Glazen schort voor de keuken: foto in het interieur, ontwerp, kenmerken naar keuze

De glazen achterwand voor de keuken wint steeds meer aan populariteit in moderne interieurs. Foto’s van designappartementen en beschrijvingen ervan, evenals video’s helpen u de soorten schorten van glas te begrijpen.

Glazen schort voor de keuken: foto in het interieur, ontwerp, kenmerken naar keuze

Voor-en nadelen

Overweeg de voor- en nadelen van een glazen schort. 

Voor-en nadelen
Dankzij moderne schoonmaakmiddelen is glas gemakkelijk te onderhouden. De hoge kosten van het materiaal. Glaspaneel is duurder dan tegels of spaanplaat.
Het installeren van een glazen schort kost weinig tijd. Het product vereist maatnauwkeurigheid. De installatie wordt pas uitgevoerd na het installeren van de headset.
Met Skinali kunt u alle ontwerpideeën realiseren dankzij een enorme selectie tinten en patronen. Het schort wordt op bestelling gemaakt en het kost tijd voor de productie en levering ervan.
Het glazen oppervlak oogt licht en onopvallend, waardoor het perfect past in elk modern interieur.  Het glazen paneel ziet er niet op zijn plaats in klassiek en "dorp" stijlen (country, provence, shabby chic).

Je kunt meer te weten komen over de kenmerken van deze video:

Van welk glas zijn ze gemaakt??

Elk type glasschort heeft zijn eigen kenmerken. Laten we er dieper op ingaan.

Gehard glazen schort (stalinite)

De naam van dit materiaal spreekt voor zich: tijdens het temperen wordt silicaatglas onderworpen aan thermische actie en vervolgens sterk afgekoeld, waardoor een speciale sterkte en schokbestendigheid wordt bereikt.

 • Stalinite wandpaneel geïnstalleerd boven het tafelblad in de buurt van de plaat vervormt of krast niet. 
 • De levensduur van een dergelijk product is meer dan 10 jaar..
 • Als het glas nog steeds breekt, dan in veilige stukken met stompe randen.

gespannen glas

Glas bij de kachel

stalinitisch

De foto toont gehard glas, dat niet bang is voor hoge temperaturen en krassen van metalen apparaten.

Keukenschort van triplex (gelaagd glas)

Zo’n product bestaat uit twee of drie lagen glas die aan elkaar zijn gelijmd met een polymeerfilm.

 • Dankzij de folie kan elk patroon of ornament op het paneel worden aangebracht. Het helpt ook om glasscherven vast te houden als ze beschadigd zijn..
 • Het product is zeer duurzaam en bestand tegen hoge temperaturen.
 • Een triplexproduct is veel zwaarder (dikte 8 mm) en duurder. Bovendien duurt het meer dan twee weken om te produceren..

Kleurtekening op het schort

Triplex schort

Schort in paarse tinten

De foto toont een paars triplex schort met een patroon, voorzien van achtergrondverlichting. Het is in perfecte harmonie met de plafond LED-strip in lila tinten..

Plexiglas keukenschort

Het materiaal wordt ook wel "acryl" of "biologisch" glas. Bestaat uit polymeren en heeft zowel voor- als nadelen:

 • Het is goedkoper dan natuurlijk glas, heeft minder gewicht.
 • Bestand tegen vuil, vocht en verschillende micro-organismen. Gemakkelijk te onderhouden, maar gebruik geen schurende reinigingsmiddelen.
 • Slagvast maar gemakkelijk bekrast.
 • Op het paneel kunt u elke tekening afdrukken of het product elke schaduw geven.
 • Plaats het product niet naast een open haard, omdat het plexiglas niet bestand is tegen verwarming boven de 80 graden.

Plexiglas schort

Beige plexiglas

Gedrukt plexiglas schort

De foto toont een ongebruikelijk paneel van plexiglas met een heldere bloemenprint.

Polycarbonaat schort

Gegoten polycarbonaat is veel geschikter voor de rol van een praktisch schort dan plexiglas.

 • Krast nauwelijks, maar kan troebel worden door hete kachel.
 • Vochtbestendig, gemakkelijk schoon te maken.
 • Buigt, zodat het verschillende ontwerpproblemen kan oplossen, en het is ook gemakkelijker om gaten voor stopcontacten erin te maken.

Verlicht polycarbonaat schort

Transparante schort

Gedrukt polycarbonaat schort

Op de foto is er een compacte hoekkeuken met een gekleurd polycarbonaat schort.

Hoe te kiezen?

Let bij het kiezen van een glazen schort op enkele details:

 • Als je een laconiek en stijlvol schort nodig hebt om de muur te beschermen, moet je een transparant paneel gebruiken dat niet opvalt. Het glazen oppervlak helpt behang of verf te beschermen als je het keukeninterieur niet wilt overladen met verschillende texturen..
 • De standaardhoogte van het product is 60 cm, maar er zijn fabrikanten die een product van elke maat en vorm kunnen maken.
 • Het paneel kan bestaan ​​uit meerdere platen of één massief.
 • Het product wordt bevestigd op speciale bevestigingsmiddelen met behulp van doorlopende gaten (transparante producten worden alleen op deze manier geïnstalleerd), of op vloeibare nagels.

glazen schort

glazen schort

Waar je nog meer op moet letten bij het kiezen van een glazen schort, ontdek je in deze video:

Ideeën voor interieurontwerp

Op het eerste gezicht lijkt glas misschien een te eenvoudige, ongecompliceerde oplossing voor de keuken. Maar in feite is de verscheidenheid aan materialen verbazingwekkend, en de voordelen van glas helpen om elk ontwerpidee in realiteit om te zetten..

Verlicht glazen schort

Voeg een beetje verlichting toe en het glanzende glazen oppervlak zal schitteren en de hele omgeving transformeren. De eenvoudigste manier om een ​​achtergrondverlichting te creëren, is door een vochtbestendige LED-strip onder uw keukenkasten te installeren. Het verlicht de kookzone gelijkmatig en effectief.

Achtergrondverlichting schort

Op de foto is het werkoppervlak gemarkeerd met een tape met een warme tint..

Oranje achtergrondverlichting

Gekleurde LED-achtergrondverlichting

Naast linten worden met succes lampen of gerichte lichtspots gebruikt. De duurste optie is de achtergrondverlichting ingebouwd in speciale profielen. Ze worden aan de boven- en onderkant van het glaspaneel bevestigd en wekken de indruk dat het wandpaneel zelf gloeit..

Spots voor headsetverlichting

Op de foto is er een paneel met een afbeelding en verlichting in de vorm van spots bevestigd aan de bovenkasten.

Glazen ruiten met achtergrondverlichting

Lampen boven het tafelblad

Kleurloze glazen panelen

Wanneer laconiek belangrijk is in keukenontwerp, wordt gekozen voor een mat glazen schort. Het gebrek aan glans en schittering helpt "oplossen" paneel in het interieur, waardoor het onzichtbaar is.

Als kleurzuiverheid voorop staat, worden producten van wit glas gebruikt (opt). Dit gehard glas is duurder dan normaal, dat een karakteristieke blauwachtige tint heeft, maar het ziet er veel eleganter uit en helpt ook om het kleurenpalet zonder vervorming over te brengen..

Kleurloos glas

Helder glas

Glas op witte achtergrond

Op de foto – gebleekt glas tegen de achtergrond van een lichte keuken in de stijl van minimalisme.

Schorten met fotoprint op glas

Afbeeldingen op schorten zijn al heel lang populair. In interieurs waar de keukenset niet overladen is met details en een gedempte kleur heeft, ziet zo’n product eruit als een stijlvol plaatje..

foto afdrukken

Op de foto is er een grijze keuken met een populair beeld van een panorama van een nachtstad. De inrichting is monochroom, met slechts een paar lichte details..

foto printen op een schort met geometrisch patroon

foto printen op een schort met abstractie

Sommige fabrikanten bieden kant-en-klare oplossingen uit catalogi – stadsgezichten, bloemen en patronen, maar de uiteindelijke ontwerpkeuze hangt alleen af ​​van de smaak van de eigenaar..

foto afdrukken op een schort

Fotoafdrukken met een patroon van orchideeën

Effen kleurenpanelen

Deze schorten zijn mooie accenten voor interieurs in neutrale kleuren: wit, grijs en beige. Ze passen goed bij licht hout. Als de keuken helder denkt, is een gekleurd product een prachtige manier "herleven" instelling.

turkoois schort

Turkoois schort

Gekleurde keuken

De foto toont een lichte keuken, waar het gele schort perfect wordt gecombineerd met de turquoise details van de headset..

Gedrukt schort op vinyl

Met deze relatief goedkope methode kun je de keuken decoreren met afbeeldingen van fruit of bessen, waardoor de sfeer helderder en sappiger wordt. Het thema natuur is ook populair: bos, gras en regendruppels kalmeren en helpen om innerlijke harmonie te bereiken. Maar bij het kiezen van een veelkleurig product, is het de moeite waard om het belangrijkste te onthouden: de keuken mag er niet overladen uitzien. Hiervoor is het beter om een ​​​​laconieke headset en decoratie te gebruiken..

Tekenen op vinyl

Bedrukte schort

Landschap op glas

De foto toont een prachtig landschap in zwart-wit, aangebracht op een glazen paneel.

Afbeeldingen op een triplex schort

Omdat het triplexproduct een meerlaags product is, "Sandwich", het patroon op de decoratieve film wordt betrouwbaar beschermd tegen zowel vocht als ultraviolette straling, daarom verslechtert of vervaagt het niet. Het glaspaneel kan de textuur van steen imiteren, zoals marmer, dat er altijd stijlvol en duur uitziet. Ook kun je je favoriete familiefoto op het schort vereeuwigen..

Imitatie steen

Meerkleurig triplex schort

Schort met foto

Op de foto is er een glazen schort gemaakt van triplex met een pittoreske foto van de eigenaren van de keuken.

Spiegel oppervlak

Het gespiegelde oppervlak ziet er origineel uit en maakt de keukenset op een goede manier ingewikkeld. Eigenaren van krappe keukens moeten deze optie eens nader bekijken. Een hoogwaardig product vervaagt niet en is duurzaam, maar vereist bijzonder zorgvuldige zorg: druppels van spatten zijn er duidelijk zichtbaar op.

Spiegel oppervlak

Spiegel schort

Foto’s van keukens in verschillende stijlen

Het glaspaneel is geschikt voor zowel ruime als kleine ruimtes en past perfect in elke moderne stijl.

De richting van minimalisme tolereert geen excessen, dus een glazen schort is de beste oplossing voor de keuken. In tegenstelling tot tegels splitsen panelen de ruimte niet, reflecteren ze licht en helpen ze de ruimte visueel uit te breiden..

De keuken, ontworpen in een industriële loftstijl, bevat naast ruwe afwerkingen veel lichte en glanzende oppervlakken. Als er metselwerk in de kookruimte is, zal het glas de structuurmuur beschermen zonder deze te verbergen..

Een glazen schort is een geschikte keuze voor een hightech keuken. Het wordt gekenmerkt door een overvloed aan reflecterende oppervlakken, ook op huishoudelijke apparaten. Daarnaast wordt in de ultramoderne ruimte actief gebruik gemaakt van achtergrondverlichting, waardoor het glasproduct aan alle stijleisen voldoet..

Minimalistische keuken

De foto toont een minimalistische keuken met een transparant glazen schort dat de grafietmuur beschermt.

Loft stijl schort

Hightech keuken

We zeiden al dat het niet eenvoudig is om een ​​glazen schort in een klassiek keukeninterieur te passen met stucwerk, gebeeldhouwde meubels en monogrammen. Maar ontwerpers gaan deze taak met succes aan door glas te kiezen met een gezandstraald patroon of volumetrisch patroon. Als de eigenaar kiest voor een moderne klassieker met dure materialen en een redelijk elegante headset, komt een glazen paneel goed van pas.

Het glazen schort past ook in een gezellige lichte Scandinavische stijl. Kies bij voorkeur voor een transparant paneel dat niet opvalt. 

Moderne klassieker

De foto toont een keuken met blauwe accenten in de stijl van een moderne klassieker.

Voorgevormde schort in klassieke stijl

Scandinavische stijl

fotogallerij

Glas is gemakkelijk te onderhouden, het is milieuvriendelijk en heeft een aantrekkelijk uiterlijk, daarom is een glazen schort de eenvoudigste optie om de werkruimte te beschermen en het keukeninterieur te decoreren, waarbij de individualiteit van de situatie wordt benadrukt..

Glazen schort voor de keuken: foto in het interieur, ontwerp, kenmerken naar keuze-8 Glazen schort voor de keuken: foto in het interieur, ontwerp, kenmerken naar keuze-7 Glazen schort voor de keuken: foto in het interieur, ontwerp, kenmerken naar keuze-6 Glazen schort voor de keuken: foto in het interieur, ontwerp, kenmerken naar keuze-5 Glazen schort voor de keuken: foto in het interieur, ontwerp, kenmerken naar keuze-4 Glazen schort voor de keuken: foto in het interieur, ontwerp, kenmerken naar keuze-3 Glazen schort voor de keuken: foto in het interieur, ontwerp, kenmerken naar keuze-2 Glazen schort voor de keuken: foto in het interieur, ontwerp, kenmerken naar keuze-1 Glazen schort voor de keuken: foto in het interieur, ontwerp, kenmerken naar keuze-0