Πώς να οργανώσετε σωστά τον φωτισμό στην κουζίνα-σαλόνι;

Ο σωστός φωτισμός στο σαλόνι κουζίνας σας επιτρέπει να κάνετε το σχέδιο πιο στοχαστικό και να δημιουργήσετε μια ευνοϊκή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Με τη βοήθεια του φωτός, μπορείτε όχι μόνο να χωρίσετε το χώρο σε δύο βασικούς τομείς, αλλά και να δώσετε στο δωμάτιο μια ευρύχωρη, ευάερη και ελαφριά εμφάνιση..

Πώς να οργανώσετε σωστά τον φωτισμό στην κουζίνα-σαλόνι;

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την οργάνωση του φωτισμού?

Για να αυξήσουν τη χρήσιμη περιοχή και να αλλάξουν ριζικά το χώρο, πολλοί καταφεύγουν στο συνδυασμό του καθιστικού και της κουζίνας. Μια παρόμοια ιδέα σχεδιασμού χρησιμοποιείται σε μικρά διαμερίσματα, μικρές ιδιωτικές κατοικίες ή εξοχικές κατοικίες..

Το ζήτημα της οργάνωσης του φωτός θα πρέπει να επιλυθεί πριν ξεκινήσετε την επισκευή. Αφού σκιαγραφηθούν οι λειτουργικές ζώνες στο συνδυασμένο δωμάτιο, είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί ο αριθμός και η θέση των φωτιστικών.

Όταν σχεδιάζουν μια κουζίνα-σαλόνι, αποφασίζουν πρώτα σε τι στυλ θα γίνει το εσωτερικό, στο ίδιο ή διαφορετικό. Στην πρώτη περίπτωση, επιλέγονται παρόμοιες πηγές φωτός για το σχεδιασμό, για παράδειγμα, είναι κατάλληλοι προβολείς που βρίσκονται σε όλη την περίμετρο του επιπέδου οροφής. Στη δεύτερη επιλογή, εγκαθίσταται ατομικός φωτισμός για κάθε συνδυασμένη περιοχή..

Για να οργανώσουν σωστά το φως στο δωμάτιο, λαμβάνουν επίσης υπόψη το χρωματικό σχέδιο του εσωτερικού, τον αριθμό των ειδών επίπλων, την παρουσία ενός τμήματος εργασίας και μια περιοχή αναψυχής..

οργάνωση φωτός στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλονιού

Στη φωτογραφία, ο σχεδιασμός της κουζίνας-καθιστικού με οροφή διακοσμημένο με λάμπες και μαύρους πολυελαίους στην ανάρτηση.

οργάνωση φωτός στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλονιού

οργάνωση φωτός στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλονιού

Για πιο λειτουργικό σχεδιασμό, πρέπει να σκεφτείτε την εγκατάσταση λεπτομερειών όπως διακόπτες που βοηθούν να ανάψει το φως σε ορισμένους χώρους της κουζίνας-σαλονιού. Το πιο άνετο περιβάλλον μπορεί να επιτευχθεί λόγω του φαινομένου χαμηλού φωτισμού, το οποίο επιτυγχάνεται χάρη στη λειτουργία dimming. Αυτή η λύση είναι ιδιαίτερα κατάλληλη στον χώρο χαλάρωσης του σαλονιού. Το προσαρμοσμένο απαλό και ευχάριστο φως δεν θα καταπονήσει ή θα ερεθίσει τα μάτια σας.

Στο εσωτερικό σχέδιο της κουζίνας-σαλονιού, υπάρχει ένας συγκεκριμένος κανόνας, ένα μεγάλο και ευρύχωρο δωμάτιο χρειάζεται υψηλότερο επίπεδο φωτισμού και σε ένα μικρό δωμάτιο με χαμηλή οροφή, πρέπει να εγκατασταθεί ένας ελάχιστος αριθμός φωτιστικών οροφής.

παράδειγμα φωτισμού κουζίνας-σαλονιού

παράδειγμα φωτισμού κουζίνας-σαλονιού

οργάνωση φωτός στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλονιού

Η φωτογραφία δείχνει τον φωτισμό στο σαλόνι σε συνδυασμό με μια κουζίνα σε στιλ σοφίτας.

Επιλογές πηγής φωτός

Διαφορετικοί τύποι λαμπτήρων σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε μια άνετη ατμόσφαιρα στο σχεδιασμό της κουζίνας-καθιστικού..

Βασικός φωτισμός

Ομοιογενείς ή διαφορετικοί λαμπτήρες οροφής, για παράδειγμα, ένας πολυέλαιος, λειτουργούν ως βασικός ή γενικός φωτισμός. Για ένα μικρό δωμάτιο, ένας κεντρικός πολυέλαιος είναι κατάλληλος και για ένα δωμάτιο με ασύμμετρη ή επιμήκη διαμόρφωση, θα ήταν σκόπιμο να εγκαταστήσετε πολλά στοιχεία φωτισμού.

Για το κύριο φως στην περιοχή επισκεπτών, χρησιμοποιούνται πολλές επιλογές με τη μορφή πολυέλαιου, κρεμαστών λαμπτήρων, ενσωματωμένων προβολέων, μοντέλων λεωφορείων ή φωτισμού διόδων. Μπορείτε να προσθέσετε μια χαλαρή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο με επιτραπέζια φωτιστικά, απλίκες ή φωτιστικά δαπέδου. Στο εσωτερικό της κουζίνας, η παραδοσιακή λύση είναι ένας πολυέλαιος οροφής που βρίσκεται στο κέντρο.

Το εναέριο φως πρέπει να είναι διακριτικό, ομοιόμορφο και απαλό, αλλά ταυτόχρονα αρκετά φωτεινό και υψηλής ποιότητας. Οι μοντέρνοι εσωτερικοί χώροι είναι συχνά εξοπλισμένοι με λαμπτήρες σε ειδικές ράγες που μπορούν να στραφούν προς οποιαδήποτε επιθυμητή κατεύθυνση και να φωτίσουν μια συγκεκριμένη περιοχή της κουζίνας-σαλονιού.

Είναι καλύτερα να φωτίζετε ένα δωμάτιο με χαμηλή οροφή με μοντέλα από πάνω ή με στρώματα, και για ένα ψηλό σαλόνι κουζίνας, μπορείτε να παραλάβετε λαμπτήρες σε αναρτήσεις.

το κύριο φως στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλονιού

το κύριο φως στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλονιού

το κύριο φως στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλονιού

Στη φωτογραφία, ο κύριος φωτισμός με τη μορφή λαμπτήρων οροφής σε κρεμαστές αλυσίδες στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλονιού.

Διακοσμητικός φωτισμός

Η λειτουργία της διακόσμησης πραγματοποιείται με φωτισμό και λωρίδες LED σε λευκό ή πολύχρωμο σχέδιο. Με τη βοήθεια τέτοιων στοιχείων, μπορείτε να επιλέξετε μεμονωμένα αντικείμενα και αξεσουάρ με τη μορφή πινάκων, πάνελ, βάζων, φυτών σε γλάστρες, χαριτωμένα πορσελάνινα ειδώλια, όμορφες συνθέσεις δαπέδου και άλλα. Τα LED χρησιμοποιούνται επίσης για τον εξοπλισμό πάγκων, ντουλαπιών και άλλων επίπλων για να δημιουργήσουν ένα ενδιαφέρον πλωτό εφέ..

Η πιο δημοφιλής διακοσμητική λύση για την κουζίνα-σαλόνι είναι ο εξοπλισμός μιας τεντωμένης οροφής πολλαπλών επιπέδων με περιμετρικό φωτισμό ή η εγκατάσταση μιας κρεμαστής δομής με σγουρές κόγχες ή μεμονωμένα στοιχεία διακοσμημένα με λωρίδα LED και προβολείς.

Η διακόσμηση φωτισμού μπορεί επίσης να ενσωματωθεί στο πάτωμα ή να πλαισιώσει μια πασαρέλα.

Μια εξαιρετική επιλογή για επιπλέον φως θα είναι οι κινητοί λαμπτήρες στα μανταλάκια. Στερεώνονται εύκολα σε οποιαδήποτε επιθυμητή περιοχή και, εάν είναι απαραίτητο, μπορούν εύκολα να μεταφερθούν σε άλλο μέρος..

διακοσμητικό φως στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλονιού

διακοσμητικό φως στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλονιού

διακοσμητικό φως στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλονιού

Στη φωτογραφία, ο σχεδιασμός του σαλόνι κουζίνας με ψευδοροφή και πάνελ τοίχου, διακοσμημένο με διακοσμητικό φωτισμό.

Λειτουργικός

Το φως μπορεί να είναι γενικό και ζωνικό. Για τον χώρο της κουζίνας, ο τοπικός φωτισμός είναι λιγότερο σημαντικός από τον τοπικό φωτισμό. Εξαρτάται από τον σκοπό του δωματίου. Η ιδανική επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε πολλά φωτιστικά που ταιριάζουν μεταξύ τους με στυλ. Για παράδειγμα, η εγκατάσταση κρεμαστών λαμπτήρων, προβολέων, κινητών αποχρώσεων ή φωτισμού LED είναι κατάλληλη..

Είναι σκόπιμο να συμπληρώσετε την τραπεζαρία με κρεμαστά φωτιστικά οροφής, κατάλληλα για το εσωτερικό της κουζίνας. Μπορείτε να επιλέξετε έναν κρυστάλλινο πολυέλαιο, ένα μοντέλο με γυάλινες αποχρώσεις ή έναν λαμπτήρα με αμπαζούρ από ξύλο, ύφασμα ή άλλα υλικά που δεν φοβούνται τη σκόνη, το λίπος και άλλους ρύπους. Ένας μόνο λαμπτήρας ή πολλές συσκευές τοποθετούνται πάνω από τον πίνακα σε μία γραμμή ή με τη μορφή κύκλου, τετραγώνου και οποιουδήποτε αυθαίρετου σχήματος.

λειτουργικό φως στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλονιού

λειτουργικό φως στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλονιού

λειτουργικό φως στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλονιού

Στη φωτογραφία, οι λαμπτήρες οροφής είναι σημεία στο σχεδιασμό του συνδυασμένου σαλόνι κουζίνας σε μοντέρνο στυλ.

Διαμόρφωση φωτιστικού

Το φως στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλονιού πρέπει να είναι ομοιόμορφο και να γεμίζει ολόκληρη την περιοχή του δωματίου, χωρίς να αφήνει σκοτεινές γωνίες. Δεν πρέπει να υπάρχει σκιά στον χώρο εργασίας και τραπεζαρίας. Οι λάμπες στο σαλόνι κουζίνας είναι τοποθετημένες έτσι ώστε το φως να μην δημιουργεί λάμψη και να μην ερεθίζει τα μάτια. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να επιλέξετε σωστά λαμπτήρες με ισχύ που παρέχει μέτρια φωτεινή ροή..

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι εάν υπάρχουν πολλές πηγές φωτός στο δωμάτιο, τότε θα πρέπει να έχουν χαμηλή ισχύ, να μην θαμπώνουν και ταυτόχρονα να μην είναι πολύ αμυδρά..

διάταξη λαμπτήρων στο εσωτερικό της κουζίνας-καθιστικού

Στη φωτογραφία, ο σχεδιασμός της κουζίνας-σαλονιού, που συμπληρώνεται με φωτισμό σημείου και διακοσμητικό φωτισμό LED.

διάταξη λαμπτήρων στο εσωτερικό της κουζίνας-καθιστικού

διάταξη λαμπτήρων στο εσωτερικό της κουζίνας-καθιστικού

Μια συγκεκριμένη λύση φωτισμού μπορεί να συμβάλει στην οπτική διόρθωση του σχήματος και του μεγέθους του δωματίου. Για παράδειγμα, για να επιμηκύνετε ένα δωμάτιο, είναι σκόπιμο να τοποθετήσετε αρκετούς λαμπτήρες κατά τη διαμήκη κατεύθυνση. Λόγω της εγκάρσιας τοποθέτησης των λαμπτήρων, θα είναι δυνατό να δοθούν στην κουζίνα-σαλόνι ανάλογα τετράγωνα περιγράμματα. Σε ένα στενό δωμάτιο, λόγω του φωτισμού του μακρινού τοίχου, ο χώρος θα γίνει οπτικά πολύ μεγαλύτερος.

ένα παράδειγμα τοποθέτησης λαμπτήρων στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλονιού

Η φωτογραφία δείχνει ένα παράδειγμα τοποθέτησης λαμπτήρων στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλονιού.

διάταξη λαμπτήρων στο εσωτερικό της κουζίνας-καθιστικού

διάταξη λαμπτήρων στο εσωτερικό της κουζίνας-καθιστικού

Οι λαμπτήρες, ευθυγραμμισμένοι σε ευθεία γραμμή, ανεβάζουν το επίπεδο του ταβανιού και χαρίζουν ατμόσφαιρα στην κουζίνα-σαλόνι με έλλειψη βαρύτητας. Για να εξομαλυνθεί η κάθετη και οριζόντια γεωμετρία του δωματίου, εγκαθίστανται φωτιστικά με ανακλαστήρες. 

Ένα εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα, που κρύβει το ύψος του δωματίου, μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας λαμπτήρες οροφής με ακτίνες φωτός που πέφτουν στους τοίχους. Η οργάνωση των περιμετρικών λαμπτήρων οροφής θα κάνει το σχήμα του δωματίου πιο εκφραστικό και θα επεκτείνει οπτικά το χώρο..

διάταξη λαμπτήρων στο εσωτερικό της κουζίνας-καθιστικού

Στη φωτογραφία, ο ελαφρύς σχεδιασμός του συνδυασμένου σαλόνι κουζίνας, φτιαγμένος στο στυλ της Γαλλικής Προβηγκίας.

Φωτισμός ανά ζώνη

Χάρη στα φωτιστικά, μπορείτε να ορίσετε το όριο μεταξύ δύο λειτουργικών περιοχών και να επιτύχετε βολική ενεργοποίηση και απενεργοποίηση διαφορετικών τμημάτων.

Εάν το εσωτερικό δεν προβλέπει την εγκατάσταση στοιχείων με τη μορφή χωρισμάτων και άλλων πραγμάτων, ο φωτισμός θα βοηθήσει να χωριστεί η κουζίνα-σαλόνι σε ζώνες.. 

Ένας κεντρικός πολυέλαιος μπορεί να εγκατασταθεί στο σαλόνι και ένας μαλακός χώρος με καναπέ και πολυθρόνες μπορεί να συμπληρωθεί με ένα φωτιστικό δαπέδου με κατευθυντικό φως..

Οι προβολείς είναι κατάλληλοι για την κουζίνα. Το επίπεδο οροφής πάνω από τη ράβδο θα είναι τέλεια διακοσμημένο με κρεμαστά φωτιστικά, τα οποία θα σας επιτρέψουν να επιτύχετε λεπτή χωροθέτηση του χώρου. Πάνω από την τραπεζαρία, είναι σκόπιμο να τοποθετήσετε έναν κλασικό πολυέλαιο ή αρκετούς λαμπτήρες που κρέμονται από την οροφή. Εάν το τραπέζι καταλαμβάνει έναν ενδιάμεσο χώρο της κουζίνας-σαλονιού, ο πολυέλαιος είναι εγκατεστημένος στο κέντρο του δωματίου..

φωτισμός ζώνης στο εσωτερικό της κουζίνας-καθιστικού

Η φωτογραφία δείχνει τον φωτισμό της περιοχής της κουζίνας-καθιστικού με έναν όμορφο μαύρο και χρυσό πολυέλαιο τοποθετημένο στην οροφή πάνω από την τραπεζαρία..

φωτισμός ζώνης στο εσωτερικό της κουζίνας-καθιστικού

φωτισμός ζώνης στο εσωτερικό της κουζίνας-καθιστικού

Για την επιφάνεια εργασίας, επιλέγονται τοπικοί λαμπτήρες που διαφέρουν στο φως της ημέρας, κάτι που δεν θα ερεθίσει τα μάτια κατά το μαγείρεμα. Για μέγιστη άνεση, ο φωτισμός σημείου είναι ενσωματωμένος στα επάνω ντουλάπια των ακουστικών.

φωτισμός ζώνης στο εσωτερικό της κουζίνας-καθιστικού

Στη φωτογραφία, μια ψευδοροφή πολλαπλών επιπέδων με προβολείς και λάμπες ζωνώνει τον χώρο του συνδυασμένου σαλόνι κουζίνας.

φωτισμός ζώνης στο εσωτερικό της κουζίνας-καθιστικού

φωτισμός ζώνης στο εσωτερικό της κουζίνας-καθιστικού

Λόγω της διαφορετικής φωτεινότητας της λάμψης, μπορείτε επίσης να ζωνάρετε την κουζίνα-σαλόνι. Το τμήμα της κουζίνας πρέπει να έχει πλουσιότερο και καλύτερο φωτισμό και το σαλόνι θα πρέπει να έχει απενεργοποιημένο και μπουντουάρ φως.. 

Για οπτική οριοθέτηση του χώρου, είναι κατάλληλη η χρήση θερμικού φάσματος. Για παράδειγμα, η τραπεζαρία είναι εξοπλισμένη με λαμπτήρες φθορισμού με λευκή λάμψη και ο χώρος καθιστικού συμπληρώνεται με λαμπτήρες με απαλό κίτρινο φως.. 

φωτισμός ζώνης στο εσωτερικό της κουζίνας-καθιστικού

φωτισμός ζώνης στο εσωτερικό της κουζίνας-καθιστικού

φωτογραφίες

Ο φωτισμός στην κουζίνα-σαλόνι είναι η κύρια πτυχή για τη δημιουργία ενός αρμονικού σχεδιασμού. Χάρη στην ποικιλία των σύγχρονων λαμπτήρων, αποδεικνύεται ότι επιτυγχάνεται ένα άνετο και βολικό περιβάλλον. Ο ικανός φωτισμός αναδεικνύει κάθε λογικό τμήμα στο συνδυασμένο δωμάτιο, τονίζει ευνοϊκά τα χαρακτηριστικά του, το στυλ και τη συνολική εσωτερική του ιδέα.

Πώς να οργανώσετε σωστά τον φωτισμό στην κουζίνα -σαλόνι; -8 Πώς να οργανώσετε σωστά τον φωτισμό στην κουζίνα -σαλόνι; -7 Πώς να οργανώσετε σωστά τον φωτισμό στην κουζίνα -σαλόνι; -6 Πώς να οργανώσετε σωστά τον φωτισμό στην κουζίνα -σαλόνι; -5 Πώς να οργανώσετε σωστά τον φωτισμό στην κουζίνα -σαλόνι; -4 Πώς να οργανώσετε σωστά τον φωτισμό στην κουζίνα -σαλόνι; -3 Πώς να οργανώσετε σωστά τον φωτισμό στην κουζίνα -σαλόνι; -2 Πώς να οργανώσετε σωστά τον φωτισμό στην κουζίνα -σαλόνι; -1 Πώς να οργανώσετε σωστά τον φωτισμό στην κουζίνα -σαλόνι; -0