Σχεδιασμός σαλονιού σε τιρκουάζ χρώμα: 55 καλύτερες ιδέες και υλοποιήσεις στο εσωτερικό

Το τιρκουάζ σαλόνι θα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσετε και να ξεφύγετε από την καθημερινή φασαρία της πόλης. Η τιρκουάζ απόχρωση θα φέρει μια ανάσα φρεσκάδας σε κάθε εσωτερικό χώρο. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές στη χρήση του, το χρώμα του κύματος της θάλασσας μπορεί να γίνει τόσο το κύριο στο σαλόνι, όσο και στο ρόλο των επιδέξια τοποθετημένων τόνων. Η γκάμα των χρωμάτων ποικίλλει από καθαρό φως έως βαθιές σκούρες αποχρώσεις..

Σχεδιασμός σαλονιού σε τιρκουάζ χρώμα: 55 καλύτερες ιδέες και υλοποιήσεις στο εσωτερικό

Η έννοια και τα χαρακτηριστικά του χρώματος

Το τιρκουάζ είναι ένας συνδυασμός μπλε και πράσινου, με διαφορετική υπεροχή της μιας ή της άλλης απόχρωσης. Το ίδιο το όνομα προέρχεται από το ορυκτό – τιρκουάζ. Στην αρχαιότητα, αυτή η πέτρα θεωρούνταν μαγική και πίστευε στις προστατευτικές της ιδιότητες.. 

τυρκουάζ τοίχους και καρέκλες

τυρκουάζ τοίχους στο σαλόνι

Η τιρκουάζ απόχρωση επηρεάζει την υποσυνείδησή μας, ηρεμεί και δίνει μια αίσθηση φρεσκάδας. Το πράσινο χρώμα που υπάρχει σε αυτό έχει ευεργετική επίδραση στην όραση.

σαλόνι με στέγη mansard σε τιρκουάζ χρώματα

Η διακόσμηση του σαλονιού σε τιρκουάζ τόνους θα γεμίσει το χώρο με τον δροσερό αέρα της θάλασσας, θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να γεμίσετε με θετική ενέργεια.

Διακόσμηση σαλονιού σε τιρκουάζ χρώματα

Τα έπιπλα στο σαλόνι μπορούν να κατασκευαστούν από υφάσματα διαφορετικής υφής και χρώματος. Κοινά στοιχεία όπως μαξιλάρια, διακόσμηση ή στυλ θα βοηθήσουν στην ενοποίηση της σύνθεσης..

τιρκουάζ τοίχους

Στην ισλαμική πίστη, το τιρκουάζ είναι σύμβολο αγνότητας και αγνότητας, και στο Φενγκ Σούι σημαίνει πολυτέλεια, πλούτο και επιτυχία..

τυρκουάζ στο εσωτερικό

τιρκουάζ ράφια

σαλόνι σε τιρκουάζ χρώματα

Η φωτογραφία δείχνει το εσωτερικό του σαλονιού με διαφορετικούς συνδυασμούς τιρκουάζ, από μια ήρεμη σε μια πιο έντονη και βαθιά σκιά..

Συνδυασμοί με άλλα χρώματα

                                                      Τυρκουάζ λευκό

Το λευκό είναι ένα καθολικό χρώμα και συχνά γίνεται το βασικό χρώμα για διάφορες εσωτερικές λύσεις. Σε συνδυασμό με τιρκουάζ, σχηματίζεται ένας αέρινος και ελαφρύς χαρακτήρας του καθιστικού..

Τυρκουάζ λευκό σαλόνι

Τυρκουάζ λευκό σαλόνι

Χάλκινα και μεταλλικά στοιχεία καθορίζουν τον χαρακτήρα του σπιτιού. Ο χαλκός και ο χρυσός είναι πιο κατάλληλοι για ένα απαλό και ζεστό εσωτερικό, το μέταλλο και το ασημί είναι σε αρμονία με τα κρύα χρώματα και τις ευθείες γραμμές. 

 Τυρκουάζ γκρι

Παρά το γεγονός ότι το τιρκουάζ είναι ένα πολύ λεπτό χρώμα, σε συνδυασμό με το γκρι, μπορεί να επιτευχθεί ένα βάναυσο εσωτερικό ενός καθιστικού..

Γκρίζο-τιρκουάζ σαλόνι

Μαύρο τιρκουάζ

Η σύνθεση του τιρκουάζ και του μαύρου μοιάζει με μια πεταλούδα morpho, η οποία διακρίνεται από τα μοναδικά της χρώματα. Τυρκουάζ σαλόνι με μαύρα στοιχεία αντιστοιχεί στο στυλ της σοφίτας, κλασικό, μοντέρνο.

Μαύρο και τιρκουάζ σαλόνι

Τιρκουάζ καφέ και σοκολατένιο τυρκουάζ

Το τιρκουάζ σε συνδυασμό με ξύλο ή σοκολάτα έχει ένα ιδιαίτερο σικ. Το γέμισμα με υφάσματα από διαφορετικές υφές θα ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό του σαλονιού..

Τυρκουάζ καφέ σαλόνι

Μπεζ τιρκουάζ

Ο συνδυασμός τιρκουάζ και μπεζ χρώματα θα κάνει το εσωτερικό του σαλονιού κλασικό, αλλά με φωτεινές, δροσιστικές νότες θαλασσινής αύρας..

Μπεζ και τιρκουάζ σαλόνι

Κίτρινο τυρκουάζ

Με την έλευση των κίτρινων στοιχείων, το σαλόνι θα συσχετιστεί με μια αμμώδη παραλία. Τα χρώματα είναι σε τέλεια αρμονία ανεξάρτητα από τον τόνο που επικρατεί.

Κίτρινο-τιρκουάζ σαλόνι

Στη φωτογραφία, τα φωτεινά χρώματα εμπλέκονται άφθονα στο εσωτερικό, αλλά ο σχεδιασμός δεν είναι υπερφορτωμένος και μοιάζει με ένα παράδεισο πουλί.

Βιολετί τιρκουάζ

Όταν αυτά τα χρώματα συγχωνεύονται, ο χώρος αποδεικνύεται ζωντανός και κορεσμένος, τα ανατολίτικα κίνητρα είναι ορατά. Τα διακοσμητικά προϊόντα ξύλου θα ταιριάζουν απόλυτα στη συνολική εικόνα του καθιστικού..

Βιολετί-τιρκουάζ σαλόνι

Τυρκουάζ ροζ

Τυρκουάζ και ροζ στο γενικό “χορό” δημιουργούν μια παιχνιδιάρικη διάθεση, και τα δύο χρώματα είναι ζουμερά και φωτεινά.

Τυρκουάζ ροζ σαλόνι

Επιλογή στυλ

 Κλασσικός

Το κλασικό στυλ διακρίνεται από την αυτοσυγκράτηση και τα συμμετρικά σχήματα. Τις περισσότερες φορές, τα έπιπλα στο εσωτερικό αυτής της στιλιστικής κατεύθυνσης είναι κατασκευασμένα από ξύλο με πυκνή υφασμάτινη ταπετσαρία.. 

Κλασικό στυλ σε ένα τιρκουάζ σαλόνι

Μοντέρνο

Το μοντέρνο στυλ είναι γεμάτο με χώρο και αέρα. Αυτό είναι το σήμα κατατεθέν της σκηνοθεσίας. Ο χώρος του σαλονιού δεν είναι υπερφορτωμένος με περιττές λεπτομέρειες και γεωμετρικά σχήματα. Το τιρκουάζ είναι ιδανικό για αυτό το στυλ.

Σύγχρονο στιλ στο σαλόνι

Ναυτικός

Το τιρκουάζ συνδέεται άρρηκτα με το θαλάσσιο θέμα. Το ίδιο το όνομα, το χρώμα του κύματος της θάλασσας, σχετίζεται με την επιφάνεια του νερού. Αυτό το στυλ τείνει να χρησιμοποιεί φυσικά υλικά όπως ξύλο και πέτρα σε λεπτομέρειες..

τυρκουάζ ναυτικό στυλ σαλονιού

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον σχεδιασμό του σαλονιού προς μια ενιαία κατεύθυνση με τη βοήθεια κοχυλιών, θεματικών πινάκων, μαξιλαριών με τυρκουάζ σχέδια.. 

Χώρα

Με άλλα λόγια, το στυλ της χώρας μπορεί να περιγραφεί ως ρουστίκ. Το εσωτερικό είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στη φύση και γεμάτο άνεση. Για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τη φασαρία της μεγάλης πόλης, μια τέτοια στιλιστική κατεύθυνση μπορεί να είναι σωτηρία..

χώρα και τιρκουάζ

Τις περισσότερες φορές, ξύλινα έπιπλα χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό με ελάχιστη επεξεργασία και απλές γραμμές..

Πατάρι

Το πατάρι είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον, μοντέρνο στυλ που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές εδώ και αρκετά χρόνια. Ημιτελείς τοίχοι, ψηλά ταβάνια και πολύ ελεύθερος χώρος. Βαθύ και πλούσιο τυρκουάζ θα προσθέσει το χορτάρι που λείπει στο εσωτερικό.

τυρκουάζ τοίχος σε δωμάτιο σε στιλ σοφίτας

Φινίρισμα (τοίχοι, δάπεδο και οροφή)

 Διακόσμηση τοίχου

Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη χρήση της επιλεγμένης απόχρωσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε επιφάνεια του δωματίου, αν και τις περισσότερες φορές η επιλογή πέφτει στους τοίχους. Όταν διακοσμείτε τους τοίχους του σαλονιού, πρέπει να αποφασίσετε για το υλικό επικάλυψης.

Το χρώμα θα σας επιτρέψει να επιτύχετε την ιδανική επιθυμητή απόχρωση, καθώς υπάρχει μια μεγάλη παλέτα χρωμάτων στα καταστήματα. Επιπλέον, το χρώμα εφαρμόζεται σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια εκτός από τους τοίχους με την κλασική έννοια. Μπορούν να κατασκευαστούν από ξύλινα πάνελ ή πολύπλοκα γεωμετρικά σχήματα..

Τυρκουάζ διακόσμηση τοίχων

Ωστόσο, η ταπετσαρία έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα έναντι των χρωμάτων και των βερνικιών. Αυτό είναι ένα πολύπλοκο μοτίβο που θα δώσει στο εσωτερικό την ατομικότητα, καθώς και το μοτίβο θα βοηθήσει στη ζώνη του χώρου. Τα τελευταία χρόνια, οι τοιχογραφίες έχουν γίνει ξανά δημοφιλείς..

τυρκουάζ ταπετσαρία

τυρκουάζ floral ταπετσαρία

Η επιλογή της απόχρωσης παίζει σημαντικό ρόλο στο σχεδιασμό. Όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα, τόσο περισσότερο θα κρύψει οπτικά το χώρο. Κατά την επιλογή τοίχων, μια ελαφριά τιρκουάζ παλέτα είναι πιο κατάλληλη..

τυρκουάζ ταπετσαρία

Φινίρισμα δαπέδου και οροφής

Μια ενδιαφέρουσα λύση θα ήταν ένα έγχρωμο δάπεδο ή οροφή. Ένα πλεονέκτημα θα είναι η παρουσία ενός υψηλού ταβανιού, αυτό θα δημιουργήσει την εντύπωση του άπειρου και της ελευθερίας. Η επένδυση δαπέδου μπορεί να είναι όχι μόνο χαλί, αλλά και χαλί με περίπλοκα σχέδια. Το βαθύ σκούρο τιρκουάζ χρώμα του χαλιού θα ταιριάζει κομψά σε σχεδόν οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

οροφή με τιρκουάζ δοκάρια

Στη φωτογραφία, η οροφή είναι κατασκευασμένη σε στυλ χώρας. 

τιρκουάζ πάτωμα

Τυρκουάζ έπιπλα

Ένας βαθύς τιρκουάζ καναπές από πυκνό βελούδο ή ζακάρ θα πάρει τη θέση του στο σαλόνι και θα γίνει το κύριο αντικείμενο προσοχής.

Καναπές βαθύ τυρκουάζ

Οι καρέκλες ή οι πολυθρόνες μπορούν είτε να συμπληρώσουν το σύνολο με έναν καναπέ, είτε να πάρουν ξεχωριστή θέση στο δωμάτιο. Έπιπλα σε ανοιχτόχρωμη σκιά θα ταιριάζουν στο εσωτερικό, δίνοντάς του πολυπλοκότητα, ένα πιο παχύ χρώμα θα προσελκύσει την προσοχή και θα δώσει χαρακτήρα στο συνολικό εσωτερικό.

τιρκουάζ πολυθρόνες

Μια τυρκουάζ ντουλάπα ή βιτρίνα θα φαίνεται αρμονική σε ευρύχωρα σαλόνια. Σε μια βιτρίνα χωρίς φύλλα, μπορείτε να διπλώσετε πιάτα που θα επικαλύπτονται με το γενικό εσωτερικό και οι πόρτες του ντουλαπιού μπορούν να διακοσμηθούν με χάλκινα πριτσίνια ή περίτεχνα χερούλια.

τιρκουάζ ντουλάπα

Τιρκουάζ τόνους

Ο πίνακας αντικατοπτρίζει τον χαρακτήρα του σπιτιού. Η εικόνα εξαρτάται από τον στιλιστικό προσανατολισμό του καθιστικού και το μέγεθος από τη συνολική επιφάνεια του δωματίου.

τιρκουάζ ζωγραφική

Οι παχιές υφασμάτινες κουρτίνες δημιουργούν μια παρασκηνιακή ατμόσφαιρα. Μπορούν να δεθούν στα πλάγια για μια κλασική εμφάνιση ή μπορούν να κρεμαστούν απευθείας από την οροφή στο πάτωμα. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για σαλόνι σε στιλ σοφίτας ή μοντέρνο.

τυρκουάζ κουρτίνες

Ένα μαλακό τιρκουάζ τούλι θα ανανεώσει τον συνολικό χώρο. Η διακόσμηση μπορεί να είναι διάφορες καλτσοδέτες, διακοσμητικά στοιχεία ή ασυνήθιστη στερέωση.. 

τυρκουάζ τούλι

Μαξιλάρια διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών δημιουργούν επιπλέον άνεση στο σαλόνι. Ο συνδυασμός διαφόρων υφών και μοτίβων θα ταιριάζει με το επιλεγμένο στυλ. 

τιρκουάζ μαξιλάρια στον καναπέ

Τις περισσότερες φορές, τα μαξιλάρια έχουν ένα κοινό χρωματικό σχέδιο με άλλα διακοσμητικά στοιχεία..

Ένα χαλί με πολύπλοκο μοτίβο και περιθώριο θα ταιριάζει με το ανατολίτικο ή το στυλ της χώρας. Διαφέρει στο μέγεθος και το μήκος του σωρού.

τιρκουάζ χαλί

Διακόσμηση κουζίνας-σαλονιού

Μια κουζίνα σε συνδυασμό με ένα σαλόνι πρέπει να συνδυαστεί με τη γενική ιδέα του σπιτιού. Ένα κοινό χρωματικό σχέδιο ή διακοσμητικά στοιχεία θα σας βοηθήσουν να συνδυάσετε τους δύο χώρους.. 

τυρκουάζ κουζίνα σε συνδυασμό με σαλόνι

κουζίνα-σαλόνι σε μπεζ και τιρκουάζ χρώματα

Στη φωτογραφία, τα σαλόνια συνδυάζονται με μια κουζίνα χωρίς πόρτες, γεγονός που κάνει τα δωμάτια πιο ευρύχωρα.

Μπορείτε να ζωνάρετε το δωμάτιο με δοκούς οροφής, πάγκο μπαρ ή δάπεδο πολλαπλών επιπέδων. Τα σκαμπό μπαρ που ταιριάζουν με το χρώμα του καναπέ συνδυάζουν οπτικά την περιοχή μαγειρέματος με το σαλόνι.

τυρκουάζ κουζίνα-σαλόνι

Το τιρκουάζ ταιριάζει τέλεια με σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα. Για να δημιουργήσετε καλοκαιρινή διάθεση, επιλέξτε κοραλλί και κίτρινες αποχρώσεις. Για ένα ζεστό και ζεστό εσωτερικό, σοκολάτα, μπεζ και σμαράγδι και για τους λάτρεις του πιο κρύου και βάναυσου στιλ, το γκρι και το μαύρο είναι κατάλληλα.

τιρκουάζ τοίχο

Οι λεπτομέρειες παίζουν τεράστιο ρόλο, ένα ασυνήθιστο βάζο φρούτων από φιμέ γυαλί ή ένα σετ βάζα δαπέδου θα συμπληρώσουν τη διακόσμηση του σαλονιού και θα προσθέσουν χρώματα.

τιρκουάζ ακουστικά

φωτογραφίες

Το τιρκουάζ είναι όμορφο στο ότι δεν μπορεί να υπάρχει πάρα πολύ από αυτό. Μια ποικιλία αποχρώσεων φαίνεται εξίσου υπέροχη σε απόδοση από οποιοδήποτε υλικό. Παρακάτω είναι παραδείγματα φωτογραφιών της χρήσης ενός τιρκουάζ τόνου στο σχεδιασμό των σαλονιών.

Σχεδιασμός σαλονιού σε τιρκουάζ χρώμα: 55 καλύτερες ιδέες και υλοποιήσεις στο εσωτερικό-13 Σχεδιασμός σαλονιού σε τιρκουάζ χρώμα: 55 καλύτερες ιδέες και υλοποιήσεις στο εσωτερικό-12 Σχεδιασμός σαλονιού σε τιρκουάζ χρώμα: 55 καλύτερες ιδέες και υλοποιήσεις στο εσωτερικό-11 Σχεδιασμός σαλονιού σε τιρκουάζ χρώμα: 55 καλύτερες ιδέες και υλοποιήσεις στο εσωτερικό-10 Σχεδιασμός σαλονιού σε τιρκουάζ χρώμα: 55 καλύτερες ιδέες και υλοποιήσεις στο εσωτερικό-9 Σχεδιασμός σαλονιού σε τιρκουάζ χρώμα: 55 καλύτερες ιδέες και υλοποιήσεις στο εσωτερικό-8 Σχεδιασμός σαλονιού σε τιρκουάζ χρώμα: 55 καλύτερες ιδέες και υλοποιήσεις στο εσωτερικό-7 Σχεδιασμός σαλονιού σε τιρκουάζ χρώμα: 55 καλύτερες ιδέες και υλοποιήσεις στο εσωτερικό-6 Σχεδιασμός σαλονιού σε τιρκουάζ χρώμα: 55 καλύτερες ιδέες και υλοποιήσεις στο εσωτερικό-5 Σχεδιασμός σαλονιού σε τιρκουάζ χρώμα: 55 καλύτερες ιδέες και υλοποιήσεις στο εσωτερικό-4 Σχεδιασμός σαλονιού σε τιρκουάζ χρώμα: 55 καλύτερες ιδέες και υλοποιήσεις στο εσωτερικό-3 Σχεδιασμός σαλονιού σε τιρκουάζ χρώμα: 55 καλύτερες ιδέες και υλοποιήσεις στο εσωτερικό-2 Σχεδιασμός σαλονιού σε τιρκουάζ χρώμα: 55 καλύτερες ιδέες και υλοποιήσεις στο εσωτερικό-1 Σχεδιασμός σαλονιού σε τιρκουάζ χρώμα: 55 καλύτερες ιδέες και υλοποιήσεις στο εσωτερικό-0