om de keuken schoon te maken.

Klein afval in een doos

Deze eenvoudige richtlijnen zullen u helpen uw keuken comfortabeler en stijlvoller te maken..