Keukeninterieur met een donker aanrechtblad: kenmerken, materialen, combinaties, 75 foto’s

Een keuken met een donker aanrechtblad is de beste keuze in termen van bruikbaarheid en gemak, wat elke huisvrouw zal waarderen. Een donker werkoppervlak in elke kleur ziet er nobel uit en benadrukt de schoonheid van de voorkant van de headset. Bovendien scheidt zwarte of donkere kleur de boven- en onderkant van het meubilair. De headset ziet er bijzonder stijlvol uit op een contrasterende achtergrond van een lichte tint.

Keukeninterieur met donker aanrechtblad: kenmerken, materialen, combinaties, 75 foto's

grijs aanrecht in de keuken

donker aanrecht

Kenmerken van een keuken met een donker aanrechtblad

Het kleurenschema speelt een belangrijke rol in het interieur van de keuken, lichte kleuren maken het bijvoorbeeld licht en voegen meer ruimte toe. Een monochrome keuken ziet er onaantrekkelijk uit, dus er zijn altijd twee extra tinten harmonieus naast de hoofdtoon, die de hoofdkleur in contrast aanvullen. Een van deze accenten kan het donkere werkoppervlak van hun verschillende materialen zijn..

donker werkblad in de keuken

donker werkblad in de keuken

Voordelen van een keuken met een donker werkblad:

 1. Vlekken en messporen zijn minder zichtbaar op donkere werkbladen.
 2. Het donkere werkblad vormt een contrast met de lichtgekleurde keukenmeubels. Ziet er bijzonder stijlvol uit tegen de achtergrond van een beige, witte en pastelkleurige headset.
 3. Een verscheidenheid aan materialen vergroot de keuze (donkere kleur kan worden verdund met strepen, vlekken, kruimels en gradiënten).

freeform set met zwarte top

De foto toont een freeform set met een zwarte stone-look top. Met filmcoating op MDF-panelen kunt u elk ontwerp kiezen.

De nadelen zijn dat:

 1. witte kruimels zijn zichtbaar op het donkere aanrecht;
 2. als het een glanzend oppervlak is, worden vingerafdrukken merkbaar;
 3. bij het kiezen van een donkere headset en een donker aanrecht, loopt een kleine keuken het risico er saai en zelfs somber uit te zien.

bruin tafelblad

glanzend donker tafelblad

zwart aanrecht

De genoemde nadelen kunnen eenvoudig worden omzeild als u het werkoppervlak regelmatig schoonhoudt en de regels volgt, zoals:

 • Veeg eventuele vlekken in één keer weg.
 • Gebruik snijplanken en warme gerechten.
 • Gebruik geen schoonmaakmiddelen die schurende deeltjes en zuren bevatten.
 • Gebruik geen meubelpoetsmiddel met een wastoevoeging om niet bij te dragen aan de ophoping van stof..

Verscheidenheid aan materialen: van hout tot acryl

Het keukenwerkblad moet voldoen aan de eisen van de keukenomgeving, daarom moet het er representatief uitzien, niet gevoelig zijn voor extreme temperaturen, bestand zijn tegen schokken en mogelijke mechanische schade en milieuvriendelijk zijn voor de gezondheid.

 • Het donkere massief houten werkblad voelt prettig aan en past zowel bij klassieke als moderne stijlen. Hout leent zich goed voor restauratie (schuren, schilderen, lakken), milieuvriendelijk en warm. Het werkoppervlak kan uit een hele reeks worden gemaakt of uit verschillende lamellen bestaan. Er moet aan worden herinnerd dat de boom niet oververhit en verzadigd kan worden met vocht, dus het is de moeite waard om de boom extra te beschermen met ijzeren strips..

klassieke witte keuken met houten werkblad

De foto toont een voorbeeld van een klassieke witte keuken met een houten werkblad. Zo’n aanrecht vereist speciale zorg, maar het uiterlijk is het waard..

 • Gelamineerd donker blad is een MDF- of spaanplaatpaneel bedekt met plastic. Let bij het kiezen van een dergelijk werkoppervlak op de basis, omdat de MDF-plaat stabieler is dan spaanplaat, evenals de dichtheid van de naden. De plastic hoes kan mat of glanzend zijn, met of zonder patroon.

zwart aanrecht

De foto toont een voorbeeld van hoe een glanzend werkoppervlak harmonieus wordt gecombineerd met een matte klassieke gevel..

 • Een keuken met een MDF aanrechtblad is onschadelijk, hitte- en vochtbestendig. Een dergelijk werkoppervlak is bestand tegen slijtage en krassen, maar moet toch worden beschermd tegen vocht bij de voegen en sterke mechanische belasting. Dit is een budgetoptie voor een aanrechtblad dat kan worden gevarieerd met een patroon op de bovenlaag (het kan bijvoorbeeld de textuur zijn van een snede in een boom).

moderne set met MDF blad

De foto toont een voorbeeld van een moderne headset met een MDF-paneeltop, die er, ondanks dat hij zuinig is, er stijlvol uitziet.

 • Een keuken met een natuurstenen werkblad ziet er in elke stijl statig uit. Dit is het beste materiaal met hoge sterktewaarden. Het is ook de duurste materiaalsoort, die een sfeer van luxe brengt. De steen wordt gepresenteerd in een breed palet van donkere kleuren. Marmer en graniet werken het beste. Ook is een donker stenen werkblad zwaar..

Keuken met natuurstenen werkblad

houten suite met bruin-groen stenen blad

Op de foto een houten set met een bruin-groen stenen aanrechtblad, dat resoneerde met het ontwerp van het schort.  

 • Een keukenblad van kunststeen is veel goedkoper, duurzamer en heeft een mooie uitstraling. Het is gemaakt van minerale chips, daarom weegt het veel minder dan een aanrecht van natuursteen.

Kunststeen aanrecht in de keuken

werkblad van kunststeen (mineraalschilfers)

De foto toont een werkoppervlak gemaakt van kunststeen (mineraalschilfers), dat er presentabel uitziet en qua esthetiek niet onderdoet voor natuursteen.

 • Het tafelblad van acryl heeft een structuur uit één stuk en is daardoor vocht- en hittebestendig. Als er krassen verschijnen, kunnen deze gemakkelijk worden schoongemaakt en gepolijst. Acryl is niet bang voor interactie met chemie, vereist geen speciale zorg en is niet bang voor klappen. Op acryl kun je een steenpatroon nabootsen en verschillende tinten rangschikken zonder zichtbare overgangen bij de naden.

zwart acryl tafelblad

De foto toont een voorbeeld van hoe een aanrechtblad van acryl harmonieus wordt gecombineerd met een glanzende mozaïektegel. Deze combinatie is geschikt voor het creëren van een moderne hightech keuken of minimalisme..

Kleuropties voor een headset met een donker werkoppervlak

Een donker aanrechtblad staat goed bij elke headset-gevel, maar er zijn nog steeds de meest succesvolle kleurencombinaties.. 

Een lichte keuken en een donker werkblad zijn de perfecte match. Zo zal in een witte keuken met een donker aanrechtblad de balans tussen de kasten en de symmetrie van de lijnen benadrukt worden..

klassieke keuken met donker werkblad

Zal het donkere aanrecht verdunnen met neutrale beige, crème en melkachtige kleuren van de keukengevel, wat meer diepte en interesse toevoegt aan het interieurontwerp.

melkachtige kleur van de keukengevel

Een lichtgrijze keuken met een donker aanrechtblad oogt harmonieus omdat deze kleuren elkaar aanvullen..

Lichtgrijze keuken met donker aanrechtblad

Een donker oppervlak is ook geschikt voor gekleurde keukengevels, een groene en bordeauxrode set ziet er bijvoorbeeld prachtig uit samen met een zwart aanrechtblad.

groene set met donkere top

rode set met zwarte top

Een donkere keuken met een houten aanrechtblad en een keuken met een donkerbruin aanrechtblad zien er stijlvol uit en zien er niet droevig uit als de ruimte voldoende verlicht is en veel lichte decorelementen heeft.. 

loft stijl keuken

Een schort kiezen dat past bij de kleur van het werkoppervlak

Bij het kiezen van een materiaal voor het inrichten van een werkruimte, moet u bouwen op bruikbaarheid, bijvoorbeeld tegels, glas, baksteen, steen, kunststof panelen zijn geschikt. Het schort in kleur kan gecombineerd worden met de headset, met het aanrechtblad, of een contrasterend accent van de keuken zijn.

blauw en wit schort en donker tafelblad

patchwork schort

donker aanrecht in de keuken

Glanzend schort ziet er goed uit met matte gevels en vice versa.

glazen schort

wit glazen schort met donkergrijze bovenkant

Als het schort een helder accent heeft, kan het worden ondersteund door een ander decoratief element, bijvoorbeeld gordijnen of een vloerkleed..

heldere tegels op het schort

Een win-win-optie is om een ​​schort te maken onder het licht van de muren, het plafond of de vloer, zodat u het effect van de integriteit van de coating kunt creëren.

schort voor wandlamp

Als het schort van hetzelfde materiaal is gemaakt als het werkblad, dan hoeft dit duo verder niets aan te vullen..

het schort is gemaakt van hetzelfde materiaal als het werkblad

Stijl oplossing:

De donkere kleur accentueert het lichte interieur; ontwerpers gebruiken deze techniek bij het creëren van een klassieke keuken. Een nobele suite in pastel- en lichte tinten, aangevuld met een donkerstenen aanrechtblad.

klassiek interieur met werkblad van kunststeen

 De foto toont een voorbeeld van een klassiek interieur met een aanrechtblad van kunststeen, waarbij de eetkamer en de keuken van elkaar worden gescheiden door het schikken van meubels.

Moderne stijlen hebben de neiging om glanzende en matte oppervlakken van verschillende materialen te gebruiken..

moderne stijl in de keuken

Zwart tafelblad en suite met witte eetgroep

De foto toont een moderne versie van het keukenontwerp, waarbij het werk- en eetgedeelte zijn verdeeld met contrasterende primaire kleuren. Zwart aanrechtblad en dezelfde set worden verdund met een witte eetgroep.

Landelijke stijl en Provence onderscheiden zich door een natuurlijke oriëntatie, waarbij de keuken is gemaakt van hout en het werkblad is gemaakt van steen, massief hout of afgebroken tegels.

interieur in loftstijl

landelijke keuken

De foto toont een keuken in landelijke stijl, waar een stenen aanrechtblad en ruw houten meubilair met succes worden gecombineerd.

Kenmerken van de keuze van de vorm van de headset

Bij het kiezen van de indeling van keukenmeubilair, moet u rekening houden met de grootte van de kamer, het aantal gezinsleden en het doel van de keuken (het kan bijvoorbeeld een plek zijn om voedsel te bereiden en op te eten + een extra rustplaats plaats).

 • De lineaire keuken is geschikt voor zowel smalle als brede ruimtes. De eettafel kan opklapbaar of stationair zijn, tegenover de headset.

Lineaire keuken

 • Een hoek- of L-vormige keuken is handig in kleine ruimtes, waar een gootsteen of fornuis een hoekplaats inneemt, en een hoekkast en een etui kunnen vanwege de ergonomie 2 keer meer serviesgoed herbergen. De hoek kan gemaakt worden ten koste van een toog, die is uit te breiden met een bijzettafeltje.

Hoek- of L-vormige keuken

 • U-vormige keuken is geschikt voor vierkante en rechthoekige kamers met een raam bovenaan de letter “P”. De hele ruimte wordt hier betrokken en de vensterbank kan een werkoppervlak worden..

U-vormige keuken

 • Een eilandkeuken is geschikt voor een ruime kamer in een landhuis, waarbij één van de werkruimtes zich in het midden van de keuken bevindt, los van de headset. Dit kan een snijtafel, eetruimte en serviesopslag zijn..

Keuken eiland

Het is dus belangrijk om een ​​praktisch materiaal voor het toekomstige aanrecht te kiezen, zodat het harmonieus past bij het ontwerp van de keuken, in textuur past en niet opvalt in het totale concept. De moderne markt biedt een ruime keuze, en ontwerpers vertalen verschillende ideeën naar realiteit en passen een donker werkoppervlak in elke stijl.

fotogallerij

De onderstaande foto’s tonen voorbeelden van het gebruik van verschillende keukenontwerpopties met een donker aanrecht..

Keukeninterieur met een donker aanrecht: kenmerken, materialen, combinaties, 75 foto's-34 Keukeninterieur met een donker aanrecht: kenmerken, materialen, combinaties, 75 foto's-33 Keukeninterieur met een donker aanrecht: kenmerken, materialen, combinaties, 75 foto's-32 Keukeninterieur met een donker aanrecht: kenmerken, materialen, combinaties, 75 foto's-31 Keukeninterieur met een donker aanrecht: kenmerken, materialen, combinaties, 75 foto's-30 Keukeninterieur met een donker aanrecht: kenmerken, materialen, combinaties, 75 foto's-29 Keukeninterieur met een donker aanrecht: kenmerken, materialen, combinaties, 75 foto's-28 Keukeninterieur met een donker aanrecht: kenmerken, materialen, combinaties, 75 foto's-27 Keukeninterieur met een donker aanrecht: kenmerken, materialen, combinaties, 75 foto's-26 Keukeninterieur met een donker aanrecht: kenmerken, materialen, combinaties, 75 foto's-25 Keukeninterieur met een donker aanrecht: kenmerken, materialen, combinaties, 75 foto's-24 Keukeninterieur met een donker aanrecht: kenmerken, materialen, combinaties, 75 foto's-23 Keukeninterieur met een donker aanrecht: kenmerken, materialen, combinaties, 75 foto's-22 Keukeninterieur met een donker aanrecht: kenmerken, materialen, combinaties, 75 foto's-21 Keukeninterieur met een donker aanrecht: kenmerken, materialen, combinaties, 75 foto's-20 Keukeninterieur met een donker aanrecht: kenmerken, materialen, combinaties, 75 foto's-19 Keukeninterieur met een donker aanrecht: kenmerken, materialen, combinaties, 75 foto's-18 Keukeninterieur met een donker aanrecht: kenmerken, materialen, combinaties, 75 foto's-17 Keukeninterieur met een donker aanrecht: kenmerken, materialen, combinaties, 75 foto's-16 Keukeninterieur met een donker aanrecht: kenmerken, materialen, combinaties, 75 foto's-15 Keukeninterieur met een donker aanrecht: kenmerken, materialen, combinaties, 75 foto's-14 Keukeninterieur met een donker aanrecht: kenmerken, materialen, combinaties, 75 foto's-13 Keukeninterieur met een donker aanrecht: kenmerken, materialen, combinaties, 75 foto's-12 Keukeninterieur met een donker aanrecht: kenmerken, materialen, combinaties, 75 foto's-11 Keukeninterieur met een donker aanrecht: kenmerken, materialen, combinaties, 75 foto's-10 Keukeninterieur met een donker aanrecht: kenmerken, materialen, combinaties, 75 foto's-9 Keukeninterieur met een donker aanrecht: kenmerken, materialen, combinaties, 75 foto's-8 Keukeninterieur met een donker aanrecht: kenmerken, materialen, combinaties, 75 foto's-7 Keukeninterieur met een donker aanrecht: kenmerken, materialen, combinaties, 75 foto's-6 Keukeninterieur met een donker aanrecht: kenmerken, materialen, combinaties, 75 foto's-5 Keukeninterieur met een donker aanrecht: kenmerken, materialen, combinaties, 75 foto's-4 Keukeninterieur met een donker aanrecht: kenmerken, materialen, combinaties, 75 foto's-3 Keukeninterieur met een donker aanrecht: kenmerken, materialen, combinaties, 75 foto's-2 Keukeninterieur met een donker aanrechtblad: kenmerken, materialen, combinaties, 75 foto-1 Keukeninterieur met een donker aanrecht: kenmerken, materialen, combinaties, 75 foto-0