Συνδυασμένη κουζίνα-σαλόνι 30 τ. μ. – φωτογραφία στο εσωτερικό, σχεδιασμός και χωροθέτηση

Ο σχεδιασμός του σαλόνι κουζίνας 30 τ.μ. παρέχει έναν μεγάλο χώρο που μπορεί να διακοσμηθεί σε οποιαδήποτε κατεύθυνση στυλ. Αυτό το δωμάτιο, όπου υπάρχει χώρος για μαγείρεμα, χώρος αναψυχής και χώρος υποδοχής, ανεξάρτητα από τη διαμόρφωση και τη διάταξη, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο και ξεχωριστό εσωτερικό που ανταποκρίνεται στην αισθητική γεύση του ιδιοκτήτη ενός διαμερίσματος ή σπιτιού..

Συνδυασμένη κουζίνα-σαλόνι 30 τ. μ. - φωτογραφία στο εσωτερικό, σχεδιασμός και χωροθέτηση

Διάταξη 30 τ.μ

Προκειμένου να επιτευχθεί ένα άνετο περιβάλλον στο δωμάτιο, πρώτα απ ‘όλα, είναι απαραίτητο να σκεφτείτε ένα σχέδιο με τη θέση των λειτουργικών χώρων, τη διάταξη των επίπλων και των αξεσουάρ κουζίνας. Το διάγραμμα δείχνει επίσης το μέγεθος και το σχήμα του δωματίου, τον προσανατολισμό των παραθύρων, την τοποθέτηση των θυρών, τον σκοπό των παρακείμενων δωματίων, το επίπεδο φωτισμού και τον αριθμό των ατόμων που ζουν στο διαμέρισμα. Ο σωστός σχεδιασμός του εσωτερικού της κουζίνας-σαλονιού με έκταση 30 τετραγώνων θα επηρεάσει περαιτέρω επισκευές και φινίρισμα.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά της διάταξης, όταν συνδυάζονται, η κουζίνα και το σαλόνι δεν θα χάσουν τις αρχικές τους λειτουργίες. 

Διάταξη της κουζίνας-σαλονιού 30 τ.μ

Διάταξη της κουζίνας-σαλονιού 30 τ.μ

διάταξη κουζίνας-σαλονιού 30 τετράγωνα

διάταξη κουζίνας-σαλονιού 30 τετράγωνα

Ορθογώνια κουζίνα-σαλόνι 30 τετράγωνα

Στο μακρόστενο σαλόνι κουζίνας, κοντά στο ένα άκρο του τοίχου, είναι εξοπλισμένος ένας χώρος εργασίας για μαγείρεμα και κοντά στον άλλο – ένα μέρος για ξεκούραση. Παράλληλη διάταξη, ιδανική για ορθογώνια δωμάτια. Χάρη σε αυτή τη ρύθμιση, επαρκής ποσότητα ελεύθερου χώρου παραμένει στο κεντρικό τμήμα του δωματίου, το οποίο καταλαμβάνεται από ένα τραπέζι φαγητού ή ένα νησί. Η ενότητα νησιού λειτουργεί ως διαχωριστικό στοιχείο μεταξύ των δύο περιοχών, γεγονός που καθιστά το εσωτερικό άνετο και λειτουργικό.

ορθογώνιος σχεδιασμός κουζίνας-καθιστικού

Στη φωτογραφία, η διάταξη του σαλόνι κουζίνας είναι 30 τετραγωνικά μέτρα ορθογώνιου σχήματος.

ορθογώνιος σχεδιασμός κουζίνας-καθιστικού

ορθογώνιος σχεδιασμός κουζίνας-καθιστικού

Η εγκατάσταση μιας γωνιακής μονάδας κουζίνας θα σας επιτρέψει να εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερα τετραγωνικά μέτρα. Η κουζίνα που βρίσκεται στη γωνία σας επιτρέπει επίσης να επιτύχετε ένα τέλειο τρίγωνο εργασίας και βολική τοποθέτηση της σόμπας, του νεροχύτη και του ψυγείου..

ορθογώνιος σχεδιασμός κουζίνας-καθιστικού

Στη φωτογραφία, ορθογώνιο σαλόνι κουζίνας 30 m2 με γωνιακό σετ.

Σχεδιασμός τετράγωνης κουζίνας-καθιστικού σε 30 τετράγωνα

Αυτό το τετράγωνο σχήμα είναι το πιο επιτυχημένο για την αναλογική διαίρεση της κουζίνας-σαλονιού σε συγκεκριμένους χώρους. Το καλύτερο από όλα, μια ευθεία ή γωνιακή κουζίνα με νησί θα ταιριάζει στο εσωτερικό. Σε περίπτωση διάταξης νησιού, οι διαστάσεις της μονάδας πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, τουλάχιστον ένα μέτρο πρέπει να παραμένει σε όλες τις πλευρές της δομής για ελεύθερη κίνηση στο διάστημα.

τετράγωνο σχέδιο κουζίνας-καθιστικού

Στη φωτογραφία, ο εσωτερικός σχεδιασμός μιας τετράγωνης κουζίνας-στούντιο σε ένα σαλόνι 30 τετραγωνικών μέτρων σε μοντέρνο στυλ.

τετράγωνο σχέδιο κουζίνας-καθιστικού

τετράγωνο σχέδιο κουζίνας-καθιστικού

Σε ένα τετράγωνο σαλόνι κουζίνας 30 τ.μ., ο χώρος μαγειρέματος τοποθετείται κοντά σε έναν από τους τοίχους και χωρίζεται με χωρίσματα ή έπιπλα με τη μορφή ενός καναπέ που έχει εγκατασταθεί στο κέντρο του δωματίου.

τετράγωνο σχέδιο κουζίνας-καθιστικού

Στη φωτογραφία υπάρχει ένα τετράγωνο σαλόνι κουζίνας, χωρισμένο με χαμηλό διαμέρισμα.

Επιλογές ζώνης

Κατά τη χωροθέτηση ενός σαλόνι κουζίνας 30 m2, τα τμήματα δεν πρέπει να διαφέρουν πολύ μεταξύ τους. Μια εξαιρετική λύση σχεδιασμού θα είναι ένα βάθρο, το οποίο θα δώσει την ευκαιρία να δώσει στο εσωτερικό μια κομψή και μοντέρνα εμφάνιση.. 

Μια εξίσου δημοφιλής τεχνική είναι η εγκατάσταση ραφιών. Τέτοια σχέδια όχι μόνο οριοθετούν τον χώρο και τον διακοσμούν εξαίσια, αλλά επίσης του προσδίδουν μεγαλύτερη λειτουργικότητα..

Μια εξαιρετική μέθοδος ζωνών είναι να επισημάνετε μια ξεχωριστή περιοχή με χρώμα ή να εφαρμόσετε διαφορετικά υλικά φινιρίσματος. Για να χωρίσετε το δωμάτιο, μια συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να επικολληθεί με ταπετσαρία σε αντίθεση αποχρώσεων. Σκούρο γύψο, κεραμικά πλακίδια ή άλλη επένδυση κουζίνας θα φαίνονται ασυνήθιστα, ρέοντας ομαλά στο σαλόνι, διακοσμημένα σε παστέλ χρώματα. 

Μπορείτε να οριοθετήσετε το χώρο της κουζίνας-καθιστικού με κουρτίνες. Αυτή η μέθοδος θεωρείται αρκετά όμορφη, αλλά όχι πρακτική.. 

Ελλείψει διαμερίσματος σε μοντέρνο σχεδιασμό, ένας μετρητής ράβδων είναι ιδανικός για ζώνη. Αντικαθιστά τέλεια την τραπεζαρία και παρέχει μια πλήρη επιφάνεια εργασίας.

ζώνη της κουζίνας-καθιστικού με έκταση 30 τετραγώνων

Στη φωτογραφία, ένα διαμέρισμα γυψοσανίδας στη χωροθέτηση της κουζίνας-καθιστικού με έκταση 30 τετραγώνων. 

χωρισμός της κουζίνας-καθιστικού με έκταση 30 τετραγώνων

χωρισμός της κουζίνας-καθιστικού με έκταση 30 τετραγώνων

Μπορείτε να χωρίσετε την κουζίνα-σαλόνι των 30 τετραγώνων χρησιμοποιώντας την οροφή. Το σύστημα ανάρτησης ή τάνυσης δημιουργεί έναν ξεχωριστό διαχωρισμό και μετάβαση, ο οποίος μπορεί να είναι ίσιος, κυματιστός ή ελαφρώς καμπύλος. 

Οι προβολείς είναι ενσωματωμένοι στη δομή της οροφής ή είναι εξοπλισμένοι με λαμπτήρες φθορισμού και οπίσθιο φωτισμό. Χάρη σε αυτό, αποδεικνύεται ότι ζώνετε το δωμάτιο με φως..

χωρισμός της κουζίνας-καθιστικού με έκταση 30 τετραγώνων

χωρισμός της κουζίνας-καθιστικού με έκταση 30 τετραγώνων

Τακτοποίηση επίπλων

Παρά το γεγονός ότι ένα δωμάτιο με έκταση 30 τετραγωνικών μέτρων είναι ευρύχωρο, δεν πρέπει να είναι γεμάτο με πολλά έπιπλα. Θα ήταν σκόπιμο να διακοσμήσετε τον χώρο του σαλονιού με τραπεζάκι σαλονιού, συρταριέρα, πεζοδρόμιο ή τοίχο τηλεόρασης. Ένα ράφι, πολλά κρεμαστά ράφια, κόγχες ή κομψές βιτρίνες είναι κατάλληλα ως σύστημα αποθήκευσης..

Για τον χώρο της κουζίνας, επιλέξτε ένα άνετο σετ με επαρκή αριθμό ντουλαπιών και συρταριών. Βασικά, προτιμούν μοντέλα με κλειστές προσόψεις. Ο χώρος εργασίας για μαγείρεμα είναι διακοσμημένος με ευθείες δομές σε σχήμα p ή l. Η κουζίνα συμπληρώνεται από ένα κεντρικό νησί ή μια ομάδα φαγητού.

διάταξη επίπλων στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλονιού

Η φωτογραφία δείχνει ένα παράδειγμα διαρρύθμισης επίπλων στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλονιού με τραπεζαρία.

διάταξη επίπλων στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλονιού

διάταξη επίπλων στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλονιού

Στο εσωτερικό του σαλόνι κουζίνας 30 τ.μ., τις περισσότερες φορές ένα ορθογώνιο ή στρογγυλό τραπέζι με καρέκλες τοποθετείται κοντά στον χώρο εργασίας, ο καναπές είναι εγκατεστημένος με την πλάτη του στην κουζίνα και αντικείμενα με τη μορφή ντουλαπιών, κομμωτήρια και άλλα πράγματα τοποθετούνται κοντά σε ελεύθερους τοίχους.

Για εξοικονόμηση επιπλέον χώρου, η συσκευή τηλεόρασης είναι τοποθετημένη στον τοίχο. Η οθόνη πρέπει να είναι τοποθετημένη έτσι ώστε η εικόνα να μπορεί να προβληθεί από όλα τα μέρη του δωματίου.

διάταξη επίπλων στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλονιού

Πώς να εξοπλίσετε ένα σαλόνι κουζίνας?

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στη διάταξη του χώρου της κουζίνας. Το τμήμα εργασίας πρέπει να διαθέτει συστήματα αποθήκευσης για όλα τα απαραίτητα αντικείμενα και σκεύη κουζίνας. Απαιτείται να σκεφτείτε την τοποθέτηση του νεροχύτη με τέτοιο τρόπο ώστε οι σταγόνες νερού να μην πέφτουν στη σόμπα, τα έπιπλα και τη διακόσμηση. Το ίδιο ισχύει και για την εστία, η οποία δημιουργεί υψηλές θερμοκρασίες κατά το μαγείρεμα, λιπαρά πιτσιλιές και έντονες οσμές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια κουκούλα υψηλής ποιότητας και να τελειώσετε την ποδιά της κουζίνας με αξιόπιστα και εύκολα πλενόμενα υλικά..

διάταξη του εσωτερικού της κουζίνας-σαλονιού

Στη φωτογραφία, η οργάνωση του φωτισμού στο σχεδιασμό του καθιστικού σε συνδυασμό με την κουζίνα.

διάταξη του εσωτερικού της κουζίνας-σαλονιού

διάταξη του εσωτερικού της κουζίνας-σαλονιού

Ο χώρος της κουζίνας πρέπει να είναι καλά φωτισμένος. Συνιστάται η τοποθέτηση ενσωματωμένων προβολέων, λαμπτήρων ή λωρίδας LED πάνω από την επιφάνεια εργασίας..

Αντί για τραπέζι φαγητού, ένα καθιστικό τοποθετείται στα σύνορα μεταξύ των ζωνών για μια άνετη τοποθεσία για όλα τα μέλη της οικογένειας. Σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο, η τραπεζαρία μπορεί να συνδυαστεί με έναν καναπέ, με την πλάτη στραμμένη στην κουζίνα.

διάταξη του εσωτερικού της κουζίνας-σαλονιού

Εσωτερικό κουζίνας-σαλονιού σε διάφορα στυλ

Ο σχεδιασμός της κουζίνας-καθιστικού 30 τετραγωνικών μέτρων σε στυλ σοφίτας διακρίνεται από την αρχική του εμφάνιση. Αυτό το εσωτερικό περιλαμβάνει τεχνητά και φυσικά τελειώματα, επίπλωση και διακόσμηση που σχετίζεται με βιομηχανικό ή σοφίτα. Ο ακατέργαστος διακοσμητικός γύψος ή τοιχοποιία φαίνεται αρμονικά στους τοίχους, το δωμάτιο περιέχει τραχιά έπιπλα σε συνδυασμό με μοντέρνα μοντέρνα τεχνολογία.

Η κλασική τάση έχει μια ιδιαίτερη πολυτέλεια και μια αφθονία επιχρυσωμένων στοιχείων. Το σαλόνι-κουζίνα είναι διακοσμημένο σε παστέλ αποχρώσεις. Γύψος ή ακριβή ταπετσαρία με διακριτικά μοτίβα χρησιμοποιείται για τους τοίχους, η οροφή είναι διακοσμημένη με καλούπι από στόκο και συμπληρώνεται με έναν κομψό πολυέλαιο. Η χρήση στηλών ή ανοιχτών καμάρων είναι κατάλληλη ως στοιχεία ζωνών. Το κλασικό χαρακτηρίζεται από ακριβές κατασκευές επίπλων από ξύλο και φυσική ταπετσαρία σε συνδυασμό με πλούσιο σχεδιασμό ανοιγμάτων παραθύρων.

κλασικός σχεδιασμός κουζίνας-σαλονιού

Στη φωτογραφία, το εσωτερικό της κουζίνας-σαλονιού 30 τετραγώνων, κατασκευασμένο σε κλασικό στιλ.

Σχεδιασμός κουζίνας-σαλονιού σε στιλ σοφίτας

σχεδιασμός της κουζίνας-σαλονιού στο στυλ του μινιμαλισμού

Για να δημιουργήσουν το πιο ευρύχωρο περιβάλλον στην κουζίνα-σαλόνι, επιλέγουν ένα απλό και ταυτόχρονα πολύπλοκο στυλ μινιμαλισμού ή υψηλής τεχνολογίας. Αυτός ο σχεδιασμός δεν υπερφορτώνει το χώρο και διατηρεί τη λειτουργικότητά του. Το δωμάτιο έχει σχεδιαστεί σε ουδέτερα χρώματα και είναι εξοπλισμένο με μεταμορφωμένα έπιπλα και κρυμμένα στοιχεία..

Ο σκανδιναβικός σχεδιασμός είναι ασυνήθιστα άνετος, ελαφρύς και λακωνικός, ο οποίος καλωσορίζει τα ανοιχτά χρώματα, τα φυσικά υλικά και τις έντονες πινελιές. Η κουζίνα μπορεί να συμπληρωθεί με ένα σετ με γυαλιστερή ή ματ πρόσοψη και έναν ξύλινο πάγκο, το πάτωμα μπορεί να τοποθετηθεί σε γκρι πορσελάνινο σκεύος, το οποίο είναι σε αρμονία με τις οικιακές συσκευές στο χρώμα. Τα λευκά έπιπλα θα ταιριάζουν απόλυτα στην περιοχή επισκεπτών · είναι σκόπιμο να διακοσμήσετε τους τοίχους με μικρούς πίνακες, φωτογραφίες και ανοιχτά ράφια.

υψηλής τεχνολογίας σχεδιασμός κουζίνας-καθιστικού

Στη φωτογραφία, ο σχεδιασμός μιας κουζίνας-καθιστικού 30 m2 σε μοντέρνο στιλ υψηλής τεχνολογίας.

Σκανδιναβικός σχεδιασμός κουζίνας-σαλονιού

σχεδιασμός της κουζίνας-σαλονιού στο στυλ του μινιμαλισμού

Σύγχρονες ιδέες σχεδιασμού

Τα πιο αξιοσημείωτα στοιχεία στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλονιού 30 τετραγώνων είναι αξεσουάρ με τη μορφή κουρτινών, κλινοσκεπασμάτων και μαξιλαριών. Τα υφάσματα μπορούν να κατασκευαστούν σε ένα χρώμα ή να έχουν αντίθεση. Αυτή η διακόσμηση είναι επίσης επιλεγμένη για διακόσμηση τοίχων, επένδυση επίπλων, χαλί δαπέδου και πολλά άλλα. Μια από τις ενδιαφέρουσες επιλογές σχεδίασης θα ήταν ένα τραπεζάκι σαλονιού ή μαξιλάρια καναπέ στο σαλόνι, σε συνδυασμό με ένα σετ στον χώρο της κουζίνας..

εσωτερική διακόσμηση της κουζίνας-σαλονιού

Στη φωτογραφία, ο σχεδιασμός μιας κουζίνας-καθιστικού 30 τ.μ στο εσωτερικό ενός ξύλινου σπιτιού.

εσωτερική διακόσμηση της κουζίνας-σαλονιού

εσωτερική διακόσμηση της κουζίνας-σαλονιού

Σε μια ιδιωτική κατοικία ή σε μια εξοχή, είναι σκόπιμο να αφήσετε ημιτελείς τοίχους με φυσική υφή, οι οποίοι θα συνδυάζονται αρμονικά με παλαιότερα αξεσουάρ και θα προικίζουν την ατμόσφαιρα με απίστευτη φυσικότητα και ομορφιά. Ωστόσο, ένα τέτοιο εσωτερικό απαιτεί φωτισμό υψηλότερης ποιότητας για να κάνει την κουζίνα-σαλόνι να φαίνεται ακόμα πιο άνετη..

εσωτερική διακόσμηση της κουζίνας-σαλονιού

φωτογραφίες

Το συνδυασμένο σαλόνι κουζίνας, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους βασικούς κανόνες, τις γενικές συμβουλές σχεδιασμού και τη χρήση δημιουργικών ιδεών, μετατρέπεται σε έναν χώρο με στοχαστικό και πολυλειτουργικό εσωτερικό γεμάτο άνεση και άνεση.

Συνδυασμένη κουζίνα-σαλόνι 30 τ. μ. - φωτογραφία στο εσωτερικό, σχεδιασμός και χωροθέτηση -8 Συνδυασμένη κουζίνα-σαλόνι 30 τ. μ. - φωτογραφία στο εσωτερικό, σχεδιασμός και χωροθέτηση -7 Συνδυασμένη κουζίνα-σαλόνι 30 τ. μ. - φωτογραφία στο εσωτερικό, σχεδιασμός και χωροθέτηση -6 Συνδυασμένη κουζίνα-σαλόνι 30 τ. μ. - φωτογραφία στο εσωτερικό, διάταξη και ζώνη -5 Συνδυασμένη κουζίνα-σαλόνι 30 τ. μ. - φωτογραφία στο εσωτερικό, σχεδιασμός και χωροθέτηση -4 Συνδυασμένη κουζίνα-σαλόνι 30 τ. μ. - φωτογραφία στο εσωτερικό, σχεδιασμός και χωροθέτηση -3 Συνδυασμένη κουζίνα-σαλόνι 30 τ. μ. - φωτογραφία στο εσωτερικό, σχεδιασμός και χωροθέτηση -2 Συνδυασμένη κουζίνα-σαλόνι 30 τ. μ. - φωτογραφία στο εσωτερικό, σχεδιασμός και χωροθέτηση -1 Συνδυασμένη κουζίνα-σαλόνι 30 τ. μ. - φωτογραφία στο εσωτερικό, διάταξη και ζώνη -0