Hoe decoreer je een woonkamerinterieur in loftstijl?

De woonkamer in loftstijl is een eclectische, vrije en grootschalige ruimte die ruig en luchtig, vintage en moderne elementen harmonieus combineert. Zo’n creatief ontwerp is geschikt voor aanhangers van een creatieve levensstijl of een helder karakter..

Hoe decoreer je een woonkamerinterieur in loftstijl?

Specifieke eigenschappen

Het interieur in loftstijl onderscheidt zich door de volgende kenmerken:

  • De meest eenvoudige bekleding die een gevoel van onafgewerktheid creëert.
  • Open indeling zonder scheidingswanden, met grote panoramische ramen.
  • Decoratieve details in straatstijl, zoals graffiti of verkeersborden. 
  • Ongewone combinatie van zeldzame meubelstukken met moderne technologie.
  • De aanwezigheid van verschillende communicatiemiddelen, bijvoorbeeld ventilatiebuizen met roest of draden als decoratie.

Meubilair

De loft combineert perfect moderne meubelsets en retro-modellen. Producten van glas, metaal, hout of kunststof zijn hier welkom. Meubels met een monochromatische bekleding van leer of textiel zien er erg indrukwekkend uit in de woonkamer..

Het belangrijkste element van de hal is een bank, die kan worden versierd met veelkleurige kussens. Bovendien is een salontafel geïnstalleerd op metalen poten of een structuur gestileerd als een oude koffer.

Leren bank in de woonkamer

Op de foto is er een ruime woonkamer, die is ingericht met een leren bank..

Leren meubelset

Leren en fluwelen banken

Voor het gemak worden mobiele modellen op wielen gekozen, waardoor ze de ruimte op elk moment kunnen aanpassen. Antiek gecombineerd met state-of-the-art technologie zal helpen om de stijl te benadrukken..

Een goede oplossing voor de hal zou het gebruik van planken en open planken van metaal zijn. Ook kunstmatig verouderde voorwerpen met slijtage, zoals massieve kasten, fauteuils of tafels, passen harmonieus in de loft-sfeer..

Open planken in de tv-ruimte

De foto toont een hal in industriële stijl met een gecombineerde "muur" gemaakt van hout en metaal.

Leren fauteuil, kist, bank met kussens

Metalen scheidingswand, barkrukken

Met een toog met hoge stoelen kunt u de ontwerpmogelijkheden uitbreiden en zonering uitvoeren. In een studio-appartement is dit de meest populaire optie, waarbij de keuken en het zitgedeelte worden gescheiden..

Om een ​​bed in een woonkamer te plaatsen, wordt vaak een laconiek houten bed of een structuur met een metalen frame gebruikt..

Woonkamer met slaapplaats

Op de foto het ontwerp van de slaapkamer-woonkamer, gemaakt in een industriële stijl.

Kleurenspectrum

De traditionele kleur voor decoratie is wit met een grijze ondertoon, die de ruimte visueel vergroot en vult met lucht. Het ontwerp van een woonkamer in loftstijl omvat ook het gebruik van terracotta tinten: de kleur van de baksteen maakt het interieur comfortabeler. 

Loft in het wit

De foto toont een licht interieur, waarin de loft op een ingewikkelde manier verweven is met elementen in de klassieke stijl..

Licht interieur met heldere details

Woonkamer in grijstinten

Zwart wordt vaak gebruikt als contrasterende elementen, terwijl rood, paars en groen als accenten worden gebruikt. Zilver en metallic zijn alomtegenwoordig, maar in kleine hoeveelheden.

Grijze woonkamer met een lichte deken

Op de foto het ontwerp van de woonkamer in grijstinten in een industriële stijl.

Afwerkingsopties

De hoofdrol bij het opnieuw creëren van de loft in de woonkamer wordt gespeeld door de bekleding:

Muren. Het belangrijkste element zijn bakstenen muren of gipstegels die baksteen imiteren. Muren kunnen beton worden gelaten, geplakt met structuurbehang, omhuld met houten planken.

Bakstenen accentmuur

Vloer. Bij het ontwerp van de vloer moet u de voorkeur geven aan natuurlijke materialen of laminaat. De ideale oplossing is eiken of grenen vloeren, evenals stenen imitatie tegels..

Plafond. Om het creatieve interieur te maximaliseren, laat u een kaal, onbehandeld plafond achter, bedek het met verf in neutrale lichte kleuren of bedek het met structuurpleister voor beton.

Bakstenen muren, betonnen plafond

De foto toont het interieur in een industriële stijl, waarbij het plafond is versierd met gips met imitatie van beton.

Deuren. Het ontwerp van deurpanelen van natuurlijke materialen combineert oudheid met moderne details en heeft vaak een originele uitstraling. Glazen inzetstukken zijn geschikt, evenals hoogwaardige houtimitaties.

Contrast deuren in de loft woonkamer

Contrast wand met bijpassende deur

De foto toont een kleine woonkamer met een zwarte houten deur.

Betonnen muren, houten plafond

Schuifdeur en metselwerk

Raam. Ramen met een donker profiel en ongebruikelijk kozijnbeslag passen organisch in de loftstijl. Maar de industriële stijl is een balans tussen ruwe afwerking en lichtheid, daarom, als de kamer klein is, zijn de ramen gedecoreerd in lichte kleuren..

Bakstenen muren, donker plafond en spiegel

De foto toont een stijlvolle woonkamer waarvan de wanden zijn bekleed met metselwerk. Panoramische ramen en een grote spiegel zijn geïnstalleerd om de ruimte optisch te vergroten..

Milieuvriendelijk hout wordt vaak gebruikt om stadsappartementen te decoreren, wat niet alleen een nobele uitstraling heeft, maar ook bijdraagt ​​aan het creëren van een gezellige en warme sfeer..

Textiel

Om de hal in loftstijl te decoreren, zijn lichtgordijnen of rolgordijnen van natuurlijke materialen geschikt. Handgemaakte gordijnen of jaloezieën zijn ook geschikt. Een beslissend tintje in het ontwerp van de woonkamer kan een tapijt zijn met een uitgesproken textuur en een ongewoon kleurenschema.. 

Grijze woonkamer en rode details

De foto toont een loft-interieur met textieldecoratie in grijstinten.

Licht textiel in de woonkamer

Kussens met inscripties

De meubels kunnen worden aangevuld met functionele plaids en kussens die kunnen worden gedecoreerd met geometrische patronen of letters. Als het interieur van de kamer een loft is met eco-elementen, zal textiel in natuurlijke kleuren als basis dienen voor een dergelijk ontwerp..

Eco-loft

Grijze gordijnen, leren bank en kussens

Decor

In het hok passen metalen en stenen producten, grote posters en schilderijen met abstracte tekeningen, posters in de stijl van pop-art. Sommige woonkamerideeën lijken extravagant, maar de loftstijl is perfect voor zelfexpressie. Je kunt de geest van vrijheid belichamen met behulp van verkeersborden of graffiti, je favoriete fiets of fiets, en zo een garagestijl vormen..

Woonkamerinrichting in loftstijl

De foto toont een loft in de woonkamer, waar het decor het thema spoorvervoer ondersteunt.

Loft met Star Wars-thema

Posters en schilderijen op een bakstenen muurachtergrond

Het ontwerp maakt actief gebruik van zwart-witfoto’s, ongebruikelijke wandklokken, abstracte beeldjes. De decoratie is vaak een spiegel in een onbehandelde lijst van hout of metaal. Omdat de afwerking in loftstijl getextureerd is, is het belangrijk om de kamer niet te overladen met onnodige details..

decor in het interieur van de woonkamer in een stedelijke stijl

decor in het interieur van de woonkamer in een stedelijke stijl

Verlichting

Wand- of tafellampen in een loft-woonkamer hebben een ongewoon design en zijn gemaakt van metaal en glas. Kroonluchters met ronde kappen en guirlandes zijn een succes. Het interieur kan worden versierd met spots of spots die rond de omtrek van het plafond zijn geïnstalleerd.

Verlichting in loftstijl

De foto toont de verlichting in het interieur van de keuken-woonkamer, gemaakt in stedelijke stijl.

Woonkamer met verlicht plafond

Staande lamp statief

Studio-, rail-, staaflampen of tl-verlichting zullen gestructureerde oppervlakken gunstig benadrukken en een zwevend lichteffect creëren.

Warme verlichting in de hal

Afgebeeld is een grote woonkamer met hanglampen in loftstijl boven de bank..

Kroonluchter, vloerlamp en schans

Plafondlampen

Ideeën voor woonkamerontwerp

Om de kamer persoonlijkheid te geven, is het plafond vaak versierd met houten of metalen balken. Als een trap naar de tweede verdieping wordt verwacht in een appartement of huis met twee verdiepingen, is het raadzaam om een ​​metalen of betonnen constructie te kiezen, aangevuld met houten treden.

Hoog plafond met balken

Op de foto is er een zolder in een landhuis in loftstijl.

Loft met lichte elementen

Loft in een huisje

Met een eco-loft kunt u zich concentreren op natuurlijke thema’s. Er wordt gebruik gemaakt van tuinmeubilair, decor in de vorm van levende planten, houten elementen en linnen textiel..

woonkamer interieur in stedelijke stijl

woonkamer interieur in stedelijke stijl

Een open haard past harmonieus in het concept van een brute loft: het ontwerp kan modern zijn – met inzetstukken van metaal of glas, of retro – met smeedijzeren elementen of in de vorm van een oude haard.

Loft in de woonkamer van een landhuis

Afgebeeld is een woonkamer in een woonhuis met een metalen open haard.

Open haard met glazen inzetstukken

Witte moderne open haard

In de bekleding van het haardportaal worden vaak grote natuursteen, graniet of keramische tegels gebruikt die baksteen imiteren..

Open haard in de tv-ruimte

Een kleine woonkamer maken

Bij het recreëren van de loftstijl in een kleine woonkamer wordt speciale aandacht besteed aan kleur. Een smalle kamer in Chroesjtsjov mag niet worden afgewerkt in te donkere kleuren en rommelig met veel decor. 

Kleine loft woonkamer

Afgebeeld is een kleine woonkamer in loftstijl met een bakstenen wereldkaart.

Lichte woonkamer in loftstijl

Minimaal meubilair in de kamer

Voor een kleine of doorlopende woonkamer worden alleen noodzakelijke en praktische items van lichte tinten gekozen. Om een ​​​​accent te creëren, is het beter om slechts één element te gebruiken: een tafel met een ongewone vorm, een wandpaneel of een lichte fauteuil. Een oogverblindend wit plafond zal helpen om de afmetingen van de kamer visueel te vergroten..

Woonkamer in witte en bruine tinten

Kleine woonkamer met blauwe muur

fotogallerij

De loft is geschikt voor vrije, creatieve mensen die hun individualiteit willen uiten. Om de sfeer van een werkplaats of zolder te combineren met wooncomfort in een ruimte, zijn vakmanschap en uitstekende smaak vereist. Meer ideeën voor het recreëren van een loft in de woonkamer vindt u in onze selectie..

Hoe decoreer je een woonkamerinterieur in loftstijl? Hoe decoreer je een woonkamerinterieur in loftstijl? Hoe decoreer je een woonkamerinterieur in loftstijl? Hoe decoreer je een woonkamerinterieur in loftstijl? Hoe decoreer je een woonkamer in loft-stijl? Hoe decoreer je een woonkamerinterieur in loftstijl? Hoe decoreer je een woonkamerinterieur in loftstijl? Hoe decoreer je een woonkamerinterieur in loftstijl? Hoe versier je een woonkamer in loft-stijl? -0