Καναπές με μηχανισμό click-gag

Ο καναπές click-gag είναι μια πολυλειτουργική γαλλική εφεύρεση που έχει επιβιώσει μέχρι σήμερα. Ας καταλάβουμε πώς ξεδιπλώνεται ο καναπές click-gag και ας δούμε τις επιλογές για μοντέλα στο εσωτερικό.

Καναπές με μηχανισμό click-gag

Τι είναι το click-gag?

Ο μηχανισμός εφευρέθηκε με βάση ένα απλό γνωστό βιβλίο. Οι Γάλλοι ειδικοί έθεσαν το καθήκον τους να βελτιώσουν τον σχεδιασμό και να απλοποιήσουν τη διαδικασία που εκτυλίσσεται. Πρέπει να ομολογήσω, το έκαναν πολύ καλά..

Ο καναπές click-gag πήρε το όνομά του λόγω του ήχου που λαμβάνεται όταν ο μηχανισμός μετατρέπεται από ένα κάθισμα σε ένα κρεβάτι..

συναρμολογημένος καναπές click-clack

Η φωτογραφία δείχνει ένα παράδειγμα του πώς μοιάζει ο συναρμολογημένος μηχανισμός click-gag

Εξωτερικά, ένας καναπές με μηχανισμό click-gag μοιάζει με απλό κατασκευαστή από κάθισμα και πλάτη. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, κάθε μοντέλο καναπέ αυτού του είδους έχει 4 επιπλέον τμήματα που λειτουργούν ως πλευρικά τοιχώματα και υποβραχιόνια. Τα περισσότερα από τα προϊόντα είναι εξοπλισμένα με ένα ευρύχωρο λινό κουτί.

Οι μηχανισμοί click-gag είναι τριών και τεσσάρων σταδίων. Ταυτόχρονα, ο σχεδιασμός επίπλων πρακτικά δεν διαφέρει, αλλά η διαδικασία μετατροπής σε χώρο ύπνου και πίσω θα διαφέρει ελαφρώς..

αποσυναρμολογημένος καναπές click-gag

Πρακτικά δεν υπάρχουν περιορισμοί στην εγκατάσταση του μηχανισμού click-gag σε καναπέδες, επομένως υπάρχει μια μεγάλη γκάμα μοντέλων στην αγορά, που διαφέρει κυρίως σε μέγεθος.

 • Ο παιδικός καναπές είναι ο μικρότερος δυνατός. Το πλάτος της συναρμολογημένης δομής είναι ~ 130 cm και μόνο τα υποβραχιόνια αποσυναρμολογούνται. Ένα μέρος για ύπνο είναι 180-200 cm επί 80-90 cm. Είναι κατάλληλο για παιδιά ή μεμονωμένους επισκέπτες που διανυκτερεύουν.
 • Το μέσο μέγεθος. Διπλωμένο πλάτος-120-140, μη συναρμολογημένο: 140-160 x 190-200 εκ. Κατάλληλο για καθημερινό ύπνο ενηλίκου ή εφήβου. Θα αντικαταστήσει ένα διπλό κρεβάτι σε μικρά διαμερίσματα.
 • Ο μεγαλύτερος καναπές τύπου click-gag θα ανταγωνιστεί ένα τυπικό κρεβάτι για δύο άτομα, οι διαστάσεις του χώρου ανάπαυσης όταν είναι διαμορφωμένες φτάνουν τα 180-200 * 210 εκατοστά. Συχνά χρησιμοποιείται σε σαλόνια διαμερισμάτων ενός δωματίου και στούντιο.

Τύποι και χαρακτηριστικά τους

Τα άμεσα μοντέλα έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση: είναι συμπαγή και λειτουργικά. Οι ίσιοι καναπέδες μπορούν να αποτελούνται από πλάτη και κάθισμα ή μπορούν να συμπληρωθούν με ρυθμιζόμενα προσκέφαλα και μπράτσα. Αν ψάχνετε για το πιο συμπαγές μοντέλο με ευρύχωρο χώρο ύπνου, επιλέξτε τη δεύτερη επιλογή μηχανισμού..

Τα διπλωμένα μπράτσα μειώνουν το πλάτος του καναπέ και τα αποσυναρμολογημένα αυξάνουν το μήκος του κρεβατιού που προκύπτει..

καναπές τζάμπα με απλό κλικ

ρυθμιζόμενο καναπέ-κλικ

κλικ-gag καρέκλα

Οι γωνιακοί καναπέδες στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελούνται από 3 τμήματα, ενώ ο κεντρικός (η ίδια η γωνία) είναι στατικός και οι δύο εξώτατοι αναδιπλώνονται. Η κύρια ταλαιπωρία σε αυτήν την περίπτωση δημιουργείται από τη μονάδα γωνίας. Δεδομένου ότι το κάθισμα δίπλα του διπλώνει και το πίσω μέρος της γωνίας παραμένει στη θέση του, μπορεί να μην είναι πολύ άνετο για ύπνο..

δερμάτινος γωνιακός καναπές

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ένα click-gag έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 1. Κερδοφορία. Η τιμή στην περίπτωση ενός blot-blot εξαρτάται περισσότερο από την ταπετσαρία και το υλικό πλήρωσης παρά από το ίδιο το σύστημα μετασχηματισμού. Το τυπικό μοντέλο δεν θα κοστίσει περισσότερο από ένα “βιβλίο” προϋπολογισμού.
 2. Πολυλειτουργικότητα. Ενώ οι περισσότεροι καναπέδες έχουν μόνο δύο θέσεις, το click-gag έχει 3 από αυτές. Στο κλασικό “καθιστό” και “ξαπλωμένο” προστίθεται ένα ενδιάμεσο “ανακλινόμενο”. Ο τελευταίος τρόπος είναι βολικός για χαλάρωση μετά τη δουλειά, παρακολούθηση ταινιών, ανάγνωση βιβλίων..
 3. Ανεση. Το κάθισμα στον καναπέ-κλικ είναι άνετο χάρη στην ψηλή πλάτη. Και να ξαπλώσετε – χάρη στο πλήρες μήκος και πλάτος του στρώματος.
 4. Δύναμη. Ο μηχανισμός click-gag, αν και έχει πολλά κινούμενα μέρη, εξακολουθεί να είναι μια αξιόπιστη και ανθεκτική επιλογή κατάλληλη για καθημερινό ύπνο..
 5. Ευστροφία. Ο καναπές αντικαθιστά 2 προϊόντα ταυτόχρονα: ένα κάθισμα την ημέρα και ένα κρεβάτι τη νύχτα. Κατάλληλο για παιδικά δωμάτια, σαλόνια, κουζίνες, γραφεία.
 6. Ευκολία συντήρησης. Οι περισσότεροι κατασκευαστές συμπληρώνουν καναπέδες με αφαιρούμενα καλύμματα, γεγονός που απλοποιεί σημαντικά τον καθαρισμό. Τα καλύμματα αφαιρούνται, καθαρίζονται ή πλένονται εύκολα. Αυτό θα εξαλείψει επίσης την ανάγκη αλλαγής ταπετσαρίας μετά την ανακαίνιση: απλώς αγοράστε ένα νέο κάλυμμα σε κατάλληλη απόχρωση..
 7. Μεταβλητότητα. Τα μοντέλα διαφέρουν μεταξύ τους όχι μόνο στο μέγεθος, αλλά και στο σχήμα: υπάρχουν ίσιοι, γωνιακοί και ακόμη και καναπέδες σε σχήμα U.
 8. Ευκολία μετασχηματισμού. Ακόμα και ένα παιδί μπορεί να ισιώσει τον καναπέ, οπότε μη διστάσετε να αγοράσετε ένα παρόμοιο μοντέλο για το φυτώριο.

Το αμφιλεγόμενο σημείο είναι η εμφάνιση του καναπέ: κάποιος θεωρεί το σχέδιο ξεπερασμένο, κάποιος – κομψό και μοντέρνο. Ένα είναι σίγουρο: ο μηχανισμός click-gag δεν είναι κατάλληλος για κάθε εσωτερικό στυλ..

φωτεινό καναπέ κλικ κλακ

Κατά τη λειτουργία, ενδέχεται να εμφανιστούν μειονεκτήματα:

 1. Τα έπιπλα πρέπει να μετακινηθούν μακριά από τον τοίχο. Λόγω των ιδιαιτεροτήτων της αποσυναρμολόγησης, η πλάτη χρειάζεται μια θέση στο πίσω μέρος για να πάρει θέση ψέματος.
 2. Κάθε μηχανισμός έχει περιορισμούς βάρους. Δεδομένου ότι τα κουφώματα παράγονται από διαφορετικά εργοστάσια από διαφορετικά υλικά, μπορούν να αντέξουν εντελώς διαφορετικά βάρη – φροντίστε να το ελέγξετε πριν αγοράσετε.
 3. Το κενό μεταξύ των ημιχρόνων. Αν και το click -gag θεωρείται πιο σταθερό, σε αντίθεση με το βιβλίο, το κενό μεταξύ της πλάτης και του καθίσματος είναι ακόμα παρόν – αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό του μηχανισμού. Για να λύσετε το πρόβλημα, μπορείτε να βάλετε ένα λεπτό ορθοπεδικό στρώμα από πάνω, το οποίο θα αποθηκευτεί στο κουτί πλυντηρίων κάτω από το κάθισμα κατά τη διάρκεια της ημέρας..

καναπές για ύπνο

Πώς ξεδιπλώνεται?

Έχουμε ήδη πει ότι ακόμη και ένα παιδί μπορεί να επεκτείνει τον καναπέ-κλικ. Το κύριο πράγμα είναι η σωστή σειρά ενεργειών..

Οδηγίες βήμα προς βήμα

Για να καταλάβετε πώς ξεδιπλώνεται ο καναπές, πρέπει να γνωρίζετε ότι η θέση μπορεί να αλλάξει:

 • πίσω;
 • υποβραχιόνια?
 • αυτιά.
Σχέδιο
 1. Πιάστε το ανασηκωμένο μπράτσο ενώ βρίσκεστε στον καναπέ. Τραβήξτε μέχρι πάνω (ακούστε 2-3 κλικ) και χαμηλώστε.
 2. Κάντε το πρώτο βήμα με την πίσω πλευρά και τη δεύτερη πλευρά του καναπέ.
 3. Κρατώντας το κάθισμα από κάτω, πρέπει να το σηκώσετε μέχρι η πλάτη να πέσει σε οριζόντια θέση και να πιέσετε προς τα κάτω έως 2 κλικ. Στη συνέχεια χαμηλώστε το κάθισμα μέχρι να σχηματιστεί μια επίπεδη επιφάνεια..

απλώστε τον καναπέ κλικ-γκαγκ

Ο καναπές σας είναι εντελώς ξεδιπλωμένος και έτοιμος! Αλλά οι κατασκευαστές παρέχουν μια ενδιαφέρουσα πρόσθετη λειτουργία που αυξάνει τη χρηστικότητα. Πιάστε το προσκέφαλο και σηκώστε το (υπάρχουν συνήθως 2-3 διαθέσιμες θέσεις). Ξαπλωμένο σε ένα τέτοιο κεφαλάρι είναι βολικό για να διαβάσετε ή να παρακολουθήσετε τηλεόραση.

Συνέλευση

Για να διπλώσετε τον καναπέ, πρέπει να επαναλάβετε όλα τα βήματα με αντίστροφη σειρά..

 1. Σηκώστε το κάθισμα έως και 2 κλικ, χαμηλώστε το στη θέση του – η πλάτη της πλάτης θα ανέβει αυτόματα.
 2. Σηκώστε και ασφαλίστε τα μπράτσα, αν είναι απαραίτητο, σφίξτε τα «αυτιά».

Υπάρχει επίσης μια θέση ανάκλισης όπου η πλάτη είναι σε γωνία 40-45 μοίρες προς το κάθισμα. Για να γίνει αυτό, το κάθισμα πρέπει να φέρεται πιο κοντά στο πίσω μέρος όχι με 2, αλλά με 1 κλικ.

καναπές με θέση χαλάρωσης

βίντεο

Το να βλέπετε έναν καναπέ κηλίδωσης στη φωτογραφία μπορεί να μην είναι αρκετό για να έχετε μια πλήρη εικόνα των χαρακτηριστικών. Για να μάθετε τα χαρακτηριστικά του μοντέλου και να δείτε όλες τις πιθανές θέσεις για τη συναρμολόγηση-αποσυναρμολόγηση του μηχανισμού, δείτε το βίντεο:

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή?

Όταν αγοράζετε έναν καναπέ για προσωπική χρήση, δώστε προσοχή πρώτα απ ‘όλα στην ποιότητα του πλαισίου: η διάρκεια ζωής και το μέγιστο βάρος που μπορεί να αντέξει το μοντέλο εξαρτώνται από αυτό. Όσο πιο δυνατό τόσο το καλύτερο.

Η δεύτερη σημαντική απόχρωση είναι η ταπετσαρία. Τα κλασικά υφάσματα επίπλων – ματ, βελούδο, κοπάδι, σενίλ, ζακάρ – έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Φροντίστε να μελετήσετε τις ιδιότητες του καθενός για να καταλάβετε εάν είναι κατάλληλο ή όχι. Για παράδειγμα, τα ζώα μπορούν να αφήσουν ρουφηξιές στο χαλάκι. Και το βελούδο ή το κοπάδι, λόγω της τριχιάς, προσελκύει κυριολεκτικά τα μαλλιά και τα μαλλιά των κατοικίδιων ζώων..

Η τελευταία πτυχή είναι η πλήρωση. Οι καναπέδες έρχονται με και χωρίς ελατήρια (εξαρτώμενα και ανεξάρτητα). Στην πρώτη περίπτωση, επιλέξτε ένα ανεξάρτητο μπλοκ ελατηρίου μεσαίας ή υψηλής ακαμψίας. Στο δεύτερο – υψηλής ποιότητας ορθοπεδικό αφρό πολυουρεθάνης, καλυμμένο με ένα μαλακότερο στρώμα υλικού με εφέ μνήμης.

ίσιο καναπέ κλικ-γκαγκ

καναπές με εκτύπωση

Παραδείγματα στο εσωτερικό

Το κλικ-γκαγκ, όπως ήδη αναφέρθηκε, δεν είναι κατάλληλο για κάθε σπίτι. Για παράδειγμα, σε ένα κλασικό ή πολυτελές μπαρόκ σπίτι, τα έπιπλα αυτού του σχήματος θα φαίνονται ακατάλληλα. Αλλά στα μοντέρνα στυλ, συμπεριλαμβανομένου του μινιμαλισμού, ο καναπές θα υπερηφανεύεται.

σετ επίπλων click-gag

ελαφρύς καναπές στο σαλόνι

καναπές στο γραφείο

Κατά την επιλογή, ακολουθήστε τον κανόνα της αναλογίας. Συμπαγή μοντέλα για μικρά δωμάτια, ευρύχωρα γωνιακά μοντέλα για μεγάλα. Εάν το νοικοκυριό έχει ήδη έναν μικρό καναπέ που πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα ευρύχωρο σαλόνι, συμπληρώστε τη σύνθεση με μία ή δύο καρέκλες με τον ίδιο μηχανισμό.

δερμάτινος κόκκινος καναπές

δερμάτινος λευκός καναπές

Μια τελευταία συμβουλή: φροντίστε να προσπαθήσετε να συναρμολογήσετε και να αποσυναρμολογήσετε τον μηχανισμό μόνοι σας στο κατάστημα. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε εάν μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία τακτικά: το πρωί και το βράδυ..