Hoe een keuken in loftstijl te decoreren – een gedetailleerde ontwerpgids

De keuken in loftstijl combineert industriële romantiek en woondecoratie. Dit stijlvolle ontwerp is vooral geschikt voor diegenen die gedurfde oplossingen, onconventionele lay-outs en originele kleurencombinaties waarderen.. 

Hoe een keuken in loftstijl te decoreren - een gedetailleerde ontwerpgids

Kenmerken van de loft

Deze stijl heeft een aantal specifieke kenmerken:

  • De loft verwelkomt veel ruimte zonder scheidingswanden en de aanwezigheid van grote panoramische ramen.
  • Voor wanddecoratie in de keuken is het beter om ruwe pleister, blank metselwerk, beton of onbehandelde planken te gebruiken.. 
  • Metaal, kunststof of glas worden gebruikt om meubelgevels te versieren.
  • De inrichting wordt aangevuld met open communicatie, leidingen, ventilatie, enz.. 
  • Het is passend om in discrete kleuren te ontwerpen in combinatie met goede verlichting – zowel overdag als kunstmatig.

stenen muren

Een kleurenschema kiezen

Voor een loft wordt voornamelijk een achromatische schaal gebruikt, die kan worden verdund met verschillende texturen, bijvoorbeeld roest, rode baksteen of hout. Om het interieur frisheid en netheid te geven, kiest u een wit palet dat terug te vinden is in het ontwerp van de keukenset, werkbladen of eetgroep.

Een palet van grijstinten is nu populair – van gespiegeld en gepolijst staal tot donker mat grafiet. Deze kleur wordt gecombineerd met gele, perzikkleurige, turquoise of bruine tinten. Een lichte keuken met beige muren wordt gunstig benadrukt door koffiemeubels.

witte en rode keuken in loftstijl

Op de foto is er een accentmuur onder een baksteen in het interieur van de keuken met meubels in een rood en wit palet.

Houtskoolzwarte tinten zien er heel organisch uit in het hok. Apparaten en meubels in een donker design, evenals getinte glaselementen, zijn geschikt voor zo’n brutale stijl die de sfeer van de zolder uitstraalt..

Accenten van groene kleur contrasteren interessant met de grofheid van de fabriek, verdunnen het strikte interieur en geven de stijl een zekere kwetsbaarheid..

Als de keuken een niet-standaard lay-out heeft, zou een ontwerp in zwart-wit een uitstekende oplossing zijn: tegenovergestelde tinten helpen bij het benadrukken van nissen, hoeken en verschillende zones..

keuken in grijstinten

zwart-witte keuken

blauwe muren met wit plafond

De foto toont effen blauwe muren in het interieur van de keuken, de stijl hier wordt bepaald door het werkgebied met bakstenen bekleding.

groene muren in de keuken

lichte keuken met bruine set

Welke keukenmeubels en apparaten zijn geschikt??

Een competente selectie van meubels en apparaten geeft de stijl van de keuken individualiteit en de sfeer exclusiviteit.

Dinerzone

De keukentafel heeft meestal een rechthoekige en langwerpige vorm. Aangevuld met klapkrukken of smeedijzeren stoelen zonder armleuningen. Designstoelen bedekt met leer zijn geschikt, evenals eenvoudige plastic modellen met chromen poten.

leren bank in de keuken

Op de foto is er een eethoek met een leren bank die de ruime keuken-eetkamer siert.

glanzend aanrecht

houten tafel met stoelen

Als bank en fauteuils in een loft zien zowel antiek als moderne producten er even goed uit. Keukenbekleding is gemaakt van praktische materialen zoals dikke stof of verouderd leer.

houten bar

Afgebeeld is een loft-stijl in de keuken met een bar gemaakt van ruwe planken.

tafel-rivier in de keuken

Keuken set

In de loftstijl worden rechte en gehoekte headsets het vaakst gevonden. Voor een keuken met nissen, erkers, richels en andere architectonische kenmerken worden aangepaste ontwerpen besteld.

ongebruikelijke gevels, geschaafde headset

De gevels van de headset zijn meestal gemaakt van roestvrij staal, glas of ruw bewerkt hout, bedekt met neutraal email of gelamineerde film met metaalimitatie.

Een interessante afwerkingsoplossing voor het aanrecht is een steenfineer. Keukenkasten hebben een strikt geometrische vorm en een glad oppervlak..

set zonder bovenkasten

Praktische hoekkeukens met een ergonomische structuur voor comfortabel koken zijn heel gewoon..

witte keuken zonder bovenkasten

Op de foto is een lichte eiland loft keuken zonder bovenkasten.

grijze rechte headset

hoek bruin set

In een ruime keuken met een hoog plafond ziet een eiland of een u-vormige set er spectaculair uit. Deze set heeft een bar met hoge krukken. Het werkgebied moet glad en eenvoudig zijn. Kies voor het ontwerp hout, metaal of glas en versier ook met chromen elementen in de vorm van planken, haken of randen..

rechte koptelefoon

Op de foto is er een rechte set met een metalen gevel in het interieur van de keuken.

Opslagsystemen

Loft-stijl zorgt voor open planken, planken of haken. Deze optie is best handig en eenvoudig. Planken met metalen hoeken brengen de sfeer van een industrieel pakhuis over en creëren in combinatie met vernikkelde schalen het beeld van een loft in de keuken als in een horecagelegenheid. 

verlichte open planken

Afgebeeld zijn aan de muur gemonteerde open planken met verlichting.

groot opbergsysteem langs de muur

keukenset met eiland

Met modulaire rekken of antieke afdruiprekken kunt u schoonheid toevoegen aan uw keuken en tegelijkertijd de opslagruimte uitbreiden. Bij het ontwerpen van een keuken in loftstijl moeten meubels een natuurlijke ruwheid hebben om het nodige contrast te creëren..

set met houten planken

De foto toont een kleine keuken, versierd met houten planken met glazen deuren.

Huishoudelijke apparaten

Het belangrijkste hoogtepunt en het heldere accent in de keuken zijn rode retro-koelkasten met afgeronde hoeken, evenals gestileerde kachels. Om een ​​rustig loftontwerp te creëren, is een moderner product met stalen deuren geïnstalleerd.

Een belangrijk onderdeel van het interieur is een RVS spoelbak met chromen mengkraan voorzien van een hoge gieter. Kranen gemaakt van messing of brons zien er niet minder origineel uit in het hok. Om ruimte in de keuken te besparen, worden ingebouwde huishoudelijke apparaten gebruikt. De industriële smaak van de stijl wordt benadrukt door een metalen of glazen kap met heldere verlichting.

bordeauxrode koelkast als accent in de keuken

huishoudelijke apparaten in één kleurenschema

stijlvolle rode koelkast

De foto toont een rode retro koelkast in het interieur van de keuken.

Hoe kan ik het beste eindigen??

Tijdens de reparatie is het belangrijk om niet alleen aandacht te besteden aan bouwmaterialen, maar ook om elke zone zorgvuldig uit te werken. Laten we elk in meer detail bekijken.

Schort. De traditionele oplossing voor een loft wordt beschouwd als metselwerk, de imitatie ervan of tegels in de vorm van een rechthoek. Ook in de bekleding worden materialen gebruikt die de textuur van hout of metaal nabootsen. De werkwand kan worden gedecoreerd met stalen panelen of gehard glas.

schort en muren gemaakt van decoratieve bakstenen

Muren. Industrieel ontwerp omvat kale rode, witte, grijze, zwarte bakstenen muren, betonnen of stenen oppervlakken. Het is heel goed mogelijk om imitatie te gebruiken, wat zal helpen om tegels, plastic panelen of behang te maken..

betonnen muren in de keuken

Op de foto ondersteunt de betonnen wanddecoratie het idee van de loft in harmonie met zwarte matte baksteentegels.

Vloer. De klassieke optie is een betonnen vloer. Mat porcellanato of linoleum is geschikt als coating. Een vliegtuig afgezet met een brede dekplank met het effect van slijtage en veroudering ziet er bijzonder origineel uit.

de vloer afwerken met porcellanato voor beton

Plafond. Het totale interieur van de loft wordt ideaal aangevuld met betonnen vloerplaten. Bij voldoende kamerhoogte komen daar houten balken, metalen kratten, leidingen en ventilatie bij.

betonnen plafond met balken

Op de foto benadrukt het betonnen plafond, versierd met donkere houten balken, de algemene richting van het hok in de keuken..

wit spanplafond

tegel schort

Hout wordt vaak gebruikt om de muren en vloeren in de keuken te versieren. Ook is houtafwerking te vinden in basismeubilair of aan het plafond. Voor een loft het meest geschikte gebruik van hardhout met een verouderde textuur, met de nadruk op de authenticiteit van de omgeving.

houtachtig laminaat op de vloer en glazen blokwand

vloertegels

De loftstijl impliceert open ruimtes, maar in grote keukens is er vaak behoefte om de ruimte op te delen in functionele gebieden. Zonering wordt uitgevoerd dankzij schermen, verplaatsbare scheidingswanden of meubelelementen. Een apart gebied kan worden gemarkeerd met felgekleurde verf, spectaculair behang, posters of graffiti. 

zonering gordijnen in de keuken

Op de foto het ontwerp van de keukenstudio in het interieur van het appartement.

Verlichting

Een industrieel interieur kenmerkt zich door ongecompliceerde verlichting in de vorm van enkele hanglampen of een groep lampen zonder kappen. Met metalen kroonluchters, stalen tafellampen, spots of led-spots zorg je voor de nodige helderheid in de keuken..

twee soorten lampen in de keuken zijn verdeeld in zones

Op de foto het interieur van de keuken, aangevuld met zwarte plafondlampen op ophangingen.

mooie kroonluchters boven de tafel

kroonluchters boven de eettafel en langs het werkgebied

Om verlichting in loftstijl te organiseren, is het mogelijk om gewone schansen zonder tinten te installeren, geschilderd in witte, zwarte of gemetalliseerde tinten. Naast de belangrijkste lichtbronnen worden spectaculaire hangers of accessoires geselecteerd.

stijlvolle hanglampen boven de bar

Op de foto hangen gloeilampen boven de bar, waardoor een helder accent ontstaat in een witte keuken.

Welk decor kan worden gebruikt??

Bij het inrichten van het interieur in loftstijl zijn ruwe gerechten in de vorm van borden, potten en kopjes in grijze, zwarte of bruine tinten geschikt. Accessoires in loftstijl kunnen een monochroom ontwerp hebben en zijn gemaakt van glas, roestvrij staal of keramiek, maar er mogen er niet veel in de keuken zijn. Kleipotten, vazen ​​en houten standaards zijn perfecte aanvullingen..

de foto van de Amerikaanse vlag in de keuken

Op de foto, het decoratieve ontwerp van de keuken met accessoires in een rocker-thema, dat de individualiteit van de eigenaar benadrukt en de algehele stijl aanvult.

stijlvolle grote klok over de headset

schilderijen op bovenkasten

Het interieur in loftstijl heeft geen onnodige accessoires nodig. Om een ​​meer intieme sfeer te creëren, zijn muren versierd met klokken, moderne schilderijen, leistenen planken of kamerplanten. Een goede toevoeging kan een vintage decor zijn in de vorm van een ronde wekker, een petroleumlamp en andere dingen. Ramen zijn vaak versierd met verduisterende gordijnen of jaloezieën.

graffiti op de muur

Op de foto brengt een muur met graffiti en decoratieve ventilatiepijpen perfect de hele betekenis van de loftstijl over..

Een discrete loftstijl met eco-elementen is geschikt voor keukenontwerp in een appartement.. 

eethoek van de keuken

bloemen in de keuken

Bij het inrichten van een keuken in een landhuis is een open haard met een metalen rooster en grote raamopeningen zonder decor geschikt om een ​​loft te creëren. 

balken aan het plafond

Op de foto zijn grote houten balken in de zolderkeuken-woonkamer organisch gecombineerd met de gevels van de headset en de bar.

zomerkeuken in huis

Hoe een kleine keuken stijlvol in te richten??

Een kleine keukenruimte in een paneelhuis is ingericht in witte, stalen tinten en aangevuld met gladde glanzende oppervlakken. Met een parketplank die loodrecht op de raamopening is gelegd, kunt u de kamer visueel uitrekken.

Voor het bekleden van het plafond is whitewash of stretch canvas geschikt. In een kleine keuken zal een lichtset zonder grepen, met kasten tot aan het plafond, er bijzonder harmonieus uitzien. De eettafel wordt vervangen door een smalle toog.

kleine keuken in Chroesjtsjov

Op de foto het interieur van een kleine keuken, aangevuld met een witte kroonluchter.

keukentafel in een kleine keuken

toog in een smalle keuken

Een kleine kamer wordt soms gecombineerd met een balkon. Zo is het mogelijk om het bruikbare oppervlak uit te breiden en meer licht in de kamer te brengen. Als je een loft voor de keuken in Chroesjtsjov hebt gekozen, dan wordt de eethoek in de woonkamer geplaatst om ruimte te besparen. 

kleine keuken met witte hoekset

De foto toont een voorbeeld van een kleine keuken in loftstijl met authentiek metselwerk en een lichte hoekset.

Lifehacks voor budgetontwerp

Een goedkope reparatieoptie in loftstijl zou zijn om het plafond wit te schilderen en een muur te versieren met behang met een patroon voor een steen of baksteen. Open planken kunnen worden vervangen door planken van onbewerkt karton. Een dergelijke economische interieuroplossing zal het benodigde type keuken creëren en een minimum aan kosten met zich meebrengen..

keuken zonder bovenkasten met bakstenen behang

Afgebeeld is een budgetontwerp in loftstijl met een muur bedekt met baksteenachtig behang.

witte glanzende set in een kleine keuken

hoekkeuken met open planken

Als je je fantasie laat zien, kun je een loft creëren met de overblijfselen van bouwmaterialen of oude meubels die moeten worden gerestaureerd.. 

zeer kleine keuken met houten kasten en decoratieve bakstenen accentmuur

witte keukenset van ikea

fotogallerij

De loft in de keuken wordt gekenmerkt door een gedurfd, enigszins ruw en gedurfd ontwerp, wat ideaal is voor het creëren van een originele en onconventionele stijl..

Hoe een keuken in loftstijl te decoreren - een gedetailleerde ontwerpgids-8 Hoe een keuken in loftstijl te decoreren - een gedetailleerde ontwerpgids-7 Hoe een keuken in loftstijl te decoreren - een gedetailleerde ontwerpgids-6 Hoe een keuken in loftstijl te decoreren - een gedetailleerde ontwerpgids-5 Hoe een keuken in loftstijl te decoreren - een gedetailleerde ontwerpgids-4 Hoe een keuken in loftstijl te decoreren - een gedetailleerde ontwerpgids-3 Hoe een keuken in loftstijl te decoreren - een gedetailleerde ontwerpgids-2 Hoe een keuken in loftstijl te decoreren - een gedetailleerde ontwerpgids-1 Hoe een keuken in loftstijl te decoreren - een gedetailleerde ontwerpgids-0